Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jak dla mnie zbyt dkugo juz bym posmalcowal
W1Michal Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 to posmaruj pół auta, połowe zostaw a tak serio to jak już testujesz to dobrze by było zobaczyć ile wytrzymuje do końca, może to będzie jakiś mega długodystansowiec
Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 zmywał go nie będę tak jak piszesz dobrze sprawdzić trwałość
W1Michal Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 myjesz pianą czy stosujesz tylko szampony ?
yacek _b Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 koledzy a może jakieś fotki and filmik bo tak tylko na " gębę " to ciężko uwierzyć ...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 koledzy a może jakieś fotki and filmik bo tak tylko na " gębę " to ciężko uwierzyć ... są fotki z przed tygodnia, sorki ale codziennie fotek wstawiać nie będę. Myję i pianą na bezdotyku i pianą sg i szamponem
W1Michal Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 uu to jak go piana na bezdotyku nie bierze to trzeba przyznać niezle. yacek_b a co ci filmik pomoże ? przecież jakby ktoś chciał kogokolwiek nabrać to przed nagraniem mozna psiknąć raz jeszcze i będziesz miał po 3 miesiącach efekt jak po nałożeniu, aczkolwiek mysle że nikomu nie chciało by sie bawić w takie szopki bo jaki byłby w tym interes. Nie ma sensu co kawałek wstawiać zdjęć. Raz na jakiś czas starczy
michal123 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 U mnie 1000 km. Samochód dużo mniej się brudzi A zrzut wody - miazga
powalla Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Czekaj , bo w temacie o sonaxie PNS pisałeś prawie to samo ... masz ten QW nałożony na PNS , czy PNS na jednym aucie , a fo,show na drugim ?
michal123 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Mam ogólnie 3 samochody i na każdym co innego ;-) ogólnie fo zachowuje się podobnie do PNSa, bardzo zbliżone efekty zobaczymy jak trwałość bo niczym nie wspomagam ogólnie z foshow jestem mega zadowolony i zauważyłem ze mniej się samochód brudzi w porównaniu do pns
W1Michal Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 a jak polerowanie ? e36ace troche narzekał ale pryskał w chłodny dzień, testował ktoś jak sie zachowuje w wyższych temp rzędu 20 stopni ?
michal123 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 U mnie nakładanie i polerowanie przy ok 10 `C i nakladanie aplikatorem z mikrofibry było ok, docieranie mało problemowe ale mikrofibra prawie mi się rollowała. Ogólnie później efekty wszytsko rekompensują Dodane po 18 minutach 1 sekundzie: Dodane po 44 sekundach: Zamiescilem filmik dla zainteresowanych jak to wygląda
yacek _b Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zaczynam się martwić , że dostałem "wybrakowany" produkt . Ja z docieraniem nie mam absolutnie żadnych problemów , żadnego rolowania się ściereczek z mf . Nie wiem co jest grane , spróbowałem walić sporo produktu , ale dalej nic się złego nie dzieje. .Krople są , zrzut jest bardzo dobry . Połysk ... i tutaj powiem wam , że mając Cure i Relaud-a jakoś specjalnie szału nie robi . Co nie znaczy że jest źle , ale osoby używające Cure/Relaud mogą być trochę zawiedzione.
ShiningCar Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 yacek _b, Fo'Show w przeciwieństwie do Cure/Reload nie zawiera SiO2, stąd przyciemnienie lakieru nie jest aż tak widoczne
yacek _b Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 yacek _b, Fo'Show w przeciwieństwie do Cure/Reload nie zawiera SiO2, stąd przyciemnienie lakieru nie jest aż tak widoczne obniżyliście teraz cenę i jest jeszcze bardziej sympatycznie
Dystrybutor e36ace Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 mój FO'SHOW na dołach drzwi zaczął taflować. Z kolei na dachu jak w dniu aplikacji . Jako że w kolejce czekały następne produkty to fu szoła potraktowałem qd. Można więc stwierdzić że mój test dotarł do końca. Miesiąc z hakiem na quick waxa to i tak za dużo
Dystrybutor e36ace Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 pany jak tam efekty testu?
