Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam.

Zakupiłem zestaw o którym rozmawialiśmy wcześniej tzn pasty menzerna, pracuje mi się z nimi całkiem fajnie duzo lepiej jak wczesniej.

Pytanie

Czy z takiego lakieru jestem w stanie wyciągnąć większe lustro ?

mu1dx.jpg

n5h7i1.jpg

E.w uwagi do panelu testowego mile widziane ;p

Zastanawiam się jeszcze czy ja trafiam na słabe lakiery czy to normalne że po korekcie 3 etapowej lakier rysuje się od przejechania po nim rękawem bluzy ? Ale rysuje tak hardcorowo..?

Opublikowano

Cześć,

Przymierzam się do kupna odrobiny chemii, bardzo chciałbym spróbować PB BH, dodam też, że jestem posiadaczem colli 476s i auta na które mam zamiar spróbować nałożyć BH, są ciemne i po korektach lakieru. W moim pytaniu pomijam kwestie kroków z myciem, glinka, ipa, cleanerem itd.

Słyszałem, że colli po glaze "znika w oczach" a i spotkałem się z opiniami iż już w momencie wycierania go, intensywnie zabija głębie po BH.

Właściwym pytaniem jest. Czy nakładając BH, następnie koszerny sealant PB EX-P i odczekując ok 12-24 godzin, dalej nawoskowanie już zaqbezpieczonej powłoki woskiem colli 476s nie stracę na głębki, wet looku itd po chemii Poorboy's ? Czy lepiej zaopatrzyć się wosk PB chcąc robić combo glaze, sealant, wosk ? np. Natty's blue/red ?

Pozdrawiam !

Opublikowano

Kompletnie bez sensu. Sealant to wosk tyle że syntetyczny i to właśnie on da zabezpieczenie po glaze więcej(czyli colli) nie znaczy lepiej. Kolejna sprawa glaze i look na zimową aurę to raczej marny pomysł kosztem trwałości. A najlepiej zrób po swojemu i dowiesz się sam jak jest może złamiesz zasadę "czytałem" :)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@Freddy moje pierwsze eksperymenty z glaze i sealantem planuje na wiosnę dopiero :) na tą chwilę moje auto i auta rodziców są zabezpieczone po Bożemu czyli samym woskiem. Spokojnie, wiem że glaze na zimę to nie ten trop.

Pozdrawiam

Opublikowano

W takim razie niech cierpliwość będzie z Tobą :) hehe a na wiosnę eksperymentuj :) pzdr

Opublikowano

Mam położony Fusso 12 Months we wrześniu, obawiam się że całej zimy może on nie przetrwać i chciałbym przed nowym rokiem zrobić poprawkę żeby ten najgorszy okres przetrwać, Fusso położony w jeden warstwie zgodnie ze sztuką i teraz jakbym chciał dorzucić drugą warstwę to co zrobić z lakierem, po prostu umyć i nakładać, czy coś wcześniej, trochę w grudniu nie widzi mi się żeby lecieć cały samochód cleanerem i dopiero kłaść, co poradzicie?

Opublikowano
Czy AF Tripple można aplikować na DA ?

Na stronie producenta piszą, że tak

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
680124 robiąc one stepa ex 04-06 na futrze będzie trzeba poprawić to padem twardym, a potem finiszowym?

Tylko co to za one-step?

Zejdź tak nisko jak się da robiąc maks dwa przejazdy jedną kombinacją pasta i padu. Inaczej nie zarobisz na tym :/

680243 Czy z takiego lakieru jestem w stanie wyciągnąć większe lustro ?

Nic nie widać na tych zdjęciach. Widać na nich za to że rozchlapujesz pastę oraz że panel w zakamarach jest brudny :)

Opublikowano

Rozchlapana pasta to wczesniejsze cwiczenia z g3...:) a tamta czesc panelu i tak do niczego sie nie nadaje wiec pozostaly na niej fareclowzorki

Dodane po 3 godzinach 45 minutach 36 sekundach:

Pozwole sobie zadać jeszcze jedno pytanie:

Jak radzicie sobie z linią odcięcia która zostaje na panelu po zabawie 50/50.

Po przerobieniu calego panelu większość jej znika jednak zawsze pozostaje mi delikatnie widoczna :( - wyciąć futrem i pasta 400?

Opublikowano

To weź go sobie na palec i rozetrzyj w dłoniach to zobaczysz dlaczego nie nada się wewnątrz :)

Opublikowano

każde jest bezpieczne jak robi sie to z głową :) ale ~180. do 7stowek moim zdaniem nic lepszego jak karcher k3 nie dostaniesz :) pianownica PA albo Techkar

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.