Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam.

Zakupiłem zestaw o którym rozmawialiśmy wcześniej tzn pasty menzerna, pracuje mi się z nimi całkiem fajnie duzo lepiej jak wczesniej.

Pytanie

Czy z takiego lakieru jestem w stanie wyciągnąć większe lustro ?

mu1dx.jpg

n5h7i1.jpg

E.w uwagi do panelu testowego mile widziane ;p

Zastanawiam się jeszcze czy ja trafiam na słabe lakiery czy to normalne że po korekcie 3 etapowej lakier rysuje się od przejechania po nim rękawem bluzy ? Ale rysuje tak hardcorowo..?

Cześć,

Przymierzam się do kupna odrobiny chemii, bardzo chciałbym spróbować PB BH, dodam też, że jestem posiadaczem colli 476s i auta na które mam zamiar spróbować nałożyć BH, są ciemne i po korektach lakieru. W moim pytaniu pomijam kwestie kroków z myciem, glinka, ipa, cleanerem itd.

Słyszałem, że colli po glaze "znika w oczach" a i spotkałem się z opiniami iż już w momencie wycierania go, intensywnie zabija głębie po BH.

Właściwym pytaniem jest. Czy nakładając BH, następnie koszerny sealant PB EX-P i odczekując ok 12-24 godzin, dalej nawoskowanie już zaqbezpieczonej powłoki woskiem colli 476s nie stracę na głębki, wet looku itd po chemii Poorboy's ? Czy lepiej zaopatrzyć się wosk PB chcąc robić combo glaze, sealant, wosk ? np. Natty's blue/red ?

Pozdrawiam !

Kompletnie bez sensu. Sealant to wosk tyle że syntetyczny i to właśnie on da zabezpieczenie po glaze więcej(czyli colli) nie znaczy lepiej. Kolejna sprawa glaze i look na zimową aurę to raczej marny pomysł kosztem trwałości. A najlepiej zrób po swojemu i dowiesz się sam jak jest może złamiesz zasadę "czytałem" :)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

@Freddy moje pierwsze eksperymenty z glaze i sealantem planuje na wiosnę dopiero :) na tą chwilę moje auto i auta rodziców są zabezpieczone po Bożemu czyli samym woskiem. Spokojnie, wiem że glaze na zimę to nie ten trop.

Pozdrawiam

Mam położony Fusso 12 Months we wrześniu, obawiam się że całej zimy może on nie przetrwać i chciałbym przed nowym rokiem zrobić poprawkę żeby ten najgorszy okres przetrwać, Fusso położony w jeden warstwie zgodnie ze sztuką i teraz jakbym chciał dorzucić drugą warstwę to co zrobić z lakierem, po prostu umyć i nakładać, czy coś wcześniej, trochę w grudniu nie widzi mi się żeby lecieć cały samochód cleanerem i dopiero kłaść, co poradzicie?

680124 robiąc one stepa ex 04-06 na futrze będzie trzeba poprawić to padem twardym, a potem finiszowym?

Tylko co to za one-step?

Zejdź tak nisko jak się da robiąc maks dwa przejazdy jedną kombinacją pasta i padu. Inaczej nie zarobisz na tym :/

680243 Czy z takiego lakieru jestem w stanie wyciągnąć większe lustro ?

Nic nie widać na tych zdjęciach. Widać na nich za to że rozchlapujesz pastę oraz że panel w zakamarach jest brudny :)

Rozchlapana pasta to wczesniejsze cwiczenia z g3...:) a tamta czesc panelu i tak do niczego sie nie nadaje wiec pozostaly na niej fareclowzorki

Dodane po 3 godzinach 45 minutach 36 sekundach:

Pozwole sobie zadać jeszcze jedno pytanie:

Jak radzicie sobie z linią odcięcia która zostaje na panelu po zabawie 50/50.

Po przerobieniu calego panelu większość jej znika jednak zawsze pozostaje mi delikatnie widoczna :( - wyciąć futrem i pasta 400?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.