Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

co będzie lepsze na 14 miesięczny perłowy biały?

Chciałem kupić używane auto w czarnym kolorze, ale teraz biały modny... a jak wiadomo z kolorem to można wybrzydzać przy zakupie nowego :D

Mam finish care Hi wax1000(chyba dobrze napisałem) albo DG 111 :)

Myślałem żeby go tak przed woskowaniem przelecieć DA + menzera 3000 na średnim padzie :ad:

jest w płynie i jak dla mnie jest masakra z nakładaniem płynnych wosków

A co takiego strasznego w nakładaniu wosku w płynie? Nakładanie bajka, o polerowaniu nie wspomnę.

Mam DG 111 i złego słowa nie powiem. 601 + dwie warstwy 111 trzyma na lakierze dluuuugo, do tego efekt dla mnie jest jak najbardziej ok.

Witam na forum zarejestrowałem się ponieważ poszukuje pomocy doświadczenia specjalistów takich jak Wy, jestem młody i szukam pomysłu na siebie i coś takiego wpadło mi do głowy... dodam, że mieszkam w Anglii. Chciałbym spróbować dorabiać na czyszczeniu praniu dywanów, wykładzin u ludzi po domach, na telefon (tak wiem to forum bardziej samochodowe, lecz nie ma fora kosmetyka-dywanów :D ). Problem w tym, że mój budżet początkowy jest ograniczony, a zapał i chęć do wykonania roboty porządnie jest wielka, tak wielka by u mojego klienta pojawił się na twarzy uśmiech, a na mojej uczucie satysfakcji z dobrze wykonanej roboty.

O chemię nie pytam bo informacji na forum jest wiele, wiec ją pozyskam. Pytaniem do Was moi drodzy jest jaki odkurzacz wybrać/kupić by był lepszy od domowego (moc, uniwersalność) i choć trochę pomógł by mi spowodować ten uśmiech i "WoW" u klienta po wykonanej pracy.

Dopisze, jestem zdeterminowany chce skompletować starter którym nie zrobię totalnej fuszerki (pomijając brak doświadczenia, które przyjdzie z czasem) Ktoś z doświadczaniem chciałby pomoc mi radą ? Sam kierowałem się w stronę kupna któregoś puzzy.

Pozdrawiam i Dziękuje z góry za wszelaką pomoc.

Cześć wszystkim

Mam problem z plastikową szybą od skutera (peugeot). Dość mocno porysowana, miejscami spękana. Zacząłem prace od Menzerna 400 + futro, lecz bez rezultatu po kilku seriach dalej lipa. Zabrałem sie wiec za papier - kolejno 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000. Ponownie menzerna 400 po czym rysy powstałe po papierze nie znikają..

Czytałem watki na temat słabej jakość papieru (mój jest z marketu), ale dziwi mnie fakt ze rysy te nie znikają przy kilkuetapowej próbie polerowania menzerna 400. Jedynie zaokrągliłem rysy ale pod światło dzienne szyba jest cała w rysach. Jakiś pomysł?

Zdjęcie wstawię wieczorkiem bo teraz siedzę na telefonie.

Dzięki pozdrawiam

Kupiłem kiedyś komplet szmatek z mikrofibry, pytanie która do czego ma być, były 3

Jedna jak zwykła fibra no to wiadomo do czego

Druga była taka puchata - czy to do polerowania ??

Trzecia przypomina wyglądem szmatkę z irchy zadnych włókien, coś ala szmatki do okularów - czy to do szyb ??

Jaki zapach ma ANGELWAX GUARDIAN ?

Ktos podpowie jak wyglada sprawa zapachu Guardiana? Body wax pachnie bananami jalby ktos byl zainteresowany:)

Jak na mój nos to Guardian trochę trąci kokosem

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Panowie proszę o pomoc bo mam samochód prawie że do wydania:

podczas prania tapicerki znalazłem na welurze jakby ktoś zrobił małą kreskę białym korektorem (welur kolor czarny), jak usunąć to? lub jakim środkiem bo na mokro nie chce puścić.

Jaki zapach ma ANGELWAX GUARDIAN ?

Ktos podpowie jak wyglada sprawa zapachu Guardiana? Body wax pachnie bananami jalby ktos byl zainteresowany:)

Jak na mój nos to Guardian trochę trąci kokosem

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Mi też na kokoś podchodzi

Po udanym woskowaniu i pierwszym myciu muszę zakupić jakiś porządny ręcznik, bo mam wrażenie, że po pierwszym myciu cały wosk zszedł mi z auta :D

Zastanawiam się nad Fluffy DeLuxe oraz FLUFFY DRYER? Co o tym sądzicie, może coś innego możecie polecić?

żólta Cobra

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.