kanar Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Tak jest miałem na myśli lancę do myjki
Qandoo Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Ja kupiłem Glorie, bo nie mam możliwości podłaczenia nigdzie myjki na blokowisku myje na automatycznej myjni tzn biorę tylko czystą wodę. No i w moim wypadku Gloria + rękawica Megsa sprawdzaja się super
misoch Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Czy ktoś używał SHOWCARSHINE COTTON WASH PAD? Wygląda podobnie do Race Glaze Shampoo Wash Pad, a Race Glaze chwali się, że ich jest "visually identical to the Swissvax Waschpudel." Na oku mam jeszcze CG BIG CHUBBY MICROFIBER WASH SPONGE, ale ona jest duża, mniej poręczna. COTTON WASH PAD wygląda na fajny sprzęt, ale jak jest w praktyce?
cz@rek Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Czy ktoś używał SHOWCARSHINE COTTON WASH PAD? Tak ja używałem i nie zachwyciła mnie (mało chłonie wody) ale narazie używałem jej tylko do mycia z ONRem jest to dość twarda gąbka z krótkim acz delikatnym włosiem. A może WOOL WASHPAD też od SHOWCARSHINE wygląda nader przyzwoicie
ShiningCar Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 A może WOOL WASHPAD też od SHOWCARSHINE wygląda nader przyzwoicie
dzinkins Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 ja używam gąbki RaceGlaze No i jak???
michałoś Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 ja używam gąbki RaceGlaze Obrazek To do mycia czy do korekty?
Stefan-16 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Do mycia. Jest też gąbka od Valetpro taka czarna która jest podobna do gąbki Autoglym czy też Zymola. Mają różne kolory.
przemas22 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Mam Zymola i myja nia tylko wneki drzwi Bo za bezpieczna dla lakieru to ona nie jest. Do nadwozia mam Washpudla i sobie chwale
Stefan-16 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Mój pudelek oklapł, i teraz zakupiłem Wool WashPad od SCS. Ale póki co mogę o nim powiedzieć to że podczas mycia jest piekielnie śliski i trzeba pilnować aby nie wylądował na ziemi.
cz@rek Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 akupiłem Wool WashPad od SCS A powiedz coś więcej czy naprawdę jest taki puszysty jak wydaje się ze zdjęć, czy nie sypie się z niego włosie i i jak z jego miękością
Stefan-16 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Puszysty, miękki, ale mi osobiście brakuje w środku małej gąbki która by zwiększyła jego chłonność. Nie mogę za wiele powiedzieć bo myłem nim dopiero 2 razy, ale po każdym myciu płukanie w samej wodzie i nie wyleciał z niego nawet jeden włos No i jak na wełnę przystało długo schnie.
Tomek6 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Ja do mycia używam rękawicy z mikrofibry od W5. Jak na ten segment cenowy, jest wytrzymała (nie strzępi się), wygodna w użyciu i bezproblemowo znosi pranie w pralce.
kamilgt Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 potrzebuję pomocy. Mam rękawicę car pro, jeszcze w poprzednim wydaniu i jak wiadomo jest mistrzem, ale w jednym z samochodów w domu progi są zawinięte do środka, o tak: i od czerwonej kreski strasznie się brudzą. Niestety brud na tyle mocno się trzyma, że car pro jest za delikatna i często muszę mocno dociskać, żeby się domyło. No i pomyślałem, że kupię albo gąbkę albo gąbkę z mikrofibry, progi i tak są mocno wypiaskowane więc nie zrobi im i to różnicy czym będę mył. Co wybrać? Gąbkę z mikrofibry czy tradycyjną ?
saddam Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Od kiedy mam wełnę CarPro atakuję te miejsca rękawicą Megsa
kamilgt Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 yukon, ok kupiona saddam, niestety nie lubię tego typu rękawic
mirek85 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 kamilgt, weź również pod uwagę gąbkę glazurniczą - bezpieczniejsza od zwykłej gąbki, lepiej zbiera brud niż mikrofibra. Czasem umyję taką cały samochód i nie mam obawy o lakier. W moim odczuciu fibrowe rękawice są mniej bezpieczne. Trzeba jedynie wybrać lepszy gatunek tej gąbki, bo różnią się między sobą wielkością komórek, chłonnością i agresywnością. Wiele firm segreguje je jak pady polerskie - kolorami, w zależności od agresywności. Warto spróbować, cena 2-20zł
booohal Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 mirek85, Czyli o jakiej strukturze najlepiej wybierać? Na Alle... od groma tego.
mirek85 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 booohal, wiadomo jak to jest z Allegro - nie wiadomo co się trafi. Ja wybrałem się do marketu budowlanego i tam wybrałem kilka sztuk. Są one nasączane wodą i pakowane w folie. Także można sprawdzić ich elastyczność/twardość. Ja preferuję zbitą formę, która wchłania więcej wody z szamponem. Komórki jak najmniejsze (większa gęstość/chłonność) bo i tak po pre-washu nie ma potrzeby używać porowatych, bardziej agresywnych gąbek. Ciężko mi coś podpowiedzieć, bo to taki produkt, który ukazuje swoją pełną specyfikę dopiero po zanurzeniu w wodzie. Nie chcę uogólniać, ale w moim przypadku wyszło, że im jaśniejsza tym delikatniejsza - choć kolorystyka zależy od producenta i nie jest regułą. Przy okazji: porównałem chłonność gąbki zwykłej i tej celulozowej/glazurniczej: - zwykła sucha - 20g - celulozowa sucha - 40g - zwykła nasączona wodą - 230g - celulozowa nasączona wodą - 520g Obie gąbki rzecz jasna tych samych rozmiarów.
booohal Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 mirek85, Mniej więcej już wiem o co chodzi.
Sabat Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 mirek85 a to nie jest tego rodzaju gąbka jak od Valetpro? http://www.youtube.com/watch?v=4zPHkh8BwJk
mirek85 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 Sabat, ciężko powiedzieć, należałoby zbadać organoleptycznie . Natomiast znalazłem na DW następującą informację nt. tego produktu: "Our high-quality foam is the same soft foam used for our machine finishing pads and our wax applicator pads." Wychodzi więc na to, że jest to klasyczna gąbka o drobnych komórkach, dobrej jakości. Jednak to nie to samo co gąbki celulozowe.
fazer Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Mogę prosić o jakieś opinie na temat SHOWCARSHINE COTTON WASH PAD? Nie znalazłem zbyt wiele na jej temat. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi