Piotrek Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Niet 100ml na dość długo wystarczy ? Dosyć długo pozostawia sporą swobodę. Na kilka razy starczy, cleanera używa się kilka "groszków" na pad i dokładnie wypracowuje na panelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Panowie tez sie wlasnie zastanawiam nad cleanerem, co lepsze Autoglym SRP czy ten achilles? SRP, łatwiejszy w użyciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Srp to nie cleaner !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreQu Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Do poślizgu glinki wystarczy sama woda czy trzeba odpowiedni preparat ? Teraz zadam pytanie dotyczące drugiego samochodu w rodzinie. Na drugim samochodzie ( też kolor srebrny ) są rysy, te rysy nie są głębokie ale takie bardziej rysy które powstały od starości itd. Nie dam rady zrobić zdjęć, bo aparat nie ogarnia ;d Jakaś bardzo dobra pasta do ręcznej polerki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Luthor Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Do wody możesz dodać kilka kropli szamponu samochodowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Do ręcznej polerki kolego Meguiars ultimate compound + pad 3 color np http://mrcleaner.pl/zestaw-meguiars-ult ... p2012.html 22 lut 2015, o 15:07 Reszte znajdziesz tu na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreQu Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Miał ktoś z was styczność z pastami : 3M 09365 3M 50417 Mirka POLARSHINE UF3 Niestety nie wiem czy nadają się one do polerowania ręcznego, bo miałbym dostęp do tych past za free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saided Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Hej Koledzy, jestem świeży tutaj, ale od jakiegoś czas oglądam Wasze forum i jestem w szoku co można wyciągnąć z auta:)) ale że nie mogę zakładać tematów postanowiłem, że tutaj spytam Was o produkty, które chciałbym nabyć aby umyć auto ( tak umyć ). Myłem do tej pory na myjni bezdotykowej, ale ona nic nie domywa, auto ciągle jest w kurzu:). Postanowiłem więc aby zaaplikować mu trochę chemii, a mianowicie: APC Nielsen Cyclone Rękawice Nirgin ( wiem że najtańsza, ale tutaj nie chcę szaleć ) Szampon Shiny Garage Strawberry Wnętrze PB Natural Look QD - PB Spray & Gloss Do suszenia jakiś fluffy 60x90 Jakieś szmateczki z mikrofiby:) oraz aplikatory do Natural look'a oraz pędzelki z marketu do APC:) Jako że auto jest mega usyfione, chciałem umyć je APC, pożniej szampon ( na dwa wiadra ) i później QD. Środek - APC + Natural Look Nie chcę piany bo to wiąże się z pianownicą etc.. dodatkowe koszty jak tylko na umycie auta:) Czy taki zestaw jest spoko? Jeśli tak to bięgnę pod dom, bo widziałem, że mam sklepik z detailingiem u siebie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorsultanpl Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 saided, ja na swoją C5 kobi używam dwa ręczniki fluffy 60x90. Jeden po dachu i masce wydaje mi się już jak mokra szmata i wolę sięgnąć po drugi suchy. Ale skoro masz blisko sklep to możesz spróbować z jednym na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saided Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 tez posiadam kombi:) a tak sie zastanawiam, a nie mozna wycisnac fluffiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Pewnie, że tak Do sprawnego osuszenia auta moim zdaniem 2-3 sztuki to optimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Ale jak auto jest zabezpieczone to 1-2 spokojnie można oblecieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreQu Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Do aplikowania cleanera i wosku pb nattys potrzeba jakieś optymalnej temperatury ? Bo mam możliwość w ciepłym pomieszczeniu nawoskować samochód. Wiadomo, przygotówka na polu a polerowanie, woskowanie mogę zrobić w pomieszczeniu. Chodzi mi tylko, czy po nawoskowaniu blacha nie musi się nagrzać przez słońce itp. Jaką polecacie stronę, gdzie są najlepsze ceny i można liczyć na jakiś rabacik lub prezenty za zakupy ?;p Po zaaplikowaniu Meguiars Ultimate Compound można po nim od razu zaaplikować cleaner i wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Nic nie czytasz tego forum kolego więc pomagam ostatni raz.Wosk nakładać można w granicach 15 stopni w plusie żeby było w miarę ok. Po megsie UC możesz aplikować cleaner i wosk od razu. Co do sklepów to temat-dział handlowy partnerów forum-tam masz sklepy gdzie kupujemy i wątki o rabatach etc. Czytaj i jeszcze raz czytaj bo wszystko tu jest i warto poczytać a nie czekać aż ktoś na talerzu wyłoży a możesz sie innych przydatnych rzeczy dowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namorele Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Przepraszam że podpinam się pod temat kolegi:) kiedyś gdzieś czytałem że do konkretnego wosku trzeba dobrać konkretny cleaner...a więc do wosku pb nattys co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo33 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 np pro polish 2, cleaner może być tez innej firmy niż wosk lecz niektóre woski są bardziej kompatybilne z tym samym clenerem. Nie wyobrażam sobie pracy z woskiem zymola innym cleanerem niż HDC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Taki w sumie uniwersalny cleaner to dodo juice lime prime lub prima amigo.Pod woski syntetyczne-sealanty np duragloss bonding agent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yawaw Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Witam! Piszę tutaj, ponieważ nie mam jeszcze odpowiedniej liczby postów niezbędnej do stworzenia swojego wątku, a nie chcę wypisywać głupot na forum tylko po to aby odblokować tę możliwość. Dość długo czytałem forum i chciałbym przedstawić zestaw kosmetyków, który chciałbym skompletować. Samochód do którego będą przeznaczone to Seat Ibiza 6L w kolorze LS5G. Dopiero zaczynam swoją przygodę i chciałbym spróbować swoich sił z ręczną korektą - świadomy, że ten lakier do miękkich nie należy Dumałem, dumałem i wydumałem taki zestaw. Proszę o ocenę, podpowiedź Akcesoria: Fluffy Dryer Big Yellow 102 x 64 cm Shiny Garage Plush Blue Microfiber Epoca Tec One Foamer 2000 Szczotka do felg Universal ValetPRO Mini Round Detail Brush Pad German TriColor Lakier: Shiny Garage Fruit Snow Foam Neutral ph 5L Shiny Garage Strawberry Car Shampoo 500 ml APC Nielsen Cyclone 500 ml Glinka ValetPRO Yellow Poly Clay 100g Meguair's Ultimate Compound IPA? Cleaner Dodo Juice Prep Polish 250 ml Wosk Collinite 476s Poorboy’s World Quick Detailer Plus QD+ 118 ml Plastiki zewnętrzne: - Brak pomysłu Koła: Shiny Garage Iron Off Bleeding 500ml Meguiar’s Endurance High Gloss 473ml Nie jest to kompletny zestaw ponieważ coś tam już kupowałem wcześniej - fibry, aplikatory, rękawica, bug and tar remover etc. Dodam, że celowo w zestawieniu nie znajduje się nic do środka auta, ponieważ powyższy zestaw i tak mocno uszczupli kieszeń Na wnętrze przyjdzie jeszcze pora Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 polo33, ja pod Zymola lecę CF Pro na maszynie i nie ma z tym problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Do czarnych plastików zewn.polecę ci meguiar's gold class trim detailer.Mega wydajny i bamalnie się aplikuje +duża trwałość. Nie wiem czemu wszyscy kupują wosk collinite 476s..zbliża się sezon to może coś co zrobi większe wow la kierze niż tylko go zabezpieczy.Nie operujcie kodami lakierów bo lakierników tu mało-wystarczy napisać jaki kolor i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo33 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 geno, będę miał na uwadze i wypróbuje takiej kombinacji ale czy też tak pięknie pachnie czekoladą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloo1033 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Do felg można też http://showcarshine.pl/1906-tuga-chemie ... wawic.html. Mam i sobie chwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Nie ma tak ładnego zapachu, ale zdecydowanie lepiej się go wypracowuje i chyba wolę mój lakier po nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yawaw Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Do czarnych plastików zewn.polecę ci meguiar's gold class trim detailer.Mega wydajny i bamalnie się aplikuje +duża trwałość.Nie wiem czemu wszyscy kupują wosk collinite 476s..zbliża się sezon to może coś co zrobi większe wow la kierze niż tylko go zabezpieczy.Nie operujcie kodami lakierów bo lakierników tu mało-wystarczy napisać jaki kolor i tyle. Mogę ewentualnie użyć jeszcze DJ Blue Velvet ponieważ taki posiadam Chciałem jednak narzucić coś od razu na felgi i dlatego decyzja o zakupie Collie. DJ nie da rady na kołach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
406coupe Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 właśnie, czy jest sens nakładać woski letnie-naturalne na alufelgi? Nie miałem Colli 476, przymeirzam sie go wreszcie sprawdfzic, czy tak źle leży latem na lakierze, nie ma blasku, az tak sie kurzy auto znim? To jak lepiej kupoic Dodo Juice purple haze na lato , a na zime i do felg Collinite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi