Fredi88 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2017 712959 Fredi, a czym nakładałeś, że efekt jest taki extra ? Zwykłym piankowym adbl one shot tire pad Próbowałem kiedyś pędzlem ale to nie dla mnie... chyba że zły pędzel miałem choć wątpię. Ideałem dla mnie byłby plastik jak z aplikatora megsa i w środku gąbka od adbl co by sobie tak palców nie brudzić. Cóż może jakaś firma wpadnie na to żeby stworzyć coś takiego
Viento Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2017 [ref]Fredi88[/ref], Ja też bardzo cenię sobie Tire Pady, niczym lepiej mi się nie dressinguje. W zasadzie problem brudnych palców rozwiązują rękawiczki, ale Twój pomysł bardzo mi się podoba. Wystarczyłby uchwyt od ADBL dostosowany do wymiennych wkładów (bo gąbeczki jednak się niszczą) Może warto taką sugestię podsunąć. Ale koniec offtopu, bo to temat o Black Mambie
Michał126 Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2017 Super efekt eh kurde a właśnie idzie do mnie dressing SG B2B Jak sie skończy za x czasu to bankowo zamawiam Mambe Shine Zawsze można mieć dwa A nawet warto, bo różnych się nieraz potrzebuje efektów. Zwykłym piankowym adbl one shot tire pad Próbowałem kiedyś pędzlem ale to nie dla mnie... chyba że zły pędzel miałem choć wątpię. Pędzel jest dobry do żelowych dressingów. Chociaż nakłada się tak dłużej, to skuteczniej i mniej dressingu trzeba. Ja butelką 250 ml Sonaxa Xtreme zrobiłem w ten sposób lekko 3x więcej niż deklarowane 25 opon.
lolomanolo Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Panowie, którzy testowali mambe i dressing od adbl. Jak wygląda trwałość tych produktów?
Fredi88 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Właśnie miałem o tym napisać. ADBL miał u mnie cięższe warunki bo końcówka zimy (mimo że była to już wiosna) ale leżał zdecydowanie krócej. O ile same kropelki na oponie były o tyle sama opona była szybciej blada. Zobaczymy kiedy mamba shine zniknie mi z oczu ale jak narazie wygląda niemal jak po nałożeniu a jeździ już prawie tydzień.
Alfa47 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Ja nałożyłem ADBL na Opony nigdy nie myte tak i dressingowane więc położyłem tylko raz i leżały na założenie jakieś 2,5 tygodnia potem tydzień przejeździli i już lipa
Michał126 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Zwykła Mamba nie siedzi jakoś super długo, więc podejrzewam, że ta shine również. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że to praktycznie QD do opon Nakładanie trwa moment, z żelami pierniczę się przynajmniej kwadrans, nim oblecę wszystkie pędzlem. Ale porównywanie do Sonaxa Xtreme, który jest bardzo trwałym dressingiem, też nie jest jakoś bardzo miarodajne.
Gesiu_15 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Zwykła u mnie średnio leżała 800 km ale zawsze ja odswiezalem Shine mi się spodobała bardzo opona jest super czarna i delikatny połysk w porównaniu z zwykła mamba Po 700 km opona jest czarna, kropelkuje ale nie ma takiego połysku jak po nałożeniu (to normalne) Aplikacja banalna i zużycie produktu znikome
Gesiu_15 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Mamba Shine pięknie siada na platikach zewnętrznych Trwałość również na dobrym poziomie Świetna robota Panowie
Dystrybutor Good Stuff Opublikowano 5 Czerwca 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 [ref]Gesiu_15[/ref], Dzięki za kolejny Update Co do trwałości Black Mamby vs Black Mamba SHINE, z naszego doświadczenia wychodzi ,że jednak wersja SHINE jest trochę bardziej trwała (przynajmniej jeżeli chodzi o aspekt wizualny ) Przyczyna jest prosta przez to ,że efekt jest mocniejszy , opona potrzebuje więcej czasu na "zblednięcie" . Natomiast trwałość efektu hydrofobowego w obu przypadkach jest podobna
Ipkol Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 To może - jak już wszystko jasne - dla porządku fajnie by było przenieść moją relację ze strony 3 do tematu o zwykłej Black Mambie : )
Piotrek Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 714445 To może - jak już wszystko jasne - dla porządku fajnie by było przenieść moją relację ze strony 3 do tematu o zwykłej Black Mambie : ) Przeniosłem właśnie
Moderator Domel Opublikowano 5 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ze swojej strony mogę dodać po 2 tygodniach testów, że produkt fajnie trzyma się na oponie. Zaczyna matowieć ale jest to mat równomierny Jeśli chodzi o twarde plastiki efekt zaczyna schodzić zaraz przy pierwszym deszczu - identycznie reagował Megs Endurance. Wystarczy parking oraz deszcz i na plastikach pełno pionowych zacieków: Przy najbliższej okazji sprawdzę czy wystarczy bez dotyk i zacieki znikną czy trzeba re aplikować Mambę.
Fredi88 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 714589 Ze swojej strony mogę dodać po 2 tygodniach testów, że produkt fajnie trzyma się na oponie.Zaczyna matowieć ale jest to mat równomierny To samo właśnie miałem napisać, bo mijają prawie 2 tygodnie od aplikacji i widzę, że szajn zniknął i opona zaczyna robić się matowa. Przy kolejnym opłukaniu na bezdotyku zobaczę jak z kropelkami. Tak czy siak jestem zadowolony i kupiłem już preparat w pełnym opakowaniu
Simoooon97 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Teraz coś z mojej strony Testerek Mamby dostałem (za co bardzo dziękuję :opss: )już dosyć dawno więc czas w końcu coś opublikować Wytrzymałość mamby shine testowałem już dawno i jest bdb efekt hydrofobowy jest lepszy niż w przypadku zwykłej mamby a efekt jest bardzo przyjemny, opona nie błyszczy jakby była nasmarowana olejem ale nie jest też matowa - jak dla mnie efekt idealny Postanowiłem zestawić ze sobą te trzy produkty: Do testu wygrzebałem zimówkę z tourana Oponę trzeba przygotować Kilka akcji z tire cleanerem i opona gotowa Zawodnicy na miejsca Tutaj już po aplikacji Po chwili widać, że tyre coat jak i mamba shine wchłonęły się w oponę a b2b leży jak leżał Po przetarciu fibrą mamba i tyre coat się nie zmieniły a b2b gdzieś się w połowie zgubił... Teraz czas na kropelki Good Stuff CarChem Shiny Garage I całość
Moderator Domel Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Ja tam jestem zadowolony tydzień na oponie, kilka deszczy. Dalej siedzi - moze juz bez blasku ale działa 1
Dystrybutor Good Stuff Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 @Domel Dzięki za kolejny filmik i Twoją opinię!
Moderator BiałyGTi Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 2 godziny temu, Domel napisał: tydzień na oponie, kilka deszczy. Dalej siedzi - moze juz bez blasku ale działa jak mozesz to zapodaj jakiegos linka do takiego pistolecika wspominales ze po endurance ci sie zacieki robily?? u mnie git kiedys posmarowałem to wytrzymało pare deszczy i z 6 myc czyli dobry miesiac na plastikach lezało moze zalezy od plastiku
Moderator Domel Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 13 minut temu, BiałyGTi napisał: jak mozesz to zapodaj jakiegos linka do takiego pistolecika PW 13 minut temu, BiałyGTi napisał: wspominales ze po endurance ci sie zacieki robily?? tak, zgadza sie. Jakby deszcz wymywał dresing i zostawały przebicia szare. Wystarczał jeden deszcz. Ale Endurance to stara technologia. Nie używam już od dobrych dwóch lat.
kursien Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 oponki nie były przygotowane, felgi dostały Tugą i co poleciało na gumę, to może tam coś sie przeczyścilo - ogólnie jedynie zlałem koła wodą, poczekałem aż wyschnie i poszła jedna warstwa BMS. Po przejechaniu 300km pod domem weselnym słyszałem miłe słowa typu "ale oponki Ci się świecą " A po powrocie do domu ok 600km oponki wyglądają tak : Jak widać siedzi jeszcze a ja specjalnie nie przygotowywałem opon pod dressing, chciałem zobaczyć jak BMS wytrzyma 300km z prędkościami 100km/h i więcej plus opady deszczu w nocy.
Gold_Car Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Dressing świetny, mega wydajny. Jestem ciekaw czy producent może zmienić nutę zapachową... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Dystrybutor Good Stuff Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2017 @kursien żyje! Dzięki. Black Mamba jak widać nie jest mocno wymagająca jeżeli chodzi o przygotowanie powierzchni @Gold_Car Niestety mission impossible Na szczęście nie jest to zapach ala iron więc mamy nadzieje ,że dasza radę 1
Gesiu_15 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Opony umyte Excede Tire and Rubber Cleaner 1:4 i po raz kolejny położyłem Shine Mambę Cóż więcej pisać dressing świetny , mega prosty w aplikacji , wydajny Według obserwacji Shine mamba leży dłużej od starszego brata czyli Black Mamba . Podstawa to dobre przygotowanie opony @Good Stuff
Grzechu23 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Jako, że z dressing SG B2B nie do konca przypadł mi do gustu więc czas był na zmiany. Zakupiony pierwszy produkt od Good Stuff ->Black Mamba SHINE (nie lubie żadnych matowych odcieni) Jednym dniem niestety nie udało sie wszystkiego garnąc z braku czasu. Piątek wieczór opony zostały wyczyszczone 2x Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner w proporcji 1:4 -> Sobota rano Taśma 50/50 i jedziem Dressing nakładany padem ADBL One Shot Tire Pad I tutaj już całość Jest dokładnie to czego chciałem..aplikacja bezproblemowa, zużycie minimalne, shine jak najbardziej na +. Licznik wyzerowany więc zobaczymy ile posiedzi Kropelek jeszcze nie sprawdzałem@Good Stuff Pozdrawiam
Dystrybutor Good Stuff Opublikowano 2 Października 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 @Grzechu23 ależ pięknie siadło! Dzięki za zdjęcia!
Rekomendowane odpowiedzi