gprzesniak Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2023 @Rafal9304 Felgi od Alfy miazga! 1
Moderator Domel Opublikowano 21 Października 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Października 2023 A tak wygląda Turtle Wax Hybrid Solutions Tyre Shine Graphene Acrylic obficie nałożony gąbką soft 5
arczar Opublikowano 21 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2023 @Domel zmień wulkanizatora, bo tyle ciężarków to lekkie przegięcie. Niech Ci obróci oponę... Ten wygląd tego Żółwika to po przetarciu fibrą na koniec czy tylko sama gąbka?
Moderator Domel Opublikowano 21 Października 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Października 2023 3 godziny temu, arczar napisał(a): @Domel zmień wulkanizatora, bo tyle ciężarków to lekkie przegięcie. Niech Ci obróci oponę... Ten wygląd tego Żółwika to po przetarciu fibrą na koniec czy tylko sama gąbka? No w tym roku chyba pierwszy raz od 3 lat nie bede jej chowal na zime do garazu tylko zimówki naloze w końcu A co do żółwia to przetarte 5 minut po aplikacji.
arczar Opublikowano 21 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2023 W dniu 19.10.2023 o 08:34, arczar napisał(a): Ktoś potrafi już coś powiedzieć o trwałości tego cuda? Jakby co, to miałem na myśli CARLAB-a.
imola33 Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 Widzieli nowy filmik Dziadzi o dressingu od SWAG AD? Moje pierwsze skojarzenie jakby Elite Detailer Creme Tire Dressing
Rafal9304 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 Cleantle Tire Dressing, aplikowane na suchą oponę, miejscami w rancie trochę wody, aplikator gąbkowy ABDL, towaru oszczędnie, bardzo ładnie się rozprowadza. Od razu po aplikacji wpada trochę w połysk ale po paru godzinach była ładna satyna. W Dębicy chwile po nałożeniu przetarte mikrofibrą i połysk znika, również po paru godzinach jeszcze bardziej satynowe niż po przetarciu. Zdjęcia słabe bo robione w pomieszczeniu i odbija się światło. 8
mariuszzar Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 Jak z trwałością tego dressingu?
Rafal9304 Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 Dopiero co wszedł na rynek, chwilę trzeba będzie poczekać
Rafal9304 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 Cleantle Tire Dressing ciąg dalszy, nówki Vredestein, po aplikacji przetarte mikrofibrą i Dunlop bez przecierania. 6
zeea Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @Rafal9304 te felgi z Alfy zawsze mi się podobały, bardzo ladne tylko tarcza z tyłu ciut za mała
Rafal9304 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2023 To tarcza z przodu Tylko felga 20" i tak wygląda
mariuszzar Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2023 Wogole jakiś dziwny trend jest obecne. Małe tarcze stosuje już wiele firm: Mazda, Volvo, Audi itd.Fizyki nie oszuka się. Duża tarcza i duży klocek hamulcowy lepiej przyjmują energię.
Rafal9304 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2023 Tarcza 330mm do auta 280 KM, nie jest aż taka mała
Adaszek96 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2023 Tarcza 330mm do auta 280 KM, nie jest aż taka mała Też myślałem, że to tylna, ale za to jaki ładny zacisk Ale żeby nie robić offtopu, niezawodny Gyeon Tire Express
menior Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 Sam's Tyre Shine ktos nim sie bawil?
Rafal9304 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 Cleantle Tire Dressing, 1,5 tygodnia od aplikacji i ok. 500 km, pierwsze mycie. Coś tam jeszcze siedzi, ale miejscami wychodzi brąz na oponie, hydrofobowości brak. Opona nie miała lekko przez ten czas, sporo śniegu, błota pośniegowego, sól, piach. 2
menior Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 Ktos ma doswiadczenie z aplikacji dressingow tego typu aplikatorem?
siws00n Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 Godzinę temu, menior napisał(a): Ktos ma doswiadczenie z aplikacji dressingow tego typu aplikatorem? To do żelowych dressingów jedynie, do wodnych czy w spreju jak carplan się nie nada. Plus trzeba patrzeć czy dressing nie ma rozpuszczalników bo wtedy aplikator umrze raz dwa 1
pablo15005 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 12 minut temu, siws00n napisał(a): Godzinę temu, menior napisał(a): Ktos ma doswiadczenie z aplikacji dressingow tego typu aplikatorem? To do żelowych dressingów jedynie, do wodnych czy w spreju jak carplan się nie nada. Plus trzeba patrzeć czy dressing nie ma rozpuszczalników bo wtedy aplikator umrze raz dwa Tak jak kolega pisze. Rozpuszczalniki zadziałają i włosie wypada... Żelowe jak najbardziej 2
Moderator Domel Opublikowano 19 Grudnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 Godzinę temu, menior napisał(a): Ktos ma doswiadczenie z aplikacji dressingow tego typu aplikatorem? Dla mnie beznadzieja. No chyba że dla żeli. Da się nakładać tylko na front (bo plastik wali o ziemie) a ja lubie zajechać na rant bo potem jadąc opona sama robi odcięcie. Wole tradycyjne gabki i mikrofibry 2 1
peciu Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 12 godzin temu, menior napisał(a): Ktos ma doswiadczenie z aplikacji dressingow tego typu aplikatorem? Musisz sam sprawdzić, każdemu pasu co innego, dla mnie obecnie nr 1 do aplikacji dresingów. Nie zgodzę się z opinią, że tylko do żelowych. Włosie jest na tyle gęste, że spokojnie można aplikować wodniste dresingi. Ja używam do aplikacji FX Protect Tire Rubber Protect oraz CarPro DarkSide. 3
t.sienkiewicz91 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 @menior ja używam razem z Ultra Coat Qartz Tire Dressing oraz Quick Magic Tire Magic i świetnie się sprawdza. Fakt, może trochę zaczął gubić pojedyńcze włoski ale nie wpływa to na poprawność aplikacji. @Domel masz rację, że nie da się od dołu dojechać ale można podjechać do przodu o pół metra i sprawa załatwiona 3
zeea Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 @t.sienkiewicz91 dokładnie tak robię Jak mam pomazane 4 opony to przepycham auto o pół metra i dokańczam pominięte miejsca 1
penkus5 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 @menior Tak jak wspomniano, musisz sam sprawdzić. Odkąd kupiłem pierwszy na testy to pozbyłem się wszystkich innych aplikatorów i obecnie mam 12 tych pędzli Do wodnistych i spray też się nadają! 5
Rekomendowane odpowiedzi