osomm Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Jak to jest, że na aukcji mniejszego Euroteca jest info o gwincie M14, a na zdjęciu stronę wcześniej jest PB z opisem 5/16?
gacuus Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Zapytaj sprzedawcy. Masz potwierdzone info od ludzi którzy to rozebrali i pomierzyli wiec po co śmiecisz Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
tamek141 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 http://sklep.lare.pl/product.php?id_product=197 Nada sie ? I czy warto inwestowac w 125 mając 150 ?? Czy różnica jest widoczna ??
osomm Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 W zeszłym tygodniu nabyłem ten BP z lare do mojego euroteca Nie jest to może drastyczna różnica w wielkości, ale w wielu miejscach pracuję się wygodniej trochę mniejszym padem. Jedna uwaga - trzeba trochę "dostosować" ten metalowy trójkącik z trzema nóżkami żeby spasował w BP lare - musiałem dwie nóżki trochę spiłować pilniczkiem do metalu
Swift Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Jak oceniacie polerkę po kilku tygodniach w waszych rękach? Może ktoś ma 50/50 z tą polerką?
MadMat Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2017 W zeszłym tygodniu nabyłem ten BP z lare do mojego euroteca Nie jest to może drastyczna różnica w wielkości, ale w wielu miejscach pracuję się wygodniej trochę mniejszym padem.Jedna uwaga - trzeba trochę "dostosować" ten metalowy trójkącik z trzema nóżkami żeby spasował w BP lare - musiałem dwie nóżki trochę spiłować pilniczkiem do metalu A jak z wibracjami na mniejszym bp 125mm? Dużo bardziej odczuwalne, czy nie ma za bardzo różnicy?
Arkeolowy Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2017 Chciałem zakupić i sie dowiedziałem, ze w najblizszym czasie aukcja nie będzie wznawiana na alledrogo
osomm Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2017 Chciałem zakupić i sie dowiedziałem, ze w najblizszym czasie aukcja nie będzie wznawiana na alledrogo Ja bym zamówił coś z Ali - można znaleźć fajne kopie rupesa i flexa, ale trochę drożej niż eurotec
MirekGTS Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 No właśnie ma ktoś porównanie euroteca do kopii rupersa z Ali? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
hihol Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 690757 A jak z wibracjami na mniejszym bp 125mm? Dużo bardziej odczuwalne, czy nie ma za bardzo różnicy? Nie cytujemy zdjec to po pierwsze A po drugie na 125mm wibracje sa minimalnie wieksze. Tak poza tym dobra maszyna troche mocno sie grzeje ale daje rade.
MadMat Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 Problem wibracji rozwiązałem trochę po "januszowemu" a mianowicie dołożyłem do talerza podkładkę o takiej wadze żeby całość z talerzem ważyła około 135 gram, efekt taki że wibracji prawie nie ma na kraussie s21 też patent działa
Gość Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2017 skowrano, czy ta polerka rzeczywiście waży 4kg? Możesz ją zważyć?
drufi Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2017 [ref]vangsta[/ref], Pierwszy post w temacie
Gość Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2017 Kupiłem tę maszynę i ogólnie jest OK - BP jest nieco duży jak na gabki 150mm (Royal Pad 150mm nie zakrywał w pełni talerza); ponadto rzep standardowego BP jest tak mocny że pierwsze podejście do ściągania gąbki po zakończonej pracy zakończyło się rozerwaniem pada Dla mnie jako osoby leworęcznej wygodniej pracowało się na Kraussie S21 ze względu na inne rozmieszczenie przycisku blokady obrotów - ot, detal, a jednak przeszkadza, niemniej jednak jak za te pieniądze lepsze nie będzie.
bizislawek Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Jedno pytanie, czy wam też eurotec rozkleja pady. Po kilkudziesiecu minutach pracy maszynka jest gorąca.
KHOT Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 A dajesz przekładkę z laminatu na gwint pomiędzy talerz a mechanizm orbitalny?
Gość Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Bizislawek, zdarzyło mi się że rzep trzymał zbyt mocno i przy próbie jego oderwania po zakończeniu pracy zaczął się rozwarstwiac.
bizislawek Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 KHOT, możesz coś więcej o tej przekładce, gdzie co i jak Gąbki finiszowe/polishowe wytrzymują max dwa podejścia (auta) i odkleja sie środek gąbki.
Arkeolowy Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 2 minuty temu, bizislawek napisał: KHOT, możesz coś więcej o tej przekładce, gdzie co i jak Miał na myśli chyba WM - Washer Mod
bizislawek Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 No niestety takiej przekłądki nie mam, tylko gdzie to kupić? Czy kupic kawałek laminatu i dociąć sobie na wymiar.
Arkeolowy Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 Stąd pady się nagrzewają + działa gorzej ruch rotacyjny. Kupujesz zwykłą podkładkę i szlifujesz ją na kamieniu do wymiaru BP. Ew. sprawdź gdzieś w szukajcie/google jest info jak zrobić.
KHOT Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 7 godzin temu, Arkeolowy napisał: Miał na myśli chyba WM - Washer Mod A nie wiem co to Washer mod, ale do Lare dostałem w zestawie taką okrągłą podkładkę z laminatu (i drugą z talerzem od flexipads chyba, bo mam dwie) takiego jak na płytki drukowane. Nagrzewa się głównie mechanizm orbitalny i to ciepło idzie w dół na gwint i na talerz, a podkładka w jakimś tam stopniu blokuje to ciepło. Edyta: Do każdego bp dostałem taką przekładkę, plus jedna z maszyną przyszła:
ghost Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 W dniu 29.09.2017 o 14:57, KHOT napisał: Do każdego bp dostałem taką przekładkę, plus jedna z maszyną przyszła: Dają prawie zawsze do talerzy, które mają te wypukłe nity dookoła gwintu. Przy małych talerzach gdzie metal jest płaski często jest bez podkładek.
KHOT Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2017 Możliwe, aczkolwiek po przypaleniu jednej gąbki zacząłem zakładać przekładkę i problem grzania się talerza i rzepu przestał istnieć.
Rekomendowane odpowiedzi