Kusiuu Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Myślałem, że do rękawic poniżej 50zł to nie podchodź, w takim razie zaopatrzę się w taką. Do osuszania niestety też nic nie mam. Może w takim razie zamiast całego wosku wziąć próbkę + ręcznik? Czy coś do podstaw muszę dokupić jeszcze, czy taki zestawik wystarczy mi na pierwsze zabawy z detailingiem + ewentualne zabezpieczenie auta na zimę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy82 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Wg mnie na poczatek starczy..wg mnie technika czyli mycie na 2 wiadra ma tutaj woeksze znaczenie. Bilt Hamper ma fajny wosk w fajnej cenie. Jeżeli na zime to wziąlbym coś do uszczelek np. 1z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusiuu Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Powiedz mi jeszcze foxy, co do osuszania, czy małymi ręczniczkami 30x30 można to robić, czy kupować większe? Uszczelki chyba można najpierw pojechać APC, a potem tym 1z, jeżeli dobrze wyczytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Do osuszania na początek poczciwy flufy dryer,nie drogi i chyba ktos nawet sprzedawał na dziale giełda, a uszczelki najpierw oczyszczasz porządnie potem kładziesz na nie co chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanSnuja Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Damiancd - spróbuj sobie tester FinishKare exterior trim restorer - pojemnością się nie wystrasz. Ja nim działam od czerwca na kilku samochodach i połowy testera jeszcze nie zużyłem - mega wydajny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Mam glinkę, pasty Menzerny, wosk Soft99, pady, APC i cleaner do szyb... Teraz czas na plastiki/opony, coś niedrogiego które nada się do obydwóch zastosowań? Shiny Garage Back2Black Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Mam glinkę, pasty Menzerny, wosk Soft99, pady, APC i cleaner do szyb... Teraz czas na plastiki/opony, coś niedrogiego które nada się do obydwóch zastosowań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Teraz czas na plastiki/opony, coś niedrogiego które nada się do obydwóch zastosowań? Unique Aphrodite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Teraz czas na plastiki/opony, coś niedrogiego które nada się do obydwóch zastosowań? Unique Aphrodite O dzięki, a do jasnych to też się nadaję? Rozumiem, że są to kosmetyki odżywiające kolor a nie czerniące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Jeśli chodzilo Ci o opony/plastiki zew i wew to Unique sie raczej nie nada gdyz jest tylko na zewnatrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 No fakt myślałem, że chodzi tylko o zewnętrzne elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmoK Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Ostatnio używałem Shiny Garage Back2Black fajnie odżywia opony plastiki zewnętrzne oraz czarne progi słupki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jezper Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Witam, proszę o ocenę mojego zestawu: 1. Szampon Megs Gold Class 2. Glinka ValetPRO yellow 3. Megs Ultimate Compound 4. Wosk Soft99 Fusso Coat 12 months Dark Colour Wax 5. Poorboy's World Natural Look Dressing Poza tym posiadam jeszcze Megs rękawica z mikrofibry, 2 aplikatory z mikrofibry megs, 1 aplikator piankowy K2 oraz Megs Glass Cleaner. Proszę o propozycję mikrofibr, pada do UC (ręcznie), APC myślę że Nielsen Cyclone. Coś jeszcze? Samochód to E90 lakier Schwarz 2 (668) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Możesz sie pokusic o tricolora do UC, fibry to cos lepszego wez do docierania wosku, i przydał by się cleaner pod wosk jakiś typu DJ nawet, cos do felg tez pewnie by trzeba dodać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hesti Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgadzam się z kolegą wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Damiancd - spróbuj sobie tester FinishKare exterior trim restorer - pojemnością się nie wystrasz. Ja nim działam od czerwca na kilku samochodach i połowy testera jeszcze nie zużyłem - mega wydajny;) Super, dodałem do koszyka - a coś do wewnętrzynch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanSnuja Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Ja do wewnętrznych używam Nielsena Choice i nie testowałem, póki co, nic innego. Jak po prawie roku skończyłem butelkę to kupiłem następną, na plastikach w moim mondeo mk2 ten mi pasuje. Jest dość lśniący, na podszybie mam w oddzielnej butelce rozrobiony z wodą 1:2 i też jest ok (na opakowaniu producent dopuszcza rozcieńczanie w stronę matowego efektu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motal Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Witam, jestem całkowicie zielony w temacie i liczę na Waszą pomoc. Mam do wydania 150zł i chciałbym kupić jakiś w miarę optymalny zestaw do A4 B8 lakier LZ5A. Chyba wystarczy jakaś glinka, wosk i quick detailer? Chcę żeby lakier był bardziej żywy, w cieniu jest idealny i świecący ale w słońcu mu jednak czegoś brakuje. