Mav Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 A jak zachowuje się pierwsza warstwa? Jakie kropelki, jak zachowuje się podczas mycia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronol Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 na Fusso Coat po myciu zawsze leciał - miks FK425+BSD i raz, w sumie 2 dni temu DG#951 - to juz sam do końca nie wiem co tu kropelkuje chciaz po DG#95 wyjątkowo ładnie wyglądał... jak auto brudne - to zmycie woda pod ciśnieniem..krople do polowy auta dół..standardowo nie kropelkuje...ale też najbardziej uwalony i zapchany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 626500 A jak zachowuje się pierwsza warstwa? Skąd ma to wiedzieć? Przecież napisał > 626491 po kazdym myciu QD i raz DG#951 Ma opisać kropelki, zrzut wody? Jak myślisz będą to kropelki Fusso, tego tajemniczego QD czy DG ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronol Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Ale powiem tak, kropelki po świeżym Fusso były mega, teraz już takie nie są... I teoretycznie nie wiem co zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 jak masz czas i chęci to IPA i kładz wosk. Będziesz miał spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronol Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Ipa mi sciagnie wszystko - prawda? a nie lepiej np: "dowoskowac" o ile takie słowo funkcjonuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 10 Marca 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 626553 Ipa mi sciagnie wszystko - prawda? Nie prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Ipa mi sciagnie wszystko - prawda? a nie lepiej np: "dowoskowac" o ile takie słowo funkcjonuje IPA to nie cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronol Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Myślałem że wymyje... A co w sumie w takiej sytuacji spowoduje ipa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 W miarę możliwości odtłuści powierzchnię już nawoskowaną, żeby druga warstwa lepiej przyległa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronol Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 ok - dzięki za podpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinesku Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Takie mogło by się wydawać głupie pytanie ale początki czasem bywają trudne. Czym Zmywacie wypędzelkowane APC po czyszczeniu elementów w komorze silnika? Domyślam się, że normalny strumień wody z węża a tym bardziej z myjki odpada więc co w takim razie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacha8 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Takie mogło by się wydawać głupie pytanie ale początki czasem bywają trudne.Czym Zmywacie wypędzelkowane APC po czyszczeniu elementów w komorze silnika? Domyślam się, że normalny strumień wody z węża a tym bardziej z myjki odpada więc co w takim razie? Proponuję wiadro wody i fibrę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinesku Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Blacha8 faktycznie najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dzięki A ja już myślałem o jakimś opryskiwaczu czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Co Wy macie za silniki,ze wodą z węża sie boicie? Jakoś ludzie leją wode po silnikach ferrari,lambo itp i nic się nie dzieje. Ja równiez nie miałem nigdy takiego problemu-no i chociaż można wszystko spłukać i apc nie zostaje zaschnięte gdzieś w zakamarkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funkoval Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Gdyby ktoś zabierał się za takie praktyki z wodą bieżącą (nie żebym rekomendował, u mnie opryskiwacz, APC, fibry i pędzelki), to proponuję zdjąć osłony spod silnika - bywa na nich wygłuszenie, które zwykle nie dostaje tyle wody za jednym zamachem Poza tym w autach kosztujących extra$$$ elementy są zwykle "ciut lepiej" zabezpieczone, niż np. alternator w Fiacie Siena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Moim zdaniem jak coś sie sypie od kilku kropel wody to znaczy,ze już było zepsute. Poza tym tanie syfy jak fiat siena itp nie mają pełnego ekranu pod silnik i tak czy siak woda z drogi leci na spód silnika,instalacje itp. Moim zdaniem nie ma co przesadzać-osłonić folią komputery,kopułki(jak ktoś ma) i wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 czy fibry po wypłukanu w wodzie z octem przepłukać w czystej wodzie na koniec czy od razu można suszyć po wodzie z octem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Ocet zmiekcza wodę. Jak wypłuczesz później w zwykłej wodzie to będą sztywniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 fakt, dzięki ile lać octu na miske 10 litrów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jijx Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Czy do mycia szyb trzeba rozcieńczać IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Czy standardowy twardy BP w krauss P7 jest ok do pracy czy lepiej kupic w zamian cos markowego typu flexipads? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1980 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Czy do mycia szyb trzeba rozcieńczać IPA? Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 impex, jak kiedyś byłem w warsztacie, to stało auto i czekało na nowy komputer, bo właściciel chciał umyć silnik Coś może być na rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 To może być na rzeczy,że mógł mieć nieszczelną obudowę.Nie chce się tutaj z nikim sprzeczać,ale jeśli są jakieś problemy z silnikiem czy osprzętem po opłukaniu wodą to jest to jedynie wina jakichs uszkodzeń i tyle. Dla pewności można można zabezpieczyć komputer i kopułki (jeśli ktoś posiada). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi