lolomanolo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Ehhh, ale Ty uparciuszek jesteś... Co z tego, że dałeś ten filmik jak i że możesz dać kolejny za kilka dni skoro to nie recenzja konkretnego produktu tylko PORÓWNANIE. U strusia wypadło jak wypadło i nie róbmy ze smarowania qw lotu w kosmos. Kolega wykonał tą prostą czynność prawidłowo, bo chyba nie zakładasz, że coś spieprzył tylko przy jednym wosku kładąc cztery, a rezultat jest wynikiem właściwości produktów i warunków u niego panujących - ot i cała historyja.
canta8 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Niby zgoda.Ale to jest dział, w którym prezentowane są testy produktów.Strus pokazał ,że jeden z bardziej znanych,często używanych przez ludzi na świecie ( w tym zawodowców ) bardzo chwalony preparat nie zadziałał. Po prostu. Nie słyszalem i nie czytałem o podobnym przypadku . To po co pokazywać to testach,skoro one niczego nie wnoszą? I teraz po kłótniach wygasza się temat mimo tego,że nie wiadomo co się dzieje,że dobry wosk nie pracuje jak należy. Ja nie zwracam uwagi na twierdzenia,że Megs jest słaby,ze są lepsze itd. Bo to kwestia subiektywnej oceny. Dla mnie to wosk dobry i chce dac za niego pieniądze. Ale nie jest ciekawe dlaczego na tym samochodzie nie działa? Podejrzewam,że to sie dzieje dlatego,że wosk jest wadliwy.Albo przegrzany, albo przemrożony albo rozcieńczony.
Dreamer42 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 Jak dla mnie UQW jest świetny, tyle ze w klasie cenowej, jaka jest jego prawdziwa wartość, czyli około $7.Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Strus Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 7 godzin temu, canta8 napisał: To po co pokazywać to testach,skoro one niczego nie wnoszą? Wnoszą. Pokazały że w tym konkretnym wypadku UQW jest gorszy niż 3 inne produkty. Jak sami doskonale wiecie niektóre produkty zachowują się na inaczej na różnych lakierach. Tu się sytuacja potwierdziła. Ale mam propozycję - jeśli Michał były tak uprzejmy i przesłał (lub może się jakoś spotkamy bo widzę że z łódzkiego) mi ciutkę UQW od siebie to z przyjemnością położę oba (mój + ten od Michała) na goły lakier celem rozwiania wątpliwości odnośnie "wadliwości" mojego egezemplarza. @W1Michal, co Ty na to ?
W1Michal Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 przeslij adres na pw to ci wyśle.
Fredi88 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 Dobra, udało się dziś zakupić UQW więc stwierdziłem, że przeprowadzę bardzo podobną próbę jak kolega @Strus. Maska bez względnego przygotowania. Wosk nakładany dość dawno, cały już zjechał. Dla pewności maska przed umyta płynem do naczyń, żeby była pewność, że jest "surowa". Auto glinkowane ok półtora miecha temu. Niestety QW od FW czeka na mnie w PL, więc porównanie mógłbym zrobić za około 2 tygodnie. Największe zamieszanie było o megsa więc jest teraz dla porównania z "najlepszym" z tego testu czyli QW od ADBLa. Auto stało na słońcu, przejechałem do cienia, także nie mogę powiedzieć, że nakładane było wszystko na zimny lakier. A teraz do rzeczy. QW dostały po świeżej fibrze. Celowo wziąłem takie byle jakie, żeby zobaczyć czy ciężko się dociera (przede wszystkim adbl który jest jeszcze tą starą wersją). Adbla posiadam też ze starszym atomizerem. Tragedii nie ma, ale ten z megsa bardziej mi przypadł do gustu. Dałem "obficie" bo cholernie byłem ciekawy tych mazów. 2 strzały poszły w fibrę, i 3 na maskę. Podobnie z megsem. 2 strzały w fibre i 4 na maskę. Atomizer z megsa zdecydowanie lepiej rozprowadza produkt. Tzn pryska równomiernie dookoła, ten z adbla skupia więcej w 1 miejscu. Później przyszła pora na dotarcie tego bałaganu i tak jak UQW to typowo PPZ, tak przy adbl musiałem ciut dotrzeć. Tzn, tragedii nie ma, ale jednak spędziłem 2x więcej na dotarciu. Look przy tych produktach pomijalny. Ciężko mi dostrzec różnicę. Po kilku minutach maska dostała z opryskiwacza. Znów megs górą (ale w teście @Strus też to tak w 1 dzień wyglądało). Muszę jednak zaznaczyć, że maska bardziej śliska jest po stronie UQW. Adbl trochę tępy pod fibrą. Po UQW fibra sunie lepiej Kropelki mówią same za siebie. Po stronie UQW o wiele kształtniejsze. Póki co wygląda to identycznie jak u poprzednika. Teraz pozostaje tylko oszacować trwałość tych produktów. Po kilku dniach pojadę na bezdotyk i samą wodą będę płukał. Zobaczymy. Reszta fotek. Oceńcie sami. Jak dla mnie Aplikacja Megs 1:0 ADBL Zapach Megs 1:1 ADBL Dotarcie Megs 2:1 ADBL Kropelki Megs 3:1 ADBL Trwałość No cóż... za kilka dni. 1
