dezerter_sdz Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Powiedzie. W Lagunie 3 mam plastiki w kolorze piano black, pojawiły się mikro ryski i nie wiem czy i czym to spolerować? Potraktować to też woskiem do zewnątrz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Pasta typu polish, wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 A może Koch Chemie? Koch Chemie chyba nie bardzo ponieważ środek ma być do plastików wewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Mareczek720, https://www.google.pl/search?q=top+star ... QQ_AUIBygC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 A może Koch Chemie? Koch Chemie chyba nie bardzo ponieważ środek ma być do plastików wewnątrz. Koch Chemię ma też dressing do wnętrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 To właśnie link podałem wyżej. A zamieszanie z Kochem, nazwami i pomyłkami jest omawiane w tym temacie właśnie: viewtopic.php?f=220&t=8145&p=625915&sid=e6d97ce19ab1d30a538403683fe3551c#p625915 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmelon Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Czy jest może pianownica którą można nabić cisnieniowo kompresorem, aby później jednorazowo spamować auto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Posiadam pasty Menzerny FG500/PF2500/SF4000. Ostatnio wpadl mi w rece UC i zastanawiam sie czy go zostawic, na jakim poziomie sciernym w porownaniu do past Menzerny on jest? Czy maszynowo pozostawia holsy? Czy przy np szybkim odswiezaniu warto go uzyc przed clenearem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Czy jest może pianownica którą można nabić cisnieniowo kompresorem, aby później jednorazowo spamować auto? Możesz sam taką zrobić, w temacie z Marolexem masz opis przeróbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 626005 Posiadam pasty Menzerny FG500/PF2500/SF4000. 626005 Czy przy np szybkim odswiezaniu warto go uzyc przed clenearem? Zrób to tą menzerną , bo UC ma spooooro wypełniaczy które usuniesz cleanerem , więc po co w ogóle tracić czas na UC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Posiadam pasty Menzerny FG500/PF2500/SF4000. Ostatnio wpadl mi w rece UC i zastanawiam sie czy go zostawic, na jakim poziomie sciernym w porownaniu do past Menzerny on jest? Czy maszynowo pozostawia holsy? Czy przy np szybkim odswiezaniu warto go uzyc przed clenearem? Porównałbym ją do PF2500, nieraz widziałem jak na rotacji pozostawiała mały bałagan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 +1. Na twardym lakierze nic nie usuwa a zostawia hologramy - oczywiście po jeździe rotacją. Taki szybki szajn - środek imho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Dzieki za odpowiedzi. W takim razie chyba wyladuje w dziale gielda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Dzięki wielkie, nie wiedziałem, że Koch ma dressing do plastików wewnętrznych. A co do efektu to na jednych stronach napisane jest, że efekt to półmat na na drugich jedwabiście matowy, naturalny połysk, co jest prawdą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jqb Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Jaka jest różnica między Koch Plast Star (PSS) a Koch Plast Star 96 (PS9)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 http://www.koch-chemie.de/Fahrzeugaufbe ... fe_aussen/ Może ktoś szprecha to przetłumaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jqb Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Translatorem przetłumaczyłem, niewiele z tego wynika. Mamy PS - Plast star z silikonem, PSS - bez silikonu i PS9 - z silikonem i woskiem? Na jakimś niemieckim forum wyczytałem że PS jest najtrwalszy. Szukam czegoś do plastików pod maską i pod autem, i nie wiem na co się zdecydować (szukam najtrwalszego produktu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 wiecie gdzie mozna dostać takie małe buteleczki z atomizerem puste ? (takie jak np testery quik detailerów itp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 W Rosmann są takie małe podróżne do kosmetyków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ktoś może miał doczynienia z klejem typu kropelka na lakierze? Jak tego się pozbyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Poxylina schodzi tar glue removerem, i tym samym radził bym spróbowac. Moje pytanie jak to jest z ceramiką, dokładniej z gyeon-em. Mamy wersje tak powiem zwykła do lakieru i wersje trim do tworzyw sztucznych, rozumiem , że do tworzyw sztucznych to np nie polakierowane lusterka jakies listwy itp, bo jak zderzak przedni jest z plastiku ale polakierowany to normalnie używamy podstawowego produktu, dobrze rozumiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 T&G Remover nie ruszy "kropelki". Na zimowych alu miałem przyklejone w ten sposób odważniki i Prickbort tego nie ruszał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozi31 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 witam, czy po glince - Mgs. UC - IPA - cleaner Duraglass 652 robić jeszcze IPA przed woskiem Duraglass 111? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 nie dawaj po cleanerze IPY tylko od razu wosk. Ktoś może coś powiedzieć o wosku Angelwax Corona - jak trwałość ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronol Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Po wyglinkowaniu, ipa jest położony Fusso