lechita18 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Dzięki. Szampon zmienię na ADBL Shampoo. Do usunięcia smoły wezmę Prickbort. Do korekty lakieru również zmiana i zastosuję menzerna FG500 + menzerna FF3000. Czy IPA jest potrzebne po korekcie? Czy pad FLEXIPADS biały będzie dobry do FG500? Czy może jakieś futro do tego? Czy do FF3000 lepsza gąbka czarna karbowana FLEXIPADS czy pad żółty FLEXIPADS? Pady 150mm i 80mm wystarczą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yakuz89 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 [ref]Mateusz65[/ref], to że auto za taką kwote nie oznacza ze masz go nie myć i nie dbać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszja9 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 witam wszystkich . jestem tu nowy ale chcialbym opini waszych na moj pierwszy zestaw i tez czy jest dobrany dobrze przeczytalem duzo na forum jak powinno sie myc auto itp:) posiadam auto bmw e 90 w kolorze srebrnym , lakier jest w dobrym stanie bez głebszych rys co jednynie sa male mikro rysy a wiec chcialbym odswiezyc lakier i troszke ich zamaskowac :)tytlnia klapa i dach sa czarne wiec tez mam kilka pytan do was w zgledem tego oto moj zestaw Shiny Garage Strawberry Car Shampoo 5L - bezpieczny dla wosku, gęsta piana Shiny Garage Fruit Cherry Snow Foam Neutral pH 5L - bezpieczna piana aktywna o zapachu wiśniowo-balonowym Shiny Garage Bug Off Insect Remover 500ml - bezpieczne usuwanie owadów ADBL Vampire 1000ml - usuwanie zanieczyszczeń metalicznych ValetPro Yellow poly Clay Bar- delikatna glinka - czy moze jakis inna ? Dodo Juice Lime Prime 250ml-cleaner pod wosk i tu pytanie kolejne gdyz posiadam juz wosk collintie 915 i tez czy ten wosk bedzie pasowal do koloru auta i cleanera czy moze lepszy bedzie jakis inny ? ADBL QD1 Quick Detailer 1L - efekt połysku i kropelkowania ADBL Tire and Rubber Cleaner 500ml - czyszczenie opon i elementów gumowych Super Shine Fluffy Dryer Plush 90x60cm - ręcznik do osuszania SNB Prickbort Mac 2l- usuwanie smoły Shiny Garage Blitz Blow Dry 500ml - wspomaga osuszanie Monster Shine Wiggle - rękawica do mycia z mikrofibry -czy tez jakas inna ? Monster Shine Glass Touch By Evolon Green - Mikrofibra do szyb dwa wiadra z separatorem ValetPRO Inch Round Detail Brush - Pędzelek rozmiar 16 Monster Wheel Brush-szczotka do felg Skiny Garage Yellow wheel brush - do felg smartWax rim wax - wosk do felg i tu pytanie felgi sa lakierowane i polerowane czy ten wosk bedzie sie nadawł? Shiny Garage Back2Black TTD 500ml - konserwacja opon i uszczelek ADBL Tire and Rubber Cleaner 500ml - czyszczenie opon i elementów gumowych Meguiars Ultimate Protectant - pielegnacja plastikow Monster Shine Aplikator gąbkowy do wosków - słoneczko Meguiar"s Perfect Clarity glass cleaner - płyn do szyb i tu jescze chcialbym niewidziala wycieraczke ale nie wiem ktora mikrofibry nie wiem jakie Apc wybrac do zewnatrz i wewnatrz , moze jakies polecacie? to chyba wszstko gdy cos pominąłem prosze dopisac z gory dziekuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1790 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Witam. Podłącze się do tematu Co powiecie na taki zestaw który planuję kupić : - glinka - SOFT99 Surface Smoother Mini - glinka 100g - cleaner - SOFT99 Micro Liquid Compound D&B Cleaner 250ml - wosk - SOFT99 EXTREME The Kiwami Gloss Hard Black Wax 200g - mikrofibra - Mikrofibra Uniwersalna 38x38cm 340g/m2 - aplikator do wosku i cleanera - Soft Microfiber Blue Applicator 280g/m2 lub Aplikator piankowy żółty miękki Z góry dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mocek2016 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 a na zimę jaki odmrażacz do szyb polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateeusz_sz Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Witam. Podłącze się do tematu Co powiecie na taki zestaw który planuję kupić : - glinka - SOFT99 Surface Smoother Mini - glinka 100g - cleaner - SOFT99 Micro Liquid Compound D&B Cleaner 250ml - wosk - SOFT99 EXTREME The Kiwami Gloss Hard Black Wax 200g - mikrofibra - Mikrofibra Uniwersalna 38x38cm 340g/m2 - aplikator do wosku i cleanera - Soft Microfiber Blue Applicator 280g/m2 lub Aplikator piankowy żółty miękki Z góry dzięki za odpowiedź A jaki masz kolor auta ? Ja do czarnego auta tez zastanawiałem sie nas softem, tylko ze fuso a wybrałem harlywaxa, plus glinkę od bilthambera. Jezeli chodzi zaś o cleaner to ja uzywałem gyeona q2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm883 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Skleiłem taki zestaw na początek Karcher z PA niedługo dojdzie Do prania tapicerki odkurzacz puzzi 200 + prespray enz all + ekstakcja kenotek Mycie ADBL Shampoo 500ml Shiny Garage Fruit Snow Foam Cherry 5L ADBL APC 5L Mac Serien Prickbort 1L ADBL Vampire Liquid 1L Środek Poorboy's World Natural Look Dressing 473ml + apc j/w Wosk Shiny Garage Paint Cleaner Plus 250ml Finish Kare 1000P Hi-Temp Paste Wax 59g Alkohol izopropylowy IPA 100% 1L AutoBrite Cherry Glaze Paint Polish 250ml (pod sprzedaż auta) Shiny Garage Morning Dew Detailer 500ml MF Monster Shine mikrofibra waflowa 40x40cm niebieska CarPro Microfiber BOA 40x60cm Shiny Garage Fluffy Dryer 60x90cm glinka VP + caly lube posiadam i reszta jakis budzetowych środkow. Czyszcze okolo 1 auta na tydzien + moje wosk tester chce zobaczyc jak bedzie sie sprawowal i wtedy najwyzej wieksza pucha Czy coś warto zmienic/ dokupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_speed Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Jutro chcę zamówić sobie ADBL interior wow, ale mam pytanie czy dareg amor nada się dobrze do wyczyszczenia plastików przed nałożeniem wow? Mam już ten dareg amor i nie wiem czy zamawiać coś innego. Kupuję też Rain-x, i pytanie czy brać koniecznie brać jakiś lepszy płyn do czyszczenia, czy zwykły z alkoholem plus przetarcie ipa wystarczy? Możecie mi polecić jakiś pad gabkowy do nanoszenia Rain-x, czy waciki kosmetyczne wystarczą? Z tego co czytałem to do wow wystarczy zwykła fibra, czy zamówić odrazu coś lepszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum robert_motogo Opublikowano 10 Października 2016 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Skleiłem taki zestaw na początek Karcher z PA niedługo dojdzie Do prania tapicerki odkurzacz puzzi 200 + prespray enz all + ekstakcja kenotek Mycie ADBL Shampoo 500ml Shiny Garage Fruit Snow Foam Cherry 5L ADBL APC 5L Mac Serien Prickbort 1L ADBL Vampire Liquid 1L Środek Poorboy's World Natural Look Dressing 473ml + apc j/w Wosk Shiny Garage Paint Cleaner Plus 250ml Finish Kare 1000P Hi-Temp Paste Wax 59g Alkohol izopropylowy IPA 100% 1L AutoBrite Cherry Glaze Paint Polish 250ml (pod sprzedaż auta) Shiny Garage Morning Dew Detailer 500ml MF Monster Shine mikrofibra waflowa 40x40cm niebieska CarPro Microfiber BOA 40x60cm Shiny Garage Fluffy Dryer 60x90cm glinka VP + caly lube posiadam i reszta jakis budzetowych środkow. Czyszcze okolo 1 auta na tydzien + moje wosk tester chce zobaczyc jak bedzie sie sprawowal i wtedy najwyzej wieksza pucha Czy coś warto zmienic/ dokupic? -Do prania wolę środki Tersus'a, aczkolwiek sa droższe. -Szampon z ADBL 500ml? za dyszkę dodatkową masz 1L. -SG Morning Dew wymieniłbym chociażby na Sonaxa BSD, może nie nadaje takiej śliskości i tak nie przyciemnia, ale woda spływa jak z powłoki Resztę bym zostawił. Ewentualnie ręcznik z Sg na WaxPro Fluffy bym wymienił Dresing do opon masz? Dodane po 3 minutach 8 sekundach: Jutro chcę zamówić sobie ADBL interior wow, ale mam pytanie czy dareg amor nada się dobrze do wyczyszczenia plastików przed nałożeniem wow? Mam już ten dareg amor i nie wiem czy zamawiać coś innego. Kupuję też Rain-x, i pytanie czy brać koniecznie brać jakiś lepszy płyn do czyszczenia, czy zwykły z alkoholem plus przetarcie ipa wystarczy? Możecie mi polecić jakiś pad gabkowy do nanoszenia Rain-x, czy waciki kosmetyczne wystarczą? Z tego co czytałem to do wow wystarczy zwykła fibra, czy zamówić odrazu coś lepszego? Możesz wyczyścić plastiki tym co masz Przydałby się cleaner do szkła przed nałożeniem nw, Car Glass Polish z Autoglyma na przykład Waciki kosmetyczne w 100% wystarczą. WOW możesz nakładać fibrą, albo aplikatorem z kieszonką Dodane po 2 minutach : a na zimę jaki odmrażacz do szyb polecacie? Jak chcesz budżetówkę to weź Sonaxa 500ml za niecałe 13zł. A jak chcesz coś "porządniejszego" to Unique Thor 500ml - 16zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_speed Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 671350 Przydałby się cleaner do szkła przed nałożeniem nw, Car Glass Polish z Autoglyma na przykład Nie będzie potrzebna polerka do tego ? Można ręcznie polerować, z jakim skutkiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Mozna z tricolorem na luzie. Poerka na finishu tez da rade:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_speed Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 O ten pad chodzi? http://showcarshine.pl/aplikatory/394-m ... shing.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum robert_motogo Opublikowano 11 Października 2016 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 671350 Przydałby się cleaner do szkła przed nałożeniem nw, Car Glass Polish z Autoglyma na przykład Nie będzie potrzebna polerka do tego ? Można ręcznie polerować, z jakim skutkiem ? Nie jest potrzebna maszyna polerska do tego. Szyby równie dobrze można oczyścić ręcznie, np. Soft99 Glass Compound Z - ma w zestawie gąbkę do tego i dobrze oczyszcza szybę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master609 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 To juz kupilem: Shiny Garage Strawberry Car Shampoo 5L Prickbort Mac Serien 124 usuwanie smoły 1 L ADBL Vampire Liquid 1L Nielsen Cyclone APC 1l TENZI IPA Cleaner 1l WaxPro Fluffy Plus 60x90cm - Nowa Lepsza Jakość Menzerna 3x250ml FG500/1100 - PF2500 - SF4000/3500 Good Stuff White Bear Snow Foam 1L Shiny Garage Beads Carnauba Wax 100ml SCRATCH SHIELD - REGULOWANY GRIT GUARD Shiny Garage Paint Cleaner VALETPRO FOAM DETAILING BRUSHES 5-PACK VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G - GLINKA DO UŻYTKU Z WODĄ JAKO LUBRYKANT FLEXIPADS ZESTAW BACKING PLATE 125MM + 75MM GRATIS 2 MIKROFIBRY Menzerna 3x250ml FG500/1100 - PF2500 - SF4000/3500 Makita 9227CB Aplikatory slonczenka itp... Pytania: 1. jakie pady do tego zestawu?? 2. czego brakuje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 O ten pad chodzi? http://showcarshine.pl/aplikatory/394-m ... shing.html Jest naprawde przydatny ale de facto moze byc tez zwykly aplikator gabkowy czy tam pad gabkowy i jedziesz:-) Dodane po 8 minutach 40 sekundach: To juz kupilem:Shiny Garage Strawberry Car Shampoo 5L Prickbort Mac Serien 124 usuwanie smoły 1 L ADBL Vampire Liquid 1L Nielsen Cyclone APC 1l TENZI IPA Cleaner 1l WaxPro Fluffy Plus 60x90cm - Nowa Lepsza Jakość Menzerna 3x250ml FG500/1100 - PF2500 - SF4000/3500 Good Stuff White Bear Snow Foam 1L Shiny Garage Beads Carnauba Wax 100ml SCRATCH SHIELD - REGULOWANY GRIT GUARD Shiny Garage Paint Cleaner VALETPRO FOAM DETAILING BRUSHES 5-PACK VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G - GLINKA DO UŻYTKU Z WODĄ JAKO LUBRYKANT FLEXIPADS ZESTAW BACKING PLATE 125MM + 75MM GRATIS 2 MIKROFIBRY Menzerna 3x250ml FG500/1100 - PF2500 - SF4000/3500 Makita 9227CB Aplikatory slonczenka itp... Pytania: 1. jakie pady do tego zestawu?? 2. czego brakuje?? Pady cuting polsish finish co najmniej 2-3 sztnkazdego na donry poaczatek plus mf lub futerko do ciecia jak masz twardy lakier oraz ekstra pady finishowe do cleanera. Pamoetaj ze na jeden pad nakladasz jeden typ pasty i nie mieszasz wiec musi byc wiecej. Ja uzwam padow od flexi i royala zielonego na finish i sie niezle sprawuja, ale o padach masz caly watek poczytaj wyrob sobie opinie i dopasuj je tez do kasy jaka chcesz w to wlozyc i ilosci autek do robienia:-) jak jedno to po 1 padzie 135 im80mm i Ci starczy na kilka eazy plus pady do cleanera ze 2 bo to uzyjesz czesciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master609 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Dzieki za odp wlasnie nie moge zanlesc tego tematu o padach ale poki co mylsalem o padach fimy NAT lub ABW Moze jeszcze podpowiesz co z kosmetykow mi brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Dzieki za odp wlasnie nie moge zanlesc tego tematu o padach ale poki co mylsalem o padach fimy NAT lub ABWMoze jeszcze podpowiesz co z kosmetykow mi brakuje Z grubsza masz juz wszystko teraz tylko uzywac zuzywac i darzyc do perfekcji z przyjemnoscia:-) pewnie potem bedziesz dokupywal woski cleanery i szuakl najlepszych rzeczy ale jak na razie uzywaje tego co masz i zobacz czego potrzebujesz plus czytaj na forum:-) zawsze czegos braknie np mikrofibr czy padow czy wosk lepszy by sie przydal:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simoooon97 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 671350 Przydałby się cleaner do szkła przed nałożeniem nw, Car Glass Polish z Autoglyma na przykład Nie będzie potrzebna polerka do tego ? Można ręcznie polerować, z jakim skutkiem ? Na spokojnie możesz dzałać z tym środkiem ręcznie Wymaga to tylko trochę więcej czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedwayFan Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Witam!Chcę przeprowadzić na swoim samochodzie dekontaminację, chcę nałożyć glaze i wosk. Autkiem jest 10-cio letnie Clio III, które było nabłyszczane co najwyżej było tanim szamponem z woskiem, a glinkowane nigdy nie było. Posiada na sobie mnóstwo swirli, lecz nie mam póki co pieniędzy na żadne DA. Póki co, musi to wystarczyć. Oto zestaw: APC: ADBL APC (zielony) 1l Szampon: Unique Poseidon 500ml-1000ml Dressing do plastików zewnętrznych: Shiny Garage Jet Black Trim Restorer Dressing do opon: Good Stuff Black Mamba Tire Dressing 100ml Usuwanie smoły: APC Tar & Glue Remover / Unique Hades Glinka: Bilt Hambler Auto Clay Medium - polecana dla aut, które nigdy nie widziały glinki; to będzie moje pierwsze glinkowanie Deironizacja (karoseria przed glinkowaniem i felgi): Tuga Alu Teufel / Unique Ares - proszę o doradzenie co lepsze, może coś być innego w podobnej cenie Mikrofibra do polerowania wosku / glaze'u: Flexipads 40x40 (biały) Szyby: Nielsen Blue Window Clean II Glaze: Bilt Hamber Auto Balm / Autoglym SRP Wosk na glaze: Collnite 476s Pędzle do zakamarków: ADBL Round Detailing Brush x2-3 Miękka szczotka do czyszczenia plastików wewnętrznych: COLOURLOCK Miękka do skór x1 - chyba, że znajdzie się coś lepszego Aplikator Tri Color: Flexipads x1 Ręcznik do osuszania karoserii: Fluffy Dryer / coś z Gyeona Aplikator K2 x2 Aplikator Royal Pads do opon x1 IPA 1l Posiadam parę tanich mikrofibr samochodowych z Tesco / Kaufland / Auchan, tanią rękawicę do mycia, wiadra... O czymś zapomniałem? Coś do poprawy? Pozdrawiam! Szpecem nie jestem ale Colli woli jałowe podłoże tzn z glaze bym zrezygnował.Napewno looku to nie poprawi ale jak odpuścisz glaze to przedłużysz żywotność #476,położony na glaze będzie osłabiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexsus Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Cześć, pozwolę sobie odświeżyć temat. Wiec tak prosta sprawa zaprezentuje swój zestawik, który moim zdaniem jest dosyć słaby i chciałbym jako niespokojna dusza detalingowa zmienić go . APC: PB APC&Degresser Szampon: SG Sleeky n Bubbly Plastiki i opony OUT: SG B2B Wnętrze:PB Natural Look Felgi: SG Monster Wheel Cleaner Szyby: Brak, szukam, Clin Glaze : PB BH Cleaner: PB Pro Polish 2 Wosk: Na chwile obecna Megsa #16 chce zmienić na Fusso (Na lakier Czarna Perła, Audi), z czasem chce kupić coś uniwersalnego do tego. Coli 476 albo FK 1000p QD: FK 425 Glinka: Średnia od Valveta. Do tego Fluffy i 4 x Heavy White od SG, do wszystkiego używam słoneczka Megsa No i jest jeszcze UC od Megsa nakładany tri colorem. Co byście dodali do tej listy(Jestem otwarty na propozycje, różnej formy Tar Removery itp. rzeczy ktore mi sie przydadza do auta ) i przede wszystkim co byście zmienili na co i czemu Pozdrawiam! Auto to Audi A6 C5 Sedan, czarna perła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Witam. Do zestawu brakuje mi cleanera pod wosk i czegoś do deironizacji. Polecacie coś raczej niskobudzetowego do zastosowania na własnym aucie i czasem do aut znajomych? Wysłane z Huawei P8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreQu Opublikowano 28 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Witam. Do zestawu brakuje mi cleanera pod wosk i czegoś do deironizacji. Polecacie coś raczej niskobudzetowego do zastosowania na własnym aucie i czasem do aut znajomych? Wysłane z Huawei P8 Zależy pod jaki wosk.. ? Co do oczyszczania, to używam Iron Off V4 i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Wosk to Soft99 Fusso Coat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexsus Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Witam. Do zestawu brakuje mi cleanera pod wosk i czegoś do deironizacji. Polecacie coś raczej niskobudzetowego do zastosowania na własnym aucie i czasem do aut znajomych? Wysłane z Huawei P8 Cleaner od Poorboys World Pro Polish 2, odonośnie deirona to weź Vampire Liquida od ADBL to będziesz miał odrazu APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Dzięki za podpowiedzi Wysłane z Huawei P8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi