Michał126 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 W dniu 7.09.2019 o 22:03, Dejmian napisał: PS: Nawet bym zaryzykował, że stan lakieru i efekt "glossy" jest porównywalny do Twojego czerwonego peugeota o ile nie lepszy nawet Wygląda trochę inaczej niż większość A3, więc chętnie się mu przyjrzę, jak go kiedyś spotkam na parkingu.
MMCzysci Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Nie chcę być mądrzejszy od wszystkich i narobić szkód, więc też wolę zapytać, bo brak mi doświadczenia.Umyłem samochód wczoraj rano. Zrobiłem 300 kilometrów (drogi suche, ale miejscami dużo kurzu - budowy). Czy są jakieś przeciwskazania przed użyciem QD, czy lepiej poczekać do następnego mycia?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
hover1995 Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 1 minutę temu, MMCzysci napisał: Nie chcę być mądrzejszy od wszystkich i narobić szkód, więc też wolę zapytać, bo brak mi doświadczenia. Umyłem samochód wczoraj rano. Zrobiłem 300 kilometrów (drogi suche, ale miejscami dużo kurzu - budowy). Czy są jakieś przeciwskazania przed użyciem QD, czy lepiej poczekać do następnego mycia? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Bedziesz ciagnał brud po lakierze i narobisz rys, lepiej jakbys ponownie umył.
MMCzysci Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Też tak pomyślałem. Dzięki. Uszanowanie.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Bapko Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Nie chcę być mądrzejszy od wszystkich i narobić szkód, więc też wolę zapytać, bo brak mi doświadczenia.Umyłem samochód wczoraj rano. Zrobiłem 300 kilometrów (drogi suche, ale miejscami dużo kurzu - budowy). Czy są jakieś przeciwskazania przed użyciem QD, czy lepiej poczekać do następnego mycia?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu TapatalkaU mnie jak mam jedynie przykurzone auto bardzo dobrze się sprawdza oplukanie na bezdotyku mineralka za 2zl i przejechać kawałek żeby osuszyć
MMCzysci Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Czyli jak opłuczę myjką będzie OK?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
pablo15005 Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 @MMCzysci nie, umyj recznie gabka, oszusz recznikiem auto i wtedy poloz qd
MMCzysci Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Tak zrobię. Dzięki Panowie.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 9 minut temu, Jendrek napisał: Jakie pH ma ten qd? Normalne 3
Moderator Streat Opublikowano 22 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 6 godzin temu, david2888 napisał: Normalne a jakie jest nienormalne? 1
D@ViD Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 54 minuty temu, Streat napisał: a jakie jest nienormalne? https://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_pH
Moderator Domel Opublikowano 22 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 7 godzin temu, Jendrek napisał: Jakie pH ma ten qd? Po co ci pH qdka ??
Jendrek Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 34 minuty temu, Domel napisał: Po co ci pH qdka ?? Szukam qd który będzi sobie (relatywnie) radził z water spotami, czyli o niskim pH. Ale spoko, już zrozumiałem target produktu
Moderator Domel Opublikowano 22 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 2 godziny temu, Jendrek napisał: Szukam qd który będzi sobie (relatywnie) radził z water spotami, czyli o niskim pH. Ale spoko, już zrozumiałem target produktu Neutralne pH 1
D@ViD Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 3 godziny temu, Jendrek napisał: Szukam qd który będzi sobie (relatywnie) radził z water spotami, czyli o niskim pH. Ale spoko, już zrozumiałem target produktu Koch FSE 2 godziny temu, Domel napisał: Neutralne pH A nie mówiłem że "normalne" 1
locarno Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Cześć. nakładałem dzisiaj testowo qd1 na maskę. Lakier czysty bez żadnego zabezpieczenia. Napiskałem QD1 na maskę a następnie używając ADBL Chick zacząłem docierać QD do suchego. No i niby dotarłem ale na masce zostały jakieś jakby to określić nierówno pokryte widoczne plamy. Widoczne pod odpowiednim kątem. Lakier czarny więc wszystko widać i troche mnie to zdziwiło. Po mocniejszym dotarciu zeszły i jest jednoliscie. Ale czy tak powinno być? Może użyłem złej fibry albo błędem było użycie qd na czysty lakier bez wosku?
Bapko Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Cześć. nakładałem dzisiaj testowo qd1 na maskę. Lakier czysty bez żadnego zabezpieczenia. Napiskałem QD1 na maskę a następnie używając ADBL Chick zacząłem docierać QD do suchego. No i niby dotarłem ale na masce zostały jakieś jakby to określić nierówno pokryte widoczne plamy. Widoczne pod odpowiednim kątem. Lakier czarny więc wszystko widać i troche mnie to zdziwiło. Po mocniejszym dotarciu zeszły i jest jednoliscie. Ale czy tak powinno być? Może użyłem złej fibry albo błędem było użycie qd na czysty lakier bez wosku?Może za duża ilość?
locarno Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 No dosyć obficie spsikałem maskę ale jak już się rozmazywało to obracałem fibrę i znowu suchą storna
MMCzysci Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Za duża ilość, może dużo wilgoci w powietrzu.Wyryte w skale z S20 FE 5G
smerf91 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Nigdy nie miałem problemów z QD1. Następnym razem albo mniej psikaj, a najlepiej to nie na lakier tylko na fibfę
maciek-drummer Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 QD1 jest bardzo wydajny. Warto psikać na fibrę ewentualnie na element, ale np. na drzwi wystarczy jedna doza, a maskę dwie góra trzy.
locarno Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 Czyli dałem za dużo. A jak wilgotność wpływa na QD?
MMCzysci Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 Gorsza aplikacja - odparowanie, ryzyko powstawania mazów, hologramów itepe.Wyryte w skale z S20 FE 5G 2
ral6014 Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 Znalazłem w sieci test QD1 (tygodnik Motor https://magazynauto.pl/porady/blyszczace-auto-po-kazdym-myciu-test-quick-detailera,aid,1528). Zwracam uwagę na etap mycia auta - SZCZOTKA !!! 1
Rekomendowane odpowiedzi