Piotrek Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 @Fredi88 Fajnie, że Ci się chciało. Kropelki po UQW bardzo ładne, natomiast po ADBL takie sobie. Napisałeś, że to stara wersja. Też jej używałem i były o wiele lepsze
Strus Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 1 godzinę temu, Fredi88 napisał: Kropelki mówią same za siebie. Po stronie UQW o wiele kształtniejsze. To u mnie kropelki po ADBL były dużo lepsze niż u Ciebie, co zresztą widać jak się porówna fotki 30 minut temu, Piotrek napisał: Napisałeś, że to stara wersja. Też jej używałem i były o wiele lepsze U mnie była nowa ale bezdyskusyjnie ADBL QW kropelkuje znacznie lepiej niż u @Fredi88 Co moim zdaniem tylko udowadnia że każdy produkt może się zachować inaczej na innych lakierach
Fredi88 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 Godzinę temu, Piotrek napisał: Fajnie, że Ci się chciało. Kropelki po UQW bardzo ładne, natomiast po ADBL takie sobie. Napisałeś, że to stara wersja. Też jej używałem i były o wiele lepsze Ale też kładłeś go jak ja na goły niezbyt przygotowany lakier? Bo jeśli nawet jakieś resztki leżą pod spodem to u mnie QD1 kropelkował jak szalony. 40 minut temu, Strus napisał: To u mnie kropelki po ADBL były dużo lepsze niż u Ciebie, co zresztą widać jak się porówna fotki Ale oboje stwierdziliśmy że megs najlepiej dnia pierwszego i najgorzej po kilku dniach. Zobaczymy czy tu będzie podobnie.
yacek _b Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 śledzę temat od jakiegoś czasu , kurcze , ale ja mam starego QW ADBL - ciężki w docieraniu ( specjalnie kupiłem fibrę ADBL niby dedykowaną do tego wosku ) , ale krople i trwałość jest świetna . Aż ciężko mi uwierzyć że na " innym " lakierze może być inaczej .
maciek-drummer Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 Ciekawe o co tu w tym wszystkim chodzi U mnie krople na nieprzygotowanym lakierze wyglądają tak jak na zdjęciach Piotrka - dodam, że mam poprawioną (podobno) wersję.
Fredi88 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 Chłopaki z ADBL twierdzą że ich wosk potrzebuje kilku godzin na "usieciowanie". Zobaczę więc jutro na innym kawałku maski który dziś z wody nie dostał albo poleję całą z butli i nakręcę filmik.
Piotrek Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 1 godzinę temu, Fredi88 napisał: Ale też kładłeś go jak ja na goły niezbyt przygotowany lakier? Bo jeśli nawet jakieś resztki leżą pod spodem to u mnie QD1 kropelkował jak szalony. Ale oboje stwierdziliśmy że megs najlepiej dnia pierwszego i najgorzej po kilku dniach. Zobaczymy czy tu będzie podobnie. Tak, kładłem na podobnie przygotowany lakier. Wedlug mnie za szybko polałeś wodą. Różne produkty, różnie reagują gdy za szybko dostaną wodą. Jest ogólna zasada, że nie leje się wodą po świeżych woskach/sealantach.
Strus Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 10 godzin temu, Fredi88 napisał: Chłopaki z ADBL twierdzą że ich wosk potrzebuje kilku godzin na "usieciowanie" QD również bo też z nimi rozmawiałem już czas jakiś temu. Tylko u mnie zdjęcia te gdzie wszystkie produkty ładnie kropelkowały zdjęcia były zrobione 5 minut po położeniu
Fredi88 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 No i coś w tym widocznie jest, bo wracając z pracy złapał mnie deszcz. Wygląda to identycznie przy obu stronach, a pęd powietrza ładnie spycha kropelki podczas jazdy.
Grzechu23 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 Teraz jest praktycznie identycznie jeśli chodzi o kropelki. Ale w kwestii przyciemnienia to ADBL wyraźniej to zrobił, czy to kwestia jedynie zdjęcia(światła)?
