Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
A może Koch Chemie?

Koch Chemie chyba nie bardzo ponieważ środek ma być do plastików wewnątrz.

Koch Chemię ma też dressing do wnętrza ;)

Opublikowano

Czy jest może pianownica którą można nabić cisnieniowo kompresorem, aby później jednorazowo spamować auto?

Opublikowano

Posiadam pasty Menzerny FG500/PF2500/SF4000. Ostatnio wpadl mi w rece UC i zastanawiam sie czy go zostawic, na jakim poziomie sciernym w porownaniu do past Menzerny on jest? Czy maszynowo pozostawia holsy? Czy przy np szybkim odswiezaniu warto go uzyc przed clenearem?

Opublikowano
Czy jest może pianownica którą można nabić cisnieniowo kompresorem, aby później jednorazowo spamować auto?

Możesz sam taką zrobić, w temacie z Marolexem masz opis przeróbki.

Opublikowano
626005 Posiadam pasty Menzerny FG500/PF2500/SF4000.

626005 Czy przy np szybkim odswiezaniu warto go uzyc przed clenearem?

Zrób to tą menzerną , bo UC ma spooooro wypełniaczy które usuniesz cleanerem , więc po co w ogóle tracić czas na UC? ;)

Opublikowano
Posiadam pasty Menzerny FG500/PF2500/SF4000. Ostatnio wpadl mi w rece UC i zastanawiam sie czy go zostawic, na jakim poziomie sciernym w porownaniu do past Menzerny on jest? Czy maszynowo pozostawia holsy? Czy przy np szybkim odswiezaniu warto go uzyc przed clenearem?

Porównałbym ją do PF2500, nieraz widziałem jak na rotacji pozostawiała mały bałagan ;)

Opublikowano

+1. Na twardym lakierze nic nie usuwa a zostawia hologramy - oczywiście po jeździe rotacją. Taki szybki szajn - środek imho.

Opublikowano

Dzięki wielkie, nie wiedziałem, że Koch ma dressing do plastików wewnętrznych. A co do efektu to na jednych stronach napisane jest, że efekt to półmat na na drugich jedwabiście matowy, naturalny połysk, co jest prawdą?

Opublikowano

Translatorem przetłumaczyłem, niewiele z tego wynika.

Mamy PS - Plast star z silikonem, PSS - bez silikonu i PS9 - z silikonem i woskiem?

Na jakimś niemieckim forum wyczytałem że PS jest najtrwalszy. Szukam czegoś do plastików pod maską i pod autem, i nie wiem na co się zdecydować (szukam najtrwalszego produktu).

Opublikowano

Ktoś może miał doczynienia z klejem typu kropelka na lakierze? Jak tego się pozbyć?

Opublikowano

Poxylina schodzi tar glue removerem, i tym samym radził bym spróbowac. Moje pytanie jak to jest z ceramiką, dokładniej z gyeon-em. Mamy wersje tak powiem zwykła do lakieru i wersje trim do tworzyw sztucznych, rozumiem , że do tworzyw sztucznych to np nie polakierowane lusterka jakies listwy itp, bo jak zderzak przedni jest z plastiku ale polakierowany to normalnie używamy podstawowego produktu, dobrze rozumiem ?

Opublikowano

T&G Remover nie ruszy "kropelki". Na zimowych alu miałem przyklejone w ten sposób odważniki i Prickbort tego nie ruszał :thumbdown::thumbdown:

Opublikowano

witam, czy po glince - Mgs. UC - IPA - cleaner Duraglass 652 robić jeszcze IPA przed woskiem Duraglass 111?

Opublikowano

Po wyglinkowaniu, ipa jest położony Fusso Coat 12 Months Wax Dark - po kazdym myciu QD i raz DG#951 - wosk położy mieisac temu, ale po polozeniu po godzinie od wystwienia z garażu padało, i w miesiac zrobilem 2,5 tyś km, myty 4 razy

Czy polozyć już drugą wartwę Fusso Coat 12 ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.