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanSnuja Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Motal - poszukaj sobie, chociażby na wcześniejszych stronach tego tematu;) Tu masz gotowe zestawy: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?f=38&t=2685&hilit=gotowe+zestawy A na portalu (3 ikonka w pasku na górze masz odnośnik) masz instrukcje mycia i glinkowania, to sobie zobacz, co Ci potrzebne. W Wash&Wax masz w obrazkach po kolei co i jak, to i zobaczysz, czym co ludzie robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_inffiniti Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 posiadam auto z 2013 Infiniti QX60 w kolorze czarnym (nissan HK3) zdjęcie podglądowe, jak już będe mógł to założe post i wrzucę fotki mimo, że auto dość młode to poprzedni właściciel, bardzo zaniedbał karoserie, sam się przyznał że mył auto 3-4 razy od nowości na myjni szczotkowej, auto ciągle stało parkowane przy drodze w NY .Auto w prywatnym leasingu więc to mu chyba wisiało, 2 lata i wziął nowe. Auto przed sprzedaniem dał to wypolerowania, coś tam przelecieli pasto, nawet tego nie udawali, pasta zostało tam gdzie nie widać na pierwszy rzut oka i w drobnych rysach, gdzie biały kolor pasty jeszcze bardziej to uwidocznił. efekt taki, że sporo drobnych rys, są tez odpryski. moje pytanie takie posiadam zestaw kosmetyków do pielęgnacji, większość kupiona na tkz. "garaż sale" za 5$ za 10 sztuk, zestawy lexol i black turtle to prezenty po kupnie auta, sam kupiłem obecnie to zamalowania drobnych odprysków zestaw paint scratch ( to jest marker baza, marker lakier bezbarwny, rozpuszczalnik do czyszczenia i jakaś pasta Presta Ultra Cutting Creme), mam też 2 różne pasty M3, które używałem do polerowania łodzi i jej woskowania. ja chcę, zrobić poprawki lakieru, wypolerować, położyć wosk, auto będzie stało w garażu. środek auta jest w świetnym stanie (jak nowy), więc tylko przeczyszczę skórę i ją zaimpregnuje. moje prośba to taka, żeby zweryfikować na podstawie foto co z tego się nadaje a co nie i warto wyrzucić, może ktoś zna te środki, co mi się przyda do mojej przyszłej pracy i w jakiej kolejności to użyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motal Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 A co powiecie na: -jakiś tani szampon, -glinka ValetPRO Yellow Clay, -taki zestaw http://allegro.pl/wosk-collinite-476s-a ... 26013.html -i FINISH KARE FK425, To i tak już przekracza założony budżet, kiedyś bym dokupił co jeszcze potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanSnuja Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Jak weźmiesz zamiast całego coli tester FinishKare 1000 p HiTempPaste Wax, to jeszcze Ci starczy na Prickborta do odsmolenia. FK425 chyba też jako tester można dostać. Jak zależy Ci na nie przekraczaniu budżetu, to się nie bój testera - na jedno auto przy jego trwałości to Ci pewnie na rok wystarczy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motal Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 A gdyby już dorzucić tego Pricborta do zestawu wyżej to będzie ok? Coli 476s + FK425 to dobre połączenie? Chyba nie opłaca się tych testerów kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanSnuja Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Wg mnie zależy czego - ja testerem FK 1000p zrobiłem ładnych kilka samochodów i w sumie to teraz mam ochotę spróbować czegoś innego. A duża pucha to na nie wiem ile by starczyła. Nie wiem, jak Coli 476 i FK425, ale FK z FK powinno grać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo228 Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 hm czegoś nie rozumiem kupiłeś auto z 2013r i nie stać cię na wydanie 200-400zł na konkret produkty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi