grzybu Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ciekawe tylko jak z trwałością
tazman Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 z tego co poczytałem jest dość trwałym dressingiem, u mnie i tak ma za zadanie wytrzymać do kilku dni bo rzadko zdarza się bym raz w tygodniu auta nie umył
fireman Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ja wczoraj skorzystałem z wersji budżetowej, tj. Sygma od K2. Całkiem fajny solidny aplikator w zestawie. Jeśli chodzi o konsystencję, zapach i wygląd dressingu po aplikacji to czułem się jakbym na oponę nakładał Endurance, Naprawdę minimalne różnice pomiędzy tymi produktami. Niestety na tym podobieństwa do Megsa się kończą. Trwałość dość krótka, po deszczu znika, a jak nie pada i jest sucho to łapie kurz i opony też wyglądają średnio. Może przetarcie fibrą po nałożeniu pomoże ale nie wiem, nie próbowałem i nie mam zamiaru Przy dłuższym używaniu w opcji "smaruje po każdym myciu" zbiera się warstwa dresingo-kurzo-brudu między literkami.
tazman Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 przetarcie fibrą pomaga, kurzu opony nie łapią co do trwałości sugerowałem się testem na DetailingClub i tam deszcz nie był problemem, no nic poczekam na deszcz i dam znać Edit Opony po trasie w deszczu, pojechałem na bezdotyk, samo spłukanie chemią i później wodą Tutaj opona po przejechaniu paru kilometrów po bezdotyku
ktm950 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Ktoś może porównać SG B2B starą wersję z nową? W sensie efekt, trwałość,, łatwość aplikacji.
Fitte Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Ktoś może porównać SG B2B starą wersję z nową? W sensie efekt, trwałość,, łatwość aplikacji. Efekt - wydaje mi się, że jest lepiej a być może to tylko złudzenie Trwałość - zdecydowanie poprawiona, trzyma jak głupi, po 2 tygodniach i tak daje nową warstwę Łatwość aplikacji - z względu na mniejszą gęstość zdecydowanie łatwiej się rozprowadza po oponie ale tez łatwiej wpija w aplikator Otrzymałem tester tego produktu po czym sprzedałem stara wersję B2B i kupiłem T.T.D Efekt po zastosowaniu:
ktm950 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Fitte, a sprawdzałeś jak sobie radzi na uszczelkach i plastikach?
Pinglarz w loczkach Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Megs endurance jakoś mi nie podchodzi, chociaż widzę że jest tutaj popularny. Trochę zbyt "lepki" na moje oko. Zdecydowanie wolę Opti-Bonda od Optimum.
daniel87 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Pinglarz w loczkach, rozumiem, że używałeś Megsa bo to "na oko" daje wiele do myślenia...
Pinglarz w loczkach Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Pinglarz w loczkach, rozumiem, że używałeś Megsa bo to "na oko" daje wiele do myślenia... Jak użyjesz to zobaczysz
daniel87 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Używam od 2 lat i nie zoabserwowałem żadnej nadmiernej lepkości, a mam porównanie z wieloma srodkami...może za dużo zakładasz, albo słabo docierasz mf...
Pinglarz w loczkach Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Używam od 2 lat i nie zoabserwowałem żadnej nadmiernej lepkości, a mam porównanie z wieloma srodkami...może za dużo zakładasz, albo słabo docierasz mf... Lepki, tłusty i zbyt świecący. A z Opti-Bond tego problemu nie ma i nie trzeba "docierać mikrofibrą". Opti-bond jest na bazie wody, co jest dla mnie dodatkową zaletą.
Karcok Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Lepki, tłusty i zbyt świecący. Mam takie same wrażenia z używania Megsa Endurance. Ale jak ktoś używa od 2 lat tego samego produktu i nie wie jak inne dressingi działają, to nie ma co się dziwić
daniel87 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Karcok, mam porównanie z wieloma srodkami Czytamy uważniej...to, że używam 2 lata nie znaczy, że nie nakładam innych Kolega raczej miał na myśli efekt lepkosci na oponie niż jego właściwości. Koniec OT bo zaraz się ostrzeżenia posypią
snky1987 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 A macie moze jakies doswiadczenia z aktywnym Astonish ? http://www.astonishcleaners.com/product-car-care-1.html Uzylem tego w swoim starym mondeo i wydaje sie ze dziala jak aktywna piana i opona nawet bardzo stara zrobila sie czarniutka. Czy te aktywne srodki moga niekorzystnie wchodzic w rakcje z guma ? (przeraza mnie troche cena bo to tylko 7zl kosztuje).
krzysiek555 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Co polecacie najlepszego na tą chwilę, właśnie skończył mi się z z valet a byłem zadowolony
acidmk Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Jak dla mnie Gyeon tire jest mistrzem, kładziony na adbl :-D
krzysiek555 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 I jak długo Ci wytrzymuje ? -- 27 lip 2015, o 06:14 -- I jak długo Ci wytrzymuje ?
acidmk Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 Krzysiek555 Dwa do trzech tygodni spokojnie :-D a kropelki jeszcze dłużej. Auto myte przeważnie na bezdotyku.
Pimps Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 acidmk, czyli nie możesz myć auta przez 3 tygodnie, bo jeżeli umyjesz to już go nie widać a tym bardziej jeżeli wymyjesz oponę środkiem do tego dedykowanym. Konkludując - jeżeli myjesz auto co tydzień i chcesz mieć ładne koło to co tydzień go trzeba nakładać.
acidmk Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 Pimps, auto myję dwa razy w tyg. Nie przeszkadza to geyon'owi leżeć i wyglądać dobrze na oponie Konkludując, nakładam raz na trzy a może i cztery tyg. a myję dwa razy w tyg
Pimps Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 acidmk, no to ja coś źle robię od 2 lat gdyż po myciu u mnie tylko kropelkuje ale już opona nie błyszczy jak po nałożeniu - po prostu jest matowa więc nakładam go od nowa aby znowu był połysk. I na prawdę nie uwierzę że u Ciebie po myciu opona wygląda jak świeżo po jego nałożeniu tym bardziej że napisałeś że najlepiej się trzyma po przemyciu środkiem dedykowanym do mycia opon fimry ADBL który powinien go zmyć.
Piotrek Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 Pimps, Jak przygotowujesz oponę ?
acidmk Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 Pimps, nie napisałem że trzyma się po przemyciu ADBL'em tylko Gyeon nakładany jest po porządnym przemyciu, wyszorowaniu opon ADBL'em. Myje je do póki pojawia się brązowa piana. Jak opona jest już czysta piana robi się "czysta" wtedy osuszam oponę i mniej więcej godzinę po myciu na suchą oponę nakładam Gyeon'a. Wiadomo że po dwóch tyg. opona nie wygląda jak 10 minut po aplikacji ale ma zdrowy czarny kolor a o to przecież chyba chodzi.
Pimps Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 acidmk - ja lubię jak opona się błyszczy więc co za tym idzie w moim przypadku każdy dresing po myciu przestaje błyszczeć i dlatego co mycie aplikuje od nowa. Z tym że on jest na oponie się nie spieram ale gdybym nie chciał błyszczących opon to bym go po prostu nie kupował bo by to nie miało sensu. Piotrek - opony które posiadam od samej nowości co mycie czyli raz w tygodniu myję przy pomocy preparatu DURAGLOSS 701/703 przy pomocy szczotki i spłukuje pod ciśnieniem, po wyschnięciu nakładam dresing
Rekomendowane odpowiedzi