AndrewSC Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Testował ktoś Tenzi RLS ? http://www.motochemia.pl/srodek-do-odno ... -5358.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niron Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Witam. Zakupiłem zestaw o którym rozmawialiśmy wcześniej tzn pasty menzerna, pracuje mi się z nimi całkiem fajnie duzo lepiej jak wczesniej. Pytanie Czy z takiego lakieru jestem w stanie wyciągnąć większe lustro ? E.w uwagi do panelu testowego mile widziane ;p Zastanawiam się jeszcze czy ja trafiam na słabe lakiery czy to normalne że po korekcie 3 etapowej lakier rysuje się od przejechania po nim rękawem bluzy ? Ale rysuje tak hardcorowo..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Obrazkow nie widac i sa takie lakiery ktore rysuja sie od patrzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niron Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 yy mi się wyświetlają zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pope Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Poszukuje dobrego impregnatu do jasnej tapicerki ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji ,który jest bezzapachowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas2 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Cześć, Przymierzam się do kupna odrobiny chemii, bardzo chciałbym spróbować PB BH, dodam też, że jestem posiadaczem colli 476s i auta na które mam zamiar spróbować nałożyć BH, są ciemne i po korektach lakieru. W moim pytaniu pomijam kwestie kroków z myciem, glinka, ipa, cleanerem itd. Słyszałem, że colli po glaze "znika w oczach" a i spotkałem się z opiniami iż już w momencie wycierania go, intensywnie zabija głębie po BH. Właściwym pytaniem jest. Czy nakładając BH, następnie koszerny sealant PB EX-P i odczekując ok 12-24 godzin, dalej nawoskowanie już zaqbezpieczonej powłoki woskiem colli 476s nie stracę na głębki, wet looku itd po chemii Poorboy's ? Czy lepiej zaopatrzyć się wosk PB chcąc robić combo glaze, sealant, wosk ? np. Natty's blue/red ? Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Kompletnie bez sensu. Sealant to wosk tyle że syntetyczny i to właśnie on da zabezpieczenie po glaze więcej(czyli colli) nie znaczy lepiej. Kolejna sprawa glaze i look na zimową aurę to raczej marny pomysł kosztem trwałości. A najlepiej zrób po swojemu i dowiesz się sam jak jest może złamiesz zasadę "czytałem" Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas2 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 @Freddy moje pierwsze eksperymenty z glaze i sealantem planuje na wiosnę dopiero na tą chwilę moje auto i auta rodziców są zabezpieczone po Bożemu czyli samym woskiem. Spokojnie, wiem że glaze na zimę to nie ten trop. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 dostałem takie środki Pro-Chem Truck i Beco Tracline X-Clean czy mogę je stosować jako APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 W takim razie niech cierpliwość będzie z Tobą hehe a na wiosnę eksperymentuj pzdr Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matix19 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Mam położony Fusso 12 Months we wrześniu, obawiam się że całej zimy może on nie przetrwać i chciałbym przed nowym rokiem zrobić poprawkę żeby ten najgorszy okres przetrwać, Fusso położony w jeden warstwie zgodnie ze sztuką i teraz jakbym chciał dorzucić drugą warstwę to co zrobić z lakierem, po prostu umyć i nakładać, czy coś wcześniej, trochę w grudniu nie widzi mi się żeby lecieć cały samochód cleanerem i dopiero kłaść, co poradzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Połóż cienko na to co leży Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matix19 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 czymś przecierać wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 nie przecieraj niczym, kładz na lakier po umyciu, nie ma warunków na cleanery itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Czy AF Tripple można aplikować na DA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Czy AF Tripple można aplikować na DA ? Na stronie producenta piszą, że tak Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 680124 robiąc one stepa ex 04-06 na futrze będzie trzeba poprawić to padem twardym, a potem finiszowym? Tylko co to za one-step? Zejdź tak nisko jak się da robiąc maks dwa przejazdy jedną kombinacją pasta i padu. Inaczej nie zarobisz na tym 680243 Czy z takiego lakieru jestem w stanie wyciągnąć większe lustro ? Nic nie widać na tych zdjęciach. Widać na nich za to że rozchlapujesz pastę oraz że panel w zakamarach jest brudny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niron Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Rozchlapana pasta to wczesniejsze cwiczenia z g3... a tamta czesc panelu i tak do niczego sie nie nadaje wiec pozostaly na niej fareclowzorki Dodane po 3 godzinach 45 minutach 36 sekundach: Pozwole sobie zadać jeszcze jedno pytanie: Jak radzicie sobie z linią odcięcia która zostaje na panelu po zabawie 50/50. Po przerobieniu calego panelu większość jej znika jednak zawsze pozostaje mi delikatnie widoczna - wyciąć futrem i pasta 400? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 czy na wewnętrzne plastiki można nanieść Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPol Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer to wysokiej jakości dressing do plastików zewnętrznych -więc chyba nie bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 właśnie chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 To weź go sobie na palec i rozetrzyj w dłoniach to zobaczysz dlaczego nie nada się wewnątrz Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shelby Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Poleci ktoś mi dobrą myjkę ciśnieniową z pianownicą do ok 700zł ? i ile bar jest bezpieczne do mycia auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niron Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 każde jest bezpieczne jak robi sie to z głową ale ~180. do 7stowek moim zdaniem nic lepszego jak karcher k3 nie dostaniesz pianownica PA albo Techkar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 shelby może uda Ci się dostać karcher k4 na allegro akurat jest licytacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi