Dystrybutor ADBL Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 butelki juz są z nami.w tym tygodniu spodziewajcie się w sklepach; )
zawisza Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 nareszcie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dystrybutor ADBL Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2017 dzis juz na pewno część sklepów ma
Misior1993 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Są juz piany w butelkach litrowych
maki718 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2017 Jakie stężenie zalecacie do pianownicy techkar, dysza 1.25 a myjka to karcher k3? Zależy mi na takiej pianie by nie spływała za szybko z auta?
Dystrybutor ADBL Opublikowano 6 Września 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 20-100ml na 1l wody. musisz sam testować różne ustawienia i dobrać najlepszą konsystencję dla Ciebie.
kicaj Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 ADBL czy piana traci swoje wlasciwosci jesli jest przygotowana wczesniej? Mogę sobie np przygotowac w karnistrze zapas gotowej piany do PA na miesiąc czy lepiej rozrabiac przed kazdym myciem?
Dystrybutor ADBL Opublikowano 16 Października 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 jezeli rozrobisz w wodzie demineralizowanej mozesz rozrobic na miesiac. jezeli uzywasz wody z sieci lepiej przygtowywac przed kazdym uzyciem :).
Moderator BiałyGTi Opublikowano 16 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 Nie lepiej rozrabiac przed uzyciem z ciepla woda ?? Zawsze to poprawia jakosc piany
Dystrybutor ADBL Opublikowano 16 Października 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 pytanie było o to czy piana traci swoje wlasciwosci . przygotowana tak jak napisaliśmy, nie traci. Oczywiście, że zawsze jest lepiej kiedy woda jest ciepła.
Juras Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2018 @ADBL Czy do ręcznej pianownicy "Marolex Axel 3l" na 2l roztworu jeśli dam 20 ml yeti i 2 filce wyjdzie gęsta piana a'la bita śmietana?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2018 @Juras obstawiam ze wyjdzie woda . Za malo piany na tyle litrów wody 1
menior Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Jesli bylby taki wydajny to kupilnym go natychmiast,do Marolexa leje ok 60-80ml.na 2 litry produktu od konkurencji i tu bedzie pewnie podobnie
Fredi88 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Gloria z 3.5ml na 1l wody robi spokojnie śmietanę. Pytanie tylko czy przy takim stężeniu cokolwiek jest w stanie domyć Tego jakoś nie miałem okazji sprawdzić.
menior Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2018 @Fredi88 Wiem ze nie na temat,ale probowales kiedys tego typu produkt nakladac zwyklym opryskiwaczem? Ja przy takim stezeniu jak do piany sprobowalem i domycie bardzo slabe mi sie wydaje,czy te produkty tylko w formie piany cos domywaja
Fredi88 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2018 @menior pianę zawsze pianownicą. Do citrusa kupiłem ostatnio dopiero marolexa (opryskiwacz). 1
Juras Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 @BiałyGTi Starałem się podejść do stężenia jakie jest na opakowaniu czyli 1:400 Ale też mi się wydaję, że na 2 litry wody będzie trzeba dać z 80ml piany żeby też dobrze domywało. Czytałem, że filce też mają znaczenie co do gęstości.. czyli 3 filce żeby powstała bita śmietana? Tylko teraz tak myślę, że jeżeli będzie więcej koncentratu to przy 3 filcach może mieć też problem się wydostać z pianownicy?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 @Juras pianownicy recznej nie mam. Bo uzywam tylko PA. Ale wlewajac 80 ml na 2L wody to i tak bedzie woda w zbiorniku wiec spokojnie przeleci przez filce.
audicoupe Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 @Juras zrób test w łazience ja ostatnio zakupłem magi i na 2 litry wody około 50 ml magi i piana wychodziła za gęsta taka że aby cało auto opianować to dobra godzina fakt że chyba są zamienione filce z 1 sztuki na 2 i tu polega błąd mój, adkstego że sprawdzałem dysze 45 stopni oraz 110.
zawisza Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Czy są jakieś przeciwskazania do wcześniejszego rozcieńczenia yeti 1:9? W sensie zrobić roztwór i gotowy wlewać do pianownicy zamiast się bawić za każdym razem?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
lol19pl Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 @zawisza jeżeli to zrobisz z wodą demineralizowaną to nic się nie stanie, u mnie najdłużej stąło 1,5 miesiąca w PA i działało tak samo. 1
asaledr Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2019 Myślicie że rozcięczenie 20ml na litr w pianownicy ręcznej będzie bezpieczne dla wosku?
Moderator Domel Opublikowano 26 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2019 7 godzin temu, asaledr napisał: Myślicie że rozcięczenie 20ml na litr w pianownicy ręcznej będzie bezpieczne dla wosku? To jest piana neutralna - zawsze będzie bezpieczna. Ja jej używam w pistolecie MJJC do oprysku. Jest mocno z koncentrowana - jeden zbiorniczek wystarczy na solidne "spianowanie" dużego kombi.
Qukie Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2019 @Domel możesz powiedzieć jakie masz ustawienia tego pistoletu (górne do przepływu wody i który strumień) bo mi wychodzi bez piany i opróżnia pojemniczek z Yetim w kilka sekund jedyny plus to to, że Yeti super pachnie
Rekomendowane odpowiedzi