Skocz do zawartości

Eurotec WPOP101 - DA 21mm Hit? Zobaczymy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to jest, że na aukcji mniejszego Euroteca jest info o gwincie M14, a na zdjęciu stronę wcześniej jest PB z opisem 5/16? :?:

Opublikowano

Zapytaj sprzedawcy. Masz potwierdzone info od ludzi którzy to rozebrali i pomierzyli wiec po co śmiecisz

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W zeszłym tygodniu nabyłem ten BP z lare do mojego euroteca :) Nie jest to może drastyczna różnica w wielkości, ale w wielu miejscach pracuję się wygodniej trochę mniejszym padem.

Jedna uwaga - trzeba trochę "dostosować" ten metalowy trójkącik z trzema nóżkami żeby spasował w BP lare - musiałem dwie nóżki trochę spiłować pilniczkiem do metalu :)3faa85b1b86d112893c8d836b5d87ec9.jpg7c9b187b9148042bee3d701279e873a0.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak oceniacie polerkę po kilku tygodniach w waszych rękach?

Może ktoś ma 50/50 z tą polerką?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W zeszłym tygodniu nabyłem ten BP z lare do mojego euroteca :) Nie jest to może drastyczna różnica w wielkości, ale w wielu miejscach pracuję się wygodniej trochę mniejszym padem.

Jedna uwaga - trzeba trochę "dostosować" ten metalowy trójkącik z trzema nóżkami żeby spasował w BP lare - musiałem dwie nóżki trochę spiłować pilniczkiem do metalu :)3faa85b1b86d112893c8d836b5d87ec9.jpg7c9b187b9148042bee3d701279e873a0.jpg

A jak z wibracjami na mniejszym bp 125mm? Dużo bardziej odczuwalne, czy nie ma za bardzo różnicy?

Opublikowano
Chciałem zakupić i sie dowiedziałem, ze w najblizszym czasie aukcja nie będzie wznawiana na alledrogo :cry:

Ja bym zamówił coś z Ali - można znaleźć fajne kopie rupesa i flexa, ale trochę drożej niż eurotec :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No właśnie ma ktoś porównanie euroteca do kopii rupersa z Ali?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
690757

A jak z wibracjami na mniejszym bp 125mm? Dużo bardziej odczuwalne, czy nie ma za bardzo różnicy?

Nie cytujemy zdjec to po pierwsze :)

A po drugie na 125mm wibracje sa minimalnie wieksze.

Tak poza tym dobra maszyna :) troche mocno sie grzeje ale daje rade.

Opublikowano

Problem wibracji rozwiązałem trochę po "januszowemu" :D a mianowicie dołożyłem do talerza podkładkę o takiej wadze żeby całość z talerzem ważyła około 135 gram, efekt taki że wibracji prawie nie ma ;) na kraussie s21 też patent działa :D

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem tę maszynę i ogólnie jest OK - BP jest nieco duży jak na gabki 150mm (Royal Pad 150mm nie zakrywał w pełni talerza); ponadto rzep standardowego BP jest tak mocny że pierwsze podejście do ściągania gąbki po zakończonej pracy zakończyło się rozerwaniem pada :)

Dla mnie jako osoby leworęcznej wygodniej pracowało się na Kraussie S21 ze względu na inne rozmieszczenie przycisku blokady obrotów - ot, detal, a jednak przeszkadza, niemniej jednak jak za te pieniądze lepsze nie będzie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bizislawek, zdarzyło mi się że rzep trzymał zbyt mocno i przy próbie jego oderwania po zakończeniu pracy zaczął się rozwarstwiac. 

Opublikowano

Stąd pady się nagrzewają + działa gorzej ruch rotacyjny. Kupujesz zwykłą podkładkę i szlifujesz ją na kamieniu do wymiaru BP. Ew. sprawdź gdzieś w szukajcie/google jest info jak zrobić.

Opublikowano
7 godzin temu, Arkeolowy napisał:

Miał na myśli chyba WM - Washer Mod

A nie wiem co to Washer mod, ale do Lare dostałem w zestawie taką okrągłą podkładkę z laminatu (i drugą z talerzem od flexipads chyba, bo mam dwie) takiego jak na płytki drukowane. Nagrzewa się głównie mechanizm orbitalny i to ciepło idzie w dół na gwint i na talerz, a podkładka w jakimś tam stopniu blokuje to ciepło.

Edyta:

Do każdego bp dostałem taką przekładkę, plus jedna z maszyną przyszła:

hBGHdash.jpg

Opublikowano
W dniu 29.09.2017 o 14:57, KHOT napisał:

Do każdego bp dostałem taką przekładkę, plus jedna z maszyną przyszła:

Dają prawie zawsze do talerzy, które mają te wypukłe nity dookoła gwintu. Przy małych talerzach gdzie metal jest płaski często jest bez podkładek.

Opublikowano

Możliwe, aczkolwiek po przypaleniu jednej gąbki zacząłem zakładać przekładkę i problem grzania się talerza i rzepu przestał istnieć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.