michal123 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 U mnie dołem schodzi tafla. Góra bez zarzutu i nad klamkami tez super. Na jednym samochodzie z filmiku parę postów powyżej bez wspomagania qd. Ogólnie jestem bardzo zadowolony
Moderator Eryczek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 I ja dołączę się do tematu FO'SHOWa przyniósł mi Mikołaj ale do dziś jakoś nie było okazji go przetestować... U mnie poszedł na miesięczny wosk SVa który nie wyglądał już jak świeżo nałożony (czego nie lubię ). Do rzeczy. Auto umyte, wytarte i jedziemy z FO'SHOWem w roli quick waxa. Pierwsza fibra rozprowadzała produkt po kolejnych elementach. Fibra została na wstępnie spsikana produktem, na kolejne elementy szły dwa - trzy strzały produktu. Fibra się nie rolowała ale tak jakby delikatnie haczyła, jakby miała setkę malutkich haczyków. Uciążliwe to nazbyt nie było. Po ok pięciu minutach od zakończenia aplikacji, zacząłem docierać drugą fibrą. Góra auta poszła bez problemu ale na dole drzwi trochę mi się produkt mazał (o przyczynie takiego zachowania napiszę później). Tu muszę zgodzić się z tym co e36ace napisał w pierwszy poście - przydaje się trzecia fibra Ostatecznie udało się całość dotrzeć choć nie byłem zadowolony na 100% bo gdzie nie gdzie FO'SHOWa jeszcze trochę zostało i się mazał, look dupy nie urywał Zrobiłem opony i zostawiłem auto na godzinkę albo lepiej. Po powrocie byłem bardzo pozytywniezdziwiony Lakier nabrał wspaniałego mokrego wyglądu, stał się śliski (i suchy ), "było lustro" Wyglądało to tak: Na koniec jeszcze wspomnę skąd u mnie takie problemy z docieraniem. Przed wprowadzeniem umytego auta do garażu, postanowiłem umyć w nim podłogę - syfy drogowe które spadły z auta, nie myte od prawie miesięca. W ruch poszedł Karcher przez co wilgotność zrobiła się bardzo duża. W połączeniu z ok 12 stopniami, dało to efekt jaki dało. Następnym razem przetestuję go w bardziej sprzyjających warunkach atmosferycznych. Relację z mycia zamieszczę za tydzień. O trwałości też coś napiszę. FO'SHOW to pierwszy produkt Waxadita jaki miałem w ręku ale jestem pewien że na wiosnę wskoczy coś następnego
ShiningCar Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Eryczek, fajna relacja i świetne zdjęcia Fo'Show, tak jak pisałem wcześniej musi "dojść" a efekty... wystarczy spojrzeć za załączniki
grzes12 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Eryczek, daj znac jak z trwałością : )
Moderator Eryczek Opublikowano 24 Stycznia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Dziś trafiło mi się auto do ponownego przetestowania FO'SHOWa. Licząca dwanaście lat Toyota Yaris, latem przeszła szybki finisz, na dzień dzisiejszy na aucie nic nie leżało. Auto umyłem, upchnąłem do garażu, wytarłem i zostawiłem na godzinkę. FO'SHOW poszedł na nie przygotowany lakier. Auta za często nie widuje więc o trwałości nic nie napiszę ale chce się podzielić uwagami na temat aplikacji. W skrócie, problemy które miałem wczoraj, nie powróciły. Praktycznie zero haczenia fibry, lekkie mazy tylko tam gdzie pociekła mi woda, look wyśmienity (o ile to możliwe na błękitnym autku ). Zdjęcia poglądowe z dziwnej perspektywy ale w garażu mam jeszcze trochę bałaganu przez co dwa auta nie wchodzą na luzach: Wniosek: produkt łatwiej dociera się na sucho. Nie nadaje się jako QD wspomagający osuszanie ale jako QW aplikowany na minimalnie przygotowanym aucie, jest bezproblemowy i spisuje się wyśmienicie PS: Zaobserwowałem że FO'SHOW bardzo fajnie złapał na plastikach Yariski - poczernił i zamaskował odbarwienia od słońca.
booohal Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Tak pi razy oko ile ml poszło Ci na Acco?
Moderator Eryczek Opublikowano 24 Stycznia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Nie żałowałem sobie - ok 25 - 30 ml.
Rekomendowane odpowiedzi