Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jakie stężenie zalecacie do pianownicy techkar, dysza 1.25 a myjka to karcher k3? Zależy mi na takiej pianie by nie spływała za szybko z auta? :)

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ADBL czy piana traci swoje wlasciwosci jesli jest przygotowana wczesniej? Mogę sobie np przygotowac w karnistrze zapas gotowej piany do PA na miesiąc czy lepiej rozrabiac przed kazdym myciem?

• Dystrybutor
Opublikowano

pytanie było o to czy piana traci swoje wlasciwosci :). przygotowana tak jak napisaliśmy, nie traci. Oczywiście, że zawsze jest lepiej kiedy woda jest ciepła.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

@ADBL Czy do ręcznej pianownicy "Marolex Axel 3l" na 2l roztworu jeśli dam 20 ml yeti i 2 filce wyjdzie gęsta piana a'la bita śmietana?

Opublikowano

Jesli bylby taki wydajny to kupilnym go natychmiast,do Marolexa leje ok 60-80ml.na 2 litry produktu od konkurencji i tu bedzie pewnie podobnie 

Opublikowano

Gloria z 3.5ml na 1l wody robi spokojnie śmietanę. Pytanie tylko czy przy takim stężeniu cokolwiek jest w stanie domyć :) Tego jakoś nie miałem okazji sprawdzić.

Opublikowano

@Fredi88  Wiem ze nie na temat,ale probowales kiedys tego typu produkt nakladac zwyklym opryskiwaczem? Ja przy takim stezeniu jak do piany sprobowalem i domycie bardzo slabe mi sie wydaje,czy te produkty tylko w formie piany cos domywaja :o

Opublikowano

@BiałyGTi Starałem się podejść do stężenia jakie jest na opakowaniu czyli 1:400 :biggrin: Ale też mi się wydaję, że na 2 litry wody będzie trzeba dać z 80ml piany żeby też dobrze domywało. Czytałem, że filce też mają znaczenie co do gęstości.. czyli 3 filce żeby powstała bita śmietana? Tylko teraz tak myślę, że jeżeli będzie więcej koncentratu to przy 3 filcach może mieć też problem się wydostać z pianownicy?

• Moderator
Opublikowano

@Juras pianownicy recznej nie mam. Bo uzywam tylko PA. Ale wlewajac 80 ml na 2L wody to i tak bedzie woda w zbiorniku wiec spokojnie przeleci przez filce. 

Opublikowano

@Juras zrób test w łazience ja ostatnio zakupłem magi i na 2 litry wody około 50 ml magi i piana wychodziła za gęsta taka że aby cało auto opianować  to dobra godzina fakt że  chyba są zamienione filce z 1 sztuki na 2 i tu polega błąd mój, adkstego że sprawdzałem dysze 45 stopni  oraz 110.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy są jakieś przeciwskazania do wcześniejszego rozcieńczenia yeti 1:9? W sensie zrobić roztwór i gotowy wlewać do pianownicy zamiast się bawić za każdym razem?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Lubię to 1
Opublikowano

@zawisza jeżeli to zrobisz z wodą demineralizowaną to nic się nie stanie, u mnie najdłużej stąło 1,5 miesiąca w PA i działało tak samo.

• Lubię to 1
  • 1 rok później...
  • Moderator
Opublikowano
7 godzin temu, asaledr napisał:

Myślicie że rozcięczenie 20ml na litr w pianownicy ręcznej będzie bezpieczne dla wosku?

To jest piana neutralna - zawsze będzie bezpieczna. Ja jej używam w pistolecie MJJC do oprysku. Jest mocno z koncentrowana - jeden zbiorniczek wystarczy na solidne "spianowanie" dużego kombi.

Opublikowano

@Domel możesz powiedzieć jakie masz ustawienia tego pistoletu (górne do przepływu wody i który strumień) bo mi wychodzi bez piany i opróżnia pojemniczek z Yetim w kilka sekund 🤷‍♂️ jedyny plus to to, że Yeti super pachnie 🙂