comando Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Jakiś czas temu robiłem porównanie endurance, geyon, brilance i sonax. Opony wymyte adbl. Jeżeli chodzi o wytrzymałość wygrał endurnance. Wygląd to kwestia gustu ale po endurance opona była najbardziej czarna. Sąsiad laik również wytypował endurance jako najładniejszą oponę. Gdyby nie upierdliwa aplikacja uznał bym ten produkt za idealny. Muszę jeszcze wymieszać endurance z brilance i zobaczyć czy będzie można nakładać tą miksturę pędzlem.
Fitte Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Jakiś czas temu robiłem porównanie endurance, geyon, brilance i sonax. Opony wymyte adbl. Jeżeli chodzi o wytrzymałość wygrał endurnance. Wygląd to kwestia gustu ale po endurance opona była najbardziej czarna. Sąsiad laik również wytypował endurance jako najładniejszą oponę. Gdyby nie upierdliwa aplikacja uznał bym ten produkt za idealny. Muszę jeszcze wymieszać endurance z brilance i zobaczyć czy będzie można nakładać tą miksturę pędzlem. Wszyscy tak narzekają na aplikacje endurance. Może byście spróbowali endurance spray ?
Pimps Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Mnie aplikacja Endurance nie przeszkadza - nakładam go pędzelkiem i tez go lubię najbardziej choć opona po Tire bardzo fajnie wygląda choć troszkę mniej się błyszczy
comando Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Mnie aplikacja Endurance nie przeszkadza - nakładam go pędzelkiem i tez go lubię najbardziej choć opona po Tire bardzo fajnie wygląda choć troszkę mniej się błyszczy I jest mniej czarna moim zdaniem. A jak Ci zostanie w kubeczku endurance i zostawisz go powiedzmy na tydzień bez szczelnego opakowania, nie straci swoich właściwości ?
StachuRZ Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Ktory środek pozostawia bardziej matowy wygląd, Endurance czy SG B2B???
Fitte Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Zdecydowanie SG B2B. Endurance wali po oczach połyskiem
Geniusz Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 B2b , mowie o starej wersji. Chociaż nie jest to duza roznica
Pimps Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Mnie aplikacja Endurance nie przeszkadza - nakładam go pędzelkiem i tez go lubię najbardziej choć opona po Tire bardzo fajnie wygląda choć troszkę mniej się błyszczy I jest mniej czarna moim zdaniem. A jak Ci zostanie w kubeczku endurance i zostawisz go powiedzmy na tydzień bez szczelnego opakowania, nie straci swoich właściwości ? Ja go nie przelewam do kubeczka tylko na pędzel dozuje go z buteleczki bo mam w niej taki korek uchylny z małą dziurką i nim nakładam środek na pędzelek.
Geniusz Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Tez kiedyś próbowałem pędzlem, ale wydaje mnie się to strasznie nieekonomiczne. Dużo produktu mi schodziło
comando Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Też mam taką butelkę. Dzisiaj spróbuję tak zrobić.
haks Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Ja wyłącznie mały zmywak kuchenny. Na stronę gąbki puszczam kropelkę lub dwie i heja. Warto zwrócić uwagę, że po kilku kroplach nasz aplikator wchłonął trochę B2B TTD. Wtedy wystarczy ścisnąć zmywak/złożyć go na pół i wchłonięty preparat wykorzystamy do np 4 opony. Ja tak robię i sobie chwalę.
Prze__mek Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Ja wyłącznie mały zmywak kuchenny. Na stronę gąbki puszczam kropelkę lub dwie i heja. Ja też tak robię. I tym sposobem potwierdza się u mnie naprawdę niskie zużycie endurance. Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
comando Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Nakładałem dzisiaj endurance pędzlem. To znaczy próbowałem ale mi nie wyszło. Pimps jaki masz pędzel do tego celu bo malarski się nie sprawdził
Pimps Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Najtańszy malarski - będę wieczorkiem w domu to go sfoce i pokażę jaki. Co do nakładania gąbeczkami to w przypadku moich opon na których jest bardzo dużo rowków i trzeba nieźle trzeć tą gąbka co w przypadku tych kuchenny nie dzieje się dobrze bo się po prostu kruszą/sypią. Korzystałem też z dedykowanych gąbeczek i tez nie byłem zadowolony gdyż dłużej mi schodziło z nałożeniem dresingu niźli pędzelkiem. Wydaje mi się że właśnie jest to uwarunkowane tym jak wygląda opona.
ivan Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Rozumiem, że takiego nabłyszczacza trzeba użyć na suchych i czystych oponach? Czy oprócz właściwości wizualnych daje to jakieś dodatkowe zabezpieczenia? Czy ten środek będzie okey https://www.motointegrator.pl/produkty/ ... eld-500-ml ?? Nie chciałbym wydawać na niego zbyt dużej kasy, a zależy mi na fajnym efekcie wizualnym.
Fitte Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Rozumiem, że takiego nabłyszczacza trzeba użyć na suchych i czystych oponach? Czy oprócz właściwości wizualnych daje to jakieś dodatkowe zabezpieczenia?Czy ten środek będzie okey https://www.motointegrator.pl/produkty/ ... eld-500-ml ?? Nie chciałbym wydawać na niego zbyt dużej kasy, a zależy mi na fajnym efekcie wizualnym. Owszem zabezpiecza gumę przed starzeniem i odpycha wodę przez co latwiej je wyczyścić Wszystkie dressingi w sprayu są dosyć nieekonomiczne także przemyśl zakup np. Shiny Garage B2B T.T.D, jest bardzo wydajny tylko trzeba poświęcić troszkę więcej czasu.
Piotrek ! Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Trochę wstecz ale... comando pisałeś że testowałeś też Sonaxa... to był ten żel z serii Xtreme ? Jeśli tak to co możesz o nim powiedzieć ? Jaki on robi połysk na oponie ? Nie wygląda zbyt plastikowo zamiast gumowo ? Jak z trwałością?
Pimps Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Nakładałem dzisiaj endurance pędzlem. To znaczy próbowałem ale mi nie wyszło. Pimps jaki masz pędzel do tego celu bo malarski się nie sprawdził Wracając do tego pędzla to taki jak poniżej - ona ma szerokość włosia w granicach 2,2 cm - 2,5 cm
booohal Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Nawet zdjęcie starego pędzla musiałeś zrobić tak jakby miało iść na okładkę Vouge'a
Pimps Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 booohal - to tak jak z myciem starych zardzewiałych stalowych felg trzema rodzajami drogich płynów jak i tak one się tylko nadają do malowania.
comando Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Nakładałem dzisiaj endurance pędzlem. To znaczy próbowałem ale mi nie wyszło. Pimps jaki masz pędzel do tego celu bo malarski się nie sprawdził Wracając do tego pędzla to taki jak poniżej - ona ma szerokość włosia w granicach 2,2 cm - 2,5 cm Takim samym próbowałem. Wniosek jest taki że każdemu pasuje co innego P.S. Zdjęcie pędzla wymiata [mod=Piotrek]Nie cytujemy zdjęć [/mod]
krzysiek555 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 A używał ktoś zwas polytrol? Nałożyłem kilka dni temu zobaczymy jak dl wytrzyma
kita33 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 A używał ktoś zwas polytrol? Nałożyłem kilka dni temu zobaczymy jak dl wytrzyma On nadaję się do plastików zew a nie do gumy. Na plastikach rewelacja z przyciemnieniem i trwałością
krzysiek555 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Hehe wiem bo od kilku lat stosuje Zobaczymy jak tutaj będzie narazie od 4 dni idealnie, jedno mycie, zero deszczu...
DOPE Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Testował już ktoś może Soft99 black black? Ciekaw jestem jak z trwałością bo nabłyszcza galancie a na tym mi też mocno zależy:)
Rekomendowane odpowiedzi