ziomson Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Wczoraj ucieszony dostałem wczesnym rankiem paczuszkę . Otwieram zadowolony, a tam wszystko rozlane. Zostało może z 2 cm płynu w butelce Butelka wydaje się cała. Chyba był źle załapany gwint na atomizer i dupa. No ale zapach taki jak guma balonowa z california scent.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Michał126 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 @ziomson, nie dziwota, zabezpieczenie zawartości tyłka nie urywało Ale mój na szczęście przyszedł cały.
Grzechu23 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Przed chwilą patrzę przed dom, a tu coś leży rzucone za bramą. Folia z DPD czyli wiedzielem że przejechał tester. Byłem tylko ciekaw czy jak leciał z tych 2 metrów będzie co w ogóle testować, ale jest cudem cały :-P
Malinek Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Do mnie też tester dotarł wczoraj jak w weekend będzie pogoda to będziemy testowac
grabek246 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Dotarlo😜 jutro test na czarnym nissanie😀
Strus Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 U mnie niestety sprawa się wydłuży. Mogę co prawda zdać relację i nawet z fotkami ale będzie to zlepek z 2 różnych aut. Niestety moje ukochane V40 umarło 2 dni temu i nie wiem czy będzie reanimowane
Strus Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 @Eidos71 Czekam na diagnozę co jest utrudnione. Mieszkam w Łodzi, pracuję w Sieradzu. Autko stoi pod firmą. Znajomy polecał tylko 2 mechaników w Sieradzu a jeden na urlopie a drugi ma dosłownie 30 aut na placu. Ale generalnie tak, sprawa silnikowa. Może turbina (regenerowana 2 lata temu), może wtryski....... Auto przeszło już wiele i wiele zostało zrobione/zregenerowane/wymienione bo naprawdę dbam o nie bardzo. Ale teraz mocno się obawiam że to jego koniec w moich rękach.
Strus Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zakopciło jak smok, straciło moc, na luzie obroty spadają z 800 do 600 przy czym na 600 wali czarnym dymem aż miło. Dodatkowo pojawił dziwny "metaliczny" dźwięk który ponoć wskazuje na to że turbina mogła dostać za dużo oleju a to chyba nie najlepiej. Po wypięciu przepływki nie dymi ale nie jedzie i ów dźwięk jest nadal obecny. A że jeździłem kiedyś z uwaloną przepływką (odpiętą) przez miesiąc to wiem że ubytek mocy po jej wypięciu powinien być nieznaczny. Tym razem tak nie jest
Eidos71 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 @Strus - jaki masz silnik w autku ?
Strus Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Dłubniętego francuskiego klekota 1.9. To samo co w Megankach II i Lagunach II. Różnica jest taka że Szwedzi postanowili chłodzić turbinę
Eidos71 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Miałem Lagunę II 1,9 dCI i u Ciebie obstawiam turbinę. Miałem podobne objawy - regenerowałem swoją w Iławie - po regeneracji zero problemów 2 lata u mnie i 2 lata u znajomego, który odkupił auto (tylko trzeba o turbinę w tych silnikach baaaardzo dbać). Potem auto poszło dalej, więc ciągu dalszego nie znam. Ok - koniec OT
Mumins Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Ja też już dostałem i nawet wczoraj zrobiłem test postaram się dziś jakoś obrobić i wrzucić na YT, ale wstępnie powiem, że produkt to petarda. Nie miałem czasu na przygotowywanie lakieru, zwykła dekontaminacja chemiczna, piana, mycie. Aplikacja SSW na mokro i przetarcie (dosłownie) ręcznikiem. Już samo zbieranie wody z lakieru mogło sugerować, że hydrofobowość będzie bardzo przyzwoita. Nie myliłem się, bo produkt świetnie odpycha wodę, a dodatkowo fajnie przyciemnia. Będzie hit, jak nic Gotowe! 1
Dystrybutor ADBL Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 4 godziny temu, Mumins napisał: Ja też już dostałem i nawet wczoraj zrobiłem test postaram się dziś jakoś obrobić i wrzucić na YT, ale wstępnie powiem, że produkt to petarda. Nie miałem czasu na przygotowywanie lakieru, zwykła dekontaminacja chemiczna, piana, mycie. Aplikacja SSW na mokro i przetarcie (dosłownie) ręcznikiem. Już samo zbieranie wody z lakieru mogło sugerować, że hydrofobowość będzie bardzo przyzwoita. Nie myliłem się, bo produkt świetnie odpycha wodę, a dodatkowo fajnie przyciemnia. Będzie hit, jak nic Gotowe! mega dzięki za super szybki teścik i że jest film :D.
Moderator Domel Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 nagrywane w pionie ... litości.......
Strus Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Wołowinka żyje Będą testy Tzn z mokrą aplikacją bo przyznam że z aplikacją na sucho trwają na innym aucie.
keza Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Godzinę temu, Strus napisał: Wołowinka żyje Co było problemem?
Strus Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Najprawdopodobniej z uwagi na ostatnie upały guma zmieniła swoje właściwości i rura od intercoolera wysunęła się spod opaski. Ale się strachu najadłem
MatthewxD Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Mój test już się szykuje, może nawet dzisiaj go opublikuję :D, będzie to test przed/po aplikacją. Test wytrzymałościowy opublikuję po 1-2 tygodniach.
MatthewxD Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2017 @ADBL Proszę bardzo jest teścik, mam nadzieję że się spodoba
ostry2407 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Najwyższy czas podzielić się testem nowego produktu od ABDL Synthetic Spray Wax. Testerek otrzymałem od kolegi Kuby. Testerek bardzo szybko przyszedł lecz niestety pół buteleczki wyparowało lecz to wina złego gwintu z pod którego wyciekło połowę produktu. Pierwsze wrażenie po otwarciu paczki to ulatniający się super zapach gumy balonowej przypominającej czasy dzieciństwa. SSW porównywałem z Zymol Spray Detailer i co od razu wpadło w oko to konsystencja SSW. Jest dużo gęstszy i po polaniu na palce obu produktów SSW jest bardziej śliski. Plan jaki sobie obmyśliłem to aplikacja na nowe autko żony koloru białego i na wyjałowiony lakier bez żadnych wosków. Wiem że biały lakier nie jest dobry do takich testów bo mało na nim widać lecz na 2 samochodzie na białej perle mam położoną powłokę ceramiczną i taki test niemiałby sensu. Jeszcze jedno wyjaśnienie. Auto myte na myjni bezdotykowej i dlatego nie robiłem zdjęć z mycia i czyszczenia bo sami wiecie jak ludzie patrzą na takiego delikwenta co wyciąga sprzęt z bagażnika i zaczyna zabawę. Oczywiście mogłem to zrobić na swojej posesji lecz Environmental protection i nie zanieczyszczam gleby zwłaszcza na swoim podwórku. Pacjent umyty ABDL Yeti Tropical Night, następnie nadkola i dól przednich drzwi i progi spryskane ABDL Vampire i ADBL APC PRO i jeszcze raz umyty Yeti. Następnie wyglinkowany ABDL Clay Sponge i do maczania glinki użyłem roztworu Yeti z wodą. Lakier został osuszony ABDL Mr. Gray. Natępnie użyta IPA w celu odtłuszczenia. Samochód podzieliłem na połowę po długości lecz niestety nie miałem żadnej taśmy(całkowicie wyleciał mi z głowy ten ważny detal lecz jazda umytym autem do Castoramy mijał się z celem) Na prawą stronę nałożyłem Zymol Spray Detailer a na lewa ABDL SSW. Aplikacja Zymola troszkę uciążliwa gdyż jest bezbarwna i o konsystencji wody co utrudnia aplikację na bocznych drzwiach (po prostu szybko spływa i lepiej jest najpierw nasączyć mikrofibrę aby nie tracić produktu. Lakier łatwo się dociera nadając śliskości, błysku i nie zostawia śladów. Można śmiało pracować na słońcu gdyż nie wysycha za szybko ze względu na swoją wodnistą konsystencję. Teraz odczucia po aplikacji SSW. Przyjemność nakładania jest rewelacyjna ze względu na dużo większą gęstość niż konkurent co powoduje brakiem szybkiego spływania z bocznych drzwi (no i ten zapach). Docieranie SSW porównywalna z konkurentem lecz po dotarciu banan na twarzy większy bo śliskość i blask większy i super przyciemnia lakier (nawet biały) czego niestety nie widać na zdjęciach. Teraz zobaczymy jak się będzie zachowywał podczas normalnej eksploatacji ale o tym za parę dni napiszę.
Dystrybutor ADBL Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2017 panowie. wrzucajcie testy do odpowiedniego działu. więcej ludzi zobaczy.
ostry2407 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Tak jak obiecałem. Zdjęcia po myjni. Na masce po lewej patrząc z przodu leży Zymol. Widać różnicę. Przypominam. Zymola i SSW kładłem na jałowy lakier
Dystrybutor ADBL Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 jak tam testowanie? długi weekend w pełni ;).
Rekomendowane odpowiedzi