Mazder Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Jak się ma ten Very Cherry Acid do kwasowego Nielsena Aluminium Cleaner?
maya Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Jak się ma ten Very Cherry Acid do kwasowego Nielsena Aluminium Cleaner? z tego co wyczytałem to blue gel->very cherry->nielsen acid aluminium cleaner, a jak widać textile cleaner jeszcze lepszy
adii Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Aż dziwne że żaden partner nie ma w ofercie kupić go można w 10l baniaczkach. Prałem nim tapicerke na próbe, podsufitkę, regularnie używam do wnętrza 1:10 / 1:15
matherr Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 wywnioskowałem, że na silne zabrudzenia i ogólnie na "konkretne" czyszczenie mocniej przybrudzonych kół zdecydowanie iron x nie ma sobie równych, czy jest jakiś produkt o zbliżonym działaniu w niższej cenie? carplan wonder wheels przetestowałem, ok ale jeszcze nie to co chciałbym czy jest sens próbować z tenzi alux? nie wspominam o autolandzie, którego skuteczność mogę porównać do szamponu
Marco Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 iron xsluzy do dekontaminacji czyli nie jest środkiem stricte czyszczącym. Nie usuwa smoły, smarów ,do usuwania typowego brudu tez nie jest przeznaczony. Aby dokładnie wyczyścić mocno zaniedbane felgi sa potrzebne 4 rzeczy: środek do umycia felg typu Valet Pro blue gel lub Tenzi EnJee ,tar remover, środek typu iron'x i na koniec glinka.
Swoop Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Aby dokładnie wyczyścić mocno zaniedbane felgi sa potrzebne 4 rzeczy: środek do umycia felg typu Valet Pro blue gel lub Tenzi EnJee ,tar remover, środek typu iron'x i na koniec Glinka. No właśnie, Marek, a jak moje 2 felgi nie chcą zupełnie się umyć. Próbowałem zarówno blue gel-em jak i APC 1:1 i .. ciężko domyć. Jeszcze teraz leżą w wannie i się "moczą"
Marco Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 moje 2 felgi nie chcą zupełnie się umyć no wiec jedziesz dalej: tar remover, środek typu iron'x
SzaKal Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Swoop, To jeszcze zostaje jakiś kwas
Swoop Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 jak na razie wyglądają tak i za chiny ludowe nie chce to zejść
Mazder Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Silny środek + szczoteczka do zębów. Lekko nie będzie.
Swoop Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Silny środek + szczoteczka do zębów. Lekko nie będzie. jak silny? poszło już Autolandowy Atack, APC megsa + Blue Gel
spons Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Na mega wzarty syf pozostaje kwas, a i ten czasem sie nie radzi...
Swoop Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Jakiś konkretny? podrzuć jakiś przykład
Mazder Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Nielsen Aluminium Cleaner prosto z butelki, na przykład. Ktoś kiedyś polecał też Fosol (odrdzewiacz na bazie kwasu fosforowego).
Pavlik Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Swoop, może pomoże, klip już jest na forum ale...
Swoop Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 no i zagwostka, czy Nielsena czy wisienkę ...
matherr Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 iron xsluzy do dekontaminacji czyli nie jest środkiem stricte czyszczącym. Nie usuwa smoły, smarów ,do usuwania typowego brudu tez nie jest przeznaczony. Aby dokładnie wyczyścić mocno zaniedbane felgi sa potrzebne 4 rzeczy: środek do umycia felg typu Valet Pro blue gel lub Tenzi EnJee ,tar remover, środek typu iron'x i na koniec Glinka. na smołę środek jest, na brud w ogólnym tego słowa znaczeniu też apc i autoland, bardzo brudne nie są felgi więc zastanawiam się czy jest sens je męczyć niepotrzebnie kwasem, ostatnie czyszczenie felg przeprowadziłem bez niego i 97% zanieczyszczeń zniknęło
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Swoop, Wisienka u mnie na takim czymś poległa. Nie wybierasz się tu? Odlał bym Ci coś
Swoop Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Odlał bym Ci coś wybieram się tylko nie wiem na razie kiedy a może pchnij w kopercie jakiś sampel to sprawdzę czy to ruszy
Allesio Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Czy jest jakaś mocna różnica pomiędzy ValetPro Blue Gel a Tenzi Alux ?
SzaKal Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Allesio, Valet Pro jest w formie żelu to na pewno duże udogodnienie, siła czyszczenia podobna.
Marco Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Swoop, jeżeli to co pozostało to nie są wżery to ruszy to deironizer. W moich felgach tez mam coś podobnego z tym ze plamki są trochę mniejsze i są to wżery. Edyta: po dzisiejszych testach,nie środka a narzędzia Do mycia Muc off wheel Cleaner + IronX Od wewnętrznej strony w ramionach sporo nagaru którego nie ruszył środek do mycia i sztywny pędzel. Iron poradził sobie idealnie. Aha ,felgi po sezonie z przedniej osi. Myte wewnątrz z zewnatrz- przez ramiona.
zip48 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Przeczytałem wątek i wynika z tego że aby wymyć mocno zabrudzone fele (moje 6 lat nie myte od środka) to najlepiej użyć albo fosolu albo domestosa różowego, żółtego, lub Fosolu może też pomoć WD40, ze środków które trzeba zamawiać on-line to IRONX albo Tenzi Alux, jutro kupie domestos i fosol i zobaczę jak będzie się czyściło jakie będą efekty, mam też pytanie fosol czy domestos to po jakim czasie usuwaliście z felgi?
Rekomendowane odpowiedzi