Fredi88 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 Może kwestia zdjęcia... porównam w słońcu/cieniu bo tutaj stałem pod latarnią gdy było kompletnie ciemno na dworze i deszcz padał
Strus Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 3 minuty temu, Grzechu23 napisał: Ale w kwestii przyciemnienia to ADBL wyraźniej to zrobił, czy to kwestia jedynie zdjęcia(światła) To na bank nie kwestia zdjęcia ani światła. Po prosty zarówno QW jak i QD od ADBL bardzo przyciemniają lakier
Pkubalak Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 7 godzin temu, Strus napisał: To na bank nie kwestia zdjęcia ani światła. Po prosty zarówno QW jak i QD od ADBL bardzo przyciemniają lakier To pewnie jest fakt, ale ... myślę, że wiele osób widzi to co chce zobaczyć, a nie to co widać. W przypadku tej maski, dość trudno jest zdecydować nt. różnic w wyglądzie poszczególnych wosków. Zresztą nie to było chyba celem tych fotek. Przetłoczenie na jej środku, przy przesunięciu padania światła na którąś ze stron, dość mocno fałszuje spojrzenie. Być może przyciemnienie istnieje większe po stronie QW, ale z całą pewnością nie wynika to z tych (na marginesie bardzo fajnych) zdjęć i ujęć. Aby to uchwycić światło musiało by padać albo centralnie na środku, albo oba preparaty powinny być na takiej samej powierzchni obok siebie. @Piotrek jest chyba w tym względzie niezłym specjalistą. A teraz gdyby patrzeć na dotychczasowe zdjęcia, to lewa strona jest zdecydowanie lepiej doświetlona, niż prawa, która jest za przetłoczeniem, czyli jakby za pasmem górskim. I na podstawie tych zdjęć, prawa strona to wg. mnie nie przyciemnienie, a zamglenie. Ładnie to widać na 5'tym zdjęciu i na 2'gim w drugiej serii, gdzie odbicia są zdecydowanie mniej wyraźne. Gdyby tak było, to ja dziękuję za takie przyciemnienie. Natomiast strona lewa, jakby promienieje i pięknie błyszczy. Jednym słowem, dzjęcia są kapitalne do oceny np. kropelek, a nie wyglądu porównawczego, co być może @Fredi88 jeszcze uczyni. p.s. ekstra kolor lakieru
Strus Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ale się "wgryzłeś" w kwestię zdjęcia.. Ja pisałem że oba produkty ADBL przyciemniają w kontekście faktu na lakierze a nie zdjęć Choć pisałem również że ADBL QW cierpi IMO nieco na brak "szajnu" co być może Ty z powyższych zdjęć odbierasz jako "zamglenie"
Fredi88 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 Dziś sama woda na bezdotyku. Bardzo podobnie się woski zachowują. W sumie, nie jestem w stanie stwierdzić który lepiej, więc pewnie wszystko rozbije się o trwałość. ADBL przegrywa też aplikacją ale mam v.1 więc nie będę tego aż tak negował skoro, nowa wersja ponoć jest pod tym względem poprawiona. Trochę kropelek. Po lewej UQW po prawej ADBL QW. ADBL UQW Następnie rozpędziłem się do około 80-90kmh po czym auto zatrzymałem. W sumie zrobiłem może z 800m. Krople zjeżdżają podobnie Odnośnie przyciemnienia. To tak jak pisałem, maska ma przetłoczenie na środku i wystarczy, że słońce nie świeci centralnie to 2 połowa maski wydaje się ciemniejsza. Z tej perspektywy wychodzi megs ciemniej. A z tej ADBL Za około tydzień mycie szamponem. Na całe auto chcę wrzucić wosk, ale maskę najwyżej zostawię aż zdechną QW i wtedy samą maskę "dosztukuję", bo przez tydzień to raczej mi te QW nie zjadą
Strus Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 Ja niestety położyłęm Nebulę na całe auto ale jak przyjdzie do mnie UQW od Michała to wygospodaruję tylną lotkę na bagażniku i położę ten mój i ten od Michała 50/50
Fredi88 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 2 godziny temu, Strus napisał: Ja niestety położyłęm Nebulę na całe auto ale jak przyjdzie do mnie UQW od Michała to wygospodaruję tylną lotkę na bagażniku i położę ten mój i ten od Michała 50/50 No dobrze by było Bo u Ciebie UQW zjechało mega szybko. U mnie bez przygotowania lakieru jak widać ma się zupełnie dobrze. Jeszcze krótki filmik:
W1Michal Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 Fredi moze jakaś aktualizacja ? myłeś, sprawdzałeś jak tam maska ?
Fredi88 Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 Jestem teraz w PL. Droga lekka nie była bo większość padał deszcz. Auto będę mył w nadchodzącym tygodniu to zdam relację. Na trasie wyglądało to podobnie... pięknie woda zjeżdżała z maski.
Rekomendowane odpowiedzi