rryba Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 panowie a jaki zapach ma srodek ? i czy nadaje sie do plastików wewnatrz ? czytalem w inna watku ze ludzie nakładaja na plastiki zewnetrzne i je tez ladnie odżywia
wooke Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 Do środka nie radzę bo jest tłusty. Ale zewnętrzne możesz śmiało smarować. Ma zapach grejfrutów.
ShinyGarage Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 rryba, B2B możesz również zaaplikować na zewnętrzne plastiki, jednak w przypadku tej powierzchni jego trwałość nie będzie tak wysoka jak przy dedykowanym do tego produkcie (Jet Black) ale na dwa mycia wystarczy.
Pawel_t11 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 Czy B2B można zaaplikować na dywaniki gumowe po rozcieńczeniu z wodą, nie będą wtedy śliskie?
Gesiu_15 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 Pawel_t11, ja nakladalem pędzelkiem i dywaniki odzyly ale były śliskie dosyć
ShinyGarage Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Pawel_t11, B2B nie rozcieńczysz z wodą, produkt jest na bazie silikonu nie zwiąże się z wodą.
Grzechu23 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Siemanko Dostałem dzisiaj paczke z kosmetykami, a tam zamówione SG Back2Black już z nowej edycji, więc postanowiłem przetestować nowy produkt Zapraszam na mój pierwszy amatorski test dressingu do opon od SG. Opony jakie poszły do testów - przód/tył Skoda Superb II - 225/40/18 Główny bohater, a raczej bohaterowie ponieważ opony po raz pierwszy w swoim żywocie będą potraktowane dedykowanym cleanerem również od Shiny Garage - Pure Black Tire Cleaner No to jedziem z koksem Pure Black Tire Cleaner rozrabiłem w proporaciji 1:5 (50 ml SG na 250ml wody) Psikamy na wcześniej lekko zwilżoną opone (zgodnie z instrukcją z etykiety) I lecim ze szczotką. W czasie szorowania produkt bardzo dobrze sie pieni co uważam na +. Zapach przyjemny, nie drażniący. Look jak to wygląda po szczotkowaniu. Opony na ogół nie wydawały się być jakimiś "szczurami'. Myte wodą regularnie na domowej myjce ciśnieniowej. Jednak teraz tak naprawdę widać jak mocno opony miały w sobie syfu Piana w bardzo szybkim czasie zrobiła się mocno brązowa. Środek działa i to bardzo dobrze Spłukanie piany myjką i po chwili ponowna aplikacja. Piana już bardziej biała ale też lekko zabarwiona na brązowo. Ostanie spłukanie i jest Opony suche i dopiero było można zobaczyć prawdziwe efekty cleanera od SG. Zrobiły sie takie, jakie powinny być. Czyste, jałowe idealnie przygotowane pod dressing. Tego oczekiwałem Dressing juz na oponie Nakładany pędzelkiem, efekt zaraz po nałożeniu mocno świecący tak jak widać na zdjęciu. Konsystencja zdecydowanie żelowa, gęsta o naturalnym miłym zapachu. Może sie wydawć, że efekt zbyt świecący (miałem takie mieszane uczucia na początku) choć z czasem opona stawała sie coraz bardziej fajnie naturlanie czarna Na sam koniec lekko przetarłem MF co by lekko ściągnąć zbyt dużą ilość dressingu. Finalnie na całej oponie i odczekaniu kilkunastu minut efekt jest dokładnie taki jak oczekiwałem. 4 Podsumowanie Oglądałem poprzednie testy SG B2B i miałem lekko mieszanie uczucia. Ze zdjeć wydawało mi się, że wychodzi zbyt mało połysku na oponie. Ale ok, zamówiłem i ... i moge powiedzieć ze produkt spienił moje oczekiwania w 100%. Jest bardzo wydajny poprzez swoją konsystencje, przyjemny w nakładaniu jak i dobrze dobrany cenowo Oczywiście również moge bez zawahania polecić zastosowany cleaner od Shiny Garage - Pure Black Tire Cleaner. Zrobił to co miał zrobic Produkty SG napewno zostaną u mnie na dłuugo Pozdrawiam
Eidos71 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 A może ktoś posiada obie (starą i nową) wersje dressingu i mógłby zrobić małe porównanie tych produktów ? Czy - poza opakowaniem - nastąpiła jakaś znacząca zmiana w produkcie ? Ja nie posiadam już starej wersji i nie planuję jej ponownie zakupić (nie chodzi o jakość produktu), a jestem ciekawy, czy SG "podkręcił" nową wersję pod względem trwałości/wyglądu (po fotkach na forum trudno jest ocenić różnice między starą i nową wersją - wiadomo, zdjęcia wykonywane różnym sprzętem, w różnych warunkach oświetleniowych i z różnych ujęć).
integrale Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 A może ktoś posiada obie (starą i nową) wersje dressingu i mógłby zrobić małe porównanie tych produktów ? Czy - poza opakowaniem - nastąpiła jakaś znacząca zmiana w produkcie ? Ja nie posiadam już starej wersji i nie planuję jej ponownie zakupić (nie chodzi o jakość produktu), a jestem ciekawy, czy SG "podkręcił" nową wersję pod względem trwałości/wyglądu (po fotkach na forum trudno jest ocenić różnice między starą i nową wersją - wiadomo, zdjęcia wykonywane różnym sprzętem, w różnych warunkach oświetleniowych i z różnych ujęć). Skład B2B się nie zmienił, jest to ten sam produkt co ostatnio, tylko w nowym opakowaniu.
maciek-drummer Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 714090 Produkty SG napewno zostaną u mnie na dłuugo Sorry za ot, ale też tak mówiłem. Teraz mam w arsenale może trzy rzeczy z Shiny Garage, reszta produktów jest na poziomie mierno-dostatecznym.
Gold_Car Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 @Grzechu23 możesz podać bardzo ważna informacje jaka jest rok produkcji opon ? Bo opony z dressingiem które mają rok dwa będą inaczej wyglądać niż opony które mają 6 czy 8 lat bo i na takich ludzie jeżdża. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Grzechu23 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 Pewnie, opony testowane to sam koniec 2015 roku. Na starszych będzie faktycznie trochę inny efekt Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Grzechu23 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Ponowny szybki test na spontanie Mycie SG Pure Black Tire Cleaner -> proporcja 1:10 Standardowo czynność powtórzona 2x, aż piana będzie biała Przed aplikacją -> Taśma -> ADBL One Shot Tire Pad (super sprawa) Efekty Tutaj już po odparowaniu na niższym profilu (40) całość I eksperymentalnie dressing położony na tylny zderzak w Fordzie Fiesta Zobaczymy jak z trwałością na plastikach Pozdrawiam
Mr.Szajn Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 Też używam B2B T.T.D i niebawem mi się skończy. Zamierzałem wypróbować Megs'a Endurance ale po tym co tu czytam zostanę chyba przy SG. Mam pytanie dot. aplikacji nowej wersji B2B z atomizerem. Czy pryskacie nim po oponie czy lepiej na aplikator/pędzel? Wiadomo, pryskając po oponie nie ma szans, żeby nie poleciało na felgi. Nie wpływa to potem na szybsze przyciąganie pyłu na felgę?
Grzechu23 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 Jak kupowałem SG to nie miałem jeszcze aplikatorów i psikałem bezpośrednio na opone...nie zdawało to u mnie egzaminu i po dwóch podejściach od razu kupiłem aplikatory od ADBL i problem znikł. Zdecydowanie polecam! Co do kolejnego dressingu na opony. Osobiście odpuszczam Shiny B2B (zbyt mała trwałość). Czas na GS Mamba Shine
Moderator psemo Opublikowano 6 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 24 minuty temu, Grzechu23 napisał: Osobiście odpuszczam Shiny B2B (zbyt mała trwałość). Czas na GS Mamba Shine GS Black Mamba również nie grzeszy trwałością. Wersji Shine nie miałem więc tu się nie wypowiem.
kamykmm Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 5 godzin temu, psemo napisał: GS Black Mamba również nie grzeszy trwałością. Wersji Shine nie miałem więc tu się nie wypowiem. oj polemizowałbym z tym stwierdzeniem u mnie leży już ponad 2 tyg, a jeżdżę nie tylko po asfalcie, ale i po drogach gruntowych, błocie w tym czasie opony raz tylko przepłukane na bezdotyku, a dalej dresing siedzi
V1RU$ Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2018 Czy ten nowy B2B jest w 2 wersjach ? Aplikator taki jak przy mydle w płynie i zwykły atomizer ?
Moderator Domel Opublikowano 27 Października 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Października 2018 2 minuty temu, V1RU$ napisał: Aplikator taki jak przy mydle w płynie tylko krem w pompce. W atomizerze jest Coco
V1RU$ Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2018 24 minuty temu, Domel napisał: tylko krem w pompce. W atomizerze jest Coco Jasne. Bo znajomy kupił i dostał atomizer. A ma takie samo mleczko jak ja. Czyli sprzedawca się golnął przy wydawaniu.
alexander.p Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Od zaprzyjaźnionego sklepu dostałem saszetkę SG B2B PTD Konsystencja mleczka Zapach COLI , pachnie w całym garażu. Aplikacja wydajne, łatwe rozporowadzenie . Trwałość testuję Zdjęcia 50/50 wykonane z lampą i bez, po lekkim wysuszeniu suszarką.
tryhp3 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 W dniu 20.02.2019 o 09:09, alexander.p napisał: Od zaprzyjaźnionego sklepu dostałem saszetkę SG B2B PTD Konsystencja mleczka Zapach COLI , pachnie w całym garażu. Aplikacja wydajne, łatwe rozporowadzenie . Trwałość testuję I jak z trwałością nowej wersji polimerowej?
alexander.p Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 5 godzin temu, tryhp3 napisał: I jak z trwałością nowej wersji polimerowej? sezon letni, do miesiąca czasu i spływa, z czego dwa tygodnie utrzymuje się look. kwestia rocznika opony nowsze gumy wchłaniają i utrzymują dłużej. 1
rudi0018 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 @alexander.p a miałeś jakiś trwalszy dressing?
Rekomendowane odpowiedzi