pablo15005 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Wczoraj psikalem na fotel welurowy dla zapachu to nie zostawil zadnych plam
Moderator BiałyGTi Opublikowano 16 Września 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Do mebli sie bardzo fajnie nadaje
Gesiu_15 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 19 minut temu, BiałyGTi napisał: Do mebli sie bardzo fajnie nadaje zgadzam się Mebelki nie ciągna tak kurzu
Moderator Domel Opublikowano 16 Września 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Wpierdzielę się w ten post z moją opinią. Używam ADBL IQD i Shiny Garage IQD na przemian. Jak dla mnie: IQD to bardziej specyficzne APC. Ma świetny zapach, bardzo dobre efekty czyszczące, zostawia antystatyczna powłokę i delikatne przyciemnienie ze względu na materiał aplikacji. Na moich meblach mocniej przyciemnia niż SG ale też przy słabym dotarciu marze się potem (widać to szczególnie po odciskach palców). W kuchni na frontach lakierowanych na błysk i blatach nie pozostawia po sobie śladu. W aucie na moich plastikach też nie zostawia żadnego śladu po sobie. Idealny produkt na szybkie odświeżenie, odkurzenie, oczyszczenie. Używam w domu do wszystkiego: mebli, szkła hartowanego w kuchni, mebli kuchennych błyszczących, ścian, foteli, tapicerki, blatów kuchennych, paneli i kafli podłogowych ( tak dobrze czytacie, nawet tego - dzieci potrafią zostawić tak dziwne plamy po sobie, że czasem tylko psik na plamę i sajonara) wszędzie tam gdzie kurz, zacieki, plamy, wy palcowane elementy etc etc. Świetny produkt. SG IQD to już dla mnie bardziej właśnie QD. Zostawia powłokę - wedle producenta powłoka UV - na moich meblach jest to powłoka bledsza niż ADBL, ale np w kuchni na frontach lakierowanych i szkle hartowanym zostawia mazy przy zbyt szybkiej aplikacji i niechlujnym dotarciu. Na blatach kuchennych nie ma po nim śladu ale zaś w autach, przyciemnia mocniej plastiki. Nie zauważyłem w nim znaczących możliwości doczyszczenia/bonetowania. Jest to produkt raczej do kurzu i szybkiej rewitalizacji powierzchni. Na szkle widać "tęczowe" ślady - co miało by znaczyć, że to ta powłoka UV ? Ma świetny zapach który trzyma u mnie dłużej niż ADBL, więc używam go głownie kiedy wiem, że będę mieć gości. Generalnie wiem gdzie i kiedy i na czym użyć u mnie tych produktów żebym był zadowolony. Niby takie same a jednak inne. Używam na zmianę ze względu na potrzeby. U mnie w domu/kuchni królują te trzy produkty:
pablo15005 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 W roli glownej adbl iqd. Szybka akcja i ! Przed: Po: Widzac co potrafi ten srodek ciag dalszy nastapi
Konrad00 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Dla mnie zapach "flower" bardzo męczący podczas aplikacji Poszukam czegoś innego
lol19pl Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 @Konrad00 Masz wersję unlimited, o zupełnie innym zapachu.
V1RU$ Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Hi. Temat dawno nie ruszany ale może ktoś odpisać jak jest z tymi wersjami. Są Unlimited i Limited, oraz zwykła tak ? Czy Unlimited jest kilka wersji zapachowych ? Pytam bo w domu mam Unlimited. U kuzyna w garażu widziałem Limited. I jakaś stara pusta butelka w domu była tylko IQ. I w jakij teraz na tą chwilę 2019 jest on butelce ?
Arkeolowy Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Różnią się tylko zapachem, limitowana edycja mi bardziej podchodzi
Gesiu_15 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 @V1RU$ unlimited i Limited to jest to samo. Wcześniej w starych butlach był właśnie Limited a obecnie Unlimited. Zapach ten sam 1
V1RU$ Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 47 minut temu, Gesiu_15 napisał: @V1RU$ unlimited i Limited to jest to samo. Wcześniej w starych butlach był właśnie Limited a obecnie Unlimited. Zapach ten sam Jasne to już wszystko wiemy. A teraz te nowe butle są bez zwężenia u góry ? Czy jak się trafi partia.
Gesiu_15 Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 9 godzin temu, V1RU$ napisał: Jasne to już wszystko wiemy. A teraz te nowe butle są bez zwężenia u góry ? Czy jak się trafi partia. Pytaj producenta. Jak kupuje raz są w nowej autorskiej butli a raz zwykle czarne. 1
Dystrybutor ADBL Opublikowano 16 Lutego 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Z butlami jest jeszcze trochę zawirowań. Najważniejsze żeby to co w środku nie reagowało z butelką. Mamy też problem z jednym producentem. Ale jesteśmy w trakcie prostowania wszystkich tematów opakowaniowo trigger owych. Docelowo wszystkie typy butli będą nasze autorskie. 2
jolley Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Panowie, czy u Was wersja unlimited też ciągnie tyle kurzu? Deska wysmarowana DM Interior Magic - 2-3 tygodnie bez kurzu. Po tym czasie, przetarte ADBL IQD - 3 dni i cała deska pokryta kurzem. Słabo to wygląda. Wiem, że to są różne produkty, ale nie widzę sensu smarowac dressingiem deski co 2 tygodnie, tak samo jak nie widzę sensu przecierać wszystkiego w aucie co 4 dni IQD.
rkom Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Teraz jest tyle kurzu w powietrzu. Dzisiaj przejechałem jakieś 10 km z uchyloną szybą i na desce więcej kurzu niż przez całą zimę (dresingu nie zmieniałem).
Dystrybutor ADBL Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Bierz pod uwagę że jest sezon kiedy wszystkie drzewa zaczynają pylic. A do tego w Polsce mamy praktycznie susze więc się kurzy na potęgę. Połóż dm i obok iqd na próbę. Efekt będzie identyczny jak przy iqd do tej pory.
Viento Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Potwierdzam, teraz wszystko się kurzy. Na pewno nie jest to kwestia IQD. Na świeżym kilkudniowym dressingu FW kilo kurzu, po przetarciu IQD dwa dni i ta sama historia. Pył znad Sahary i susza robią swoje
Vergil_PL Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Jak długo się utrzymuje zapach tego produktu?
maciek-drummer Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Tylko podczas aplikacji
Vergil_PL Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 26 minut temu, maciek-drummer napisał: Tylko podczas aplikacji W obu wersjach, czy np. tylko w wersji Limited?
Viento Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2019 @Vergil_PL według moich obserwacji zapach utrzymuje się max 1 dzień po aplikacji. Ale Unlimited jest bardziej subtelny i mniej wyczuwalny niż zwykła wersja.
BlackJack1 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 @ADBL Czy producent może się wypowiedzieć nt. tego QD stan na maj 2020 jak z butelkami czy są już wszystkie autorskie i czy dawny limited edition to to samo co teraz unlimited?
Dystrybutor ADBL Opublikowano 26 Maja 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Unlimited to limited który został z nami na stałe.
smerf91 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 1 minutę temu, ADBL napisał: Unlimited to limited który został z nami na stałe. I nic już z tym nie kombinujcie bo jest mega ten zapach :D 1
Rekomendowane odpowiedzi