Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@S3ci0r Ja ostatni rozrobiłem ExceDe UWC 1:10 i zacznie lepiej się pieni niż, jak miałem 1:20. Domywanie na przyzwoitym poziomie, ale niestety jeszcze na szczurach nie testowałem, tylko na felgach na bieżąco mytych

Opublikowano

właśnie chodzi mi o bieżące mycie felg. chyba wjedzie ten excede uwc, bo testy wyglądają bardzo przekonująco :)

Opublikowano

Bierz i się nie zastanawiaj. U mnie mocno zabrudzone świetnie myje. Jak już naprawdę nie daje rady to do boju wchodzi IronX jednak do bieżącego mycia co weekend w zupelnosci wystarczy a przy tym jest delikatny dla felg...

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
16 godzin temu, S3ci0r napisał:

miałem valetpro biberry wheel cleaner ale nie urzekł mnie swoim działaniem właśnie przez brak mocnego pienienia się.

zdecydowanie lepszy ExceDe:D

Opublikowano

No mam takie szczurki i do dyspozycji:zielona tuga/tenzi alu/i w/w exede,nie wiem w jakiej kolejności polecieć :o

Opublikowano

Excede w mocnym stężeniu naprawdę robi robotę, ja domywałem felgi po 3 sezonach letnich i 3 zimowych i naprawdę już bez pędzelkowania dawał radę, dla porównania taka tuga zbierała tylko w większości metaliczne zanieczyszczenia. Trzeba pamiętać że excede nie jest typowym deironem, więc działa o wiele lepiej na typowy brud. Według mnie najpierw porządnie excede na szczurach w mocnym stężeniu a potem poprawka jakimś d-tox czy innym deironem i będzie super.

Opublikowano
46 minut temu, paperson napisał:

@menior zacząłbym wew. od pędzelkowania tenzi, potem tuga i excede. Na zew. samo excede w dużym stężeniu opcjonalnie wspomagane tugą :)

Tak tez myslalem by zaczac od najmocniejszego ;) i po kazdym etapie wysuszyc by efekt kolejnego byl mocniejszy 

• Okay 1
Opublikowano
Teraz, przemoania napisał:

Exide nadaje się do tkzw "codziennego" mycia felg

I tak zazwyczaj go uzywam w stezeniu 1:10-1:20 bylem ciekaw co potrafi w wiekszym stezeniu ;)

Opublikowano

Ja do tej pory używałem Tenzi En-Jee i płukanie myjką, ale jest dość agresywny powłokę C1 wykończył w trzy tygodni

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Również kupiłem, używam do bieżącego mycia felg w rozcieńczeniu 1:20 ale chyba wrzucę 1:10-1:15 żeby było więcej piany.Świetny produkt w bardzo dobrej cenie.Nikt tu nie wspominał ale produkt zawiera inhibitory korozji, które rzeczywiście świetnie dają radę.Kiedyś myłem felgi ironami i tarcze były jak zawsze mocno zardzewiałe.Po uwc widać, że nalot rdzy jest dużo mniejszy, w moim przypadku wręcz minimalny.

Dobra robota @EXCEDE

Opublikowano

@Strus  jak Ci sie gross gold spisuje? Bo o trwalosci nic w opisie produktu nie ma,a po cenie sadzac to nie jest to jakas powloka chyba,ja mam sealent od AW bilberry 

Opublikowano

@menior u mnie colinite 476s siedzi i w stężeniu UWC 1:10 nie robi wrażenia na tym wosku. Zobacz sobie mój test szczotki adbl dagger

• Lubię to 1
Opublikowano

@menior  Powiedziałbym że 3 - 4 tygodnie siedzi ale po 2 już słabiej kropelkuje. Teraz będę kładł na felgi Duraglossa Nanoglass Ceramic Coating

• Lubię to 1
Opublikowano

3-4 tyg. to troche slabo 😕 bilberry daje niby do 6miesiecy choc pewnie to malo realne,u mnie od miesiaca i nadal swietnie trzyma ale myje zwyklym szamponem narazie 

Opublikowano

Nie wiem co prawda jaki masz wzór felgi, ale co to za problem wyrzucić wosk na koła raz w miesiącu?
Niektórzy tutaj wydają majątek na kosmetyki, a chcieli by ich używać raz na pół roku... Ech.... Nie rozumiem takiego podejścia....

PS. Nie jest to oczywiście "atak" personalny, tylko prywatne spostrzeżenie do swego rodzaju parcia na żywotność wszelkiej chemii, a przecież to jest fun i przyjemność

Opublikowano

@kudlaty86 uwielbiam woskowac i robie to czesto,ale akurat felg nie za bardzo 😕 Tym bardziej przy upiedliwym wzorze jakie mam to bardzo upierdliwa robota,wole czyms w spraju przeleciec,ale teraz testuje moj pierwszy wosk do felg(bilberry) i juz 2 miesiac trzyma,wiec zobaczymy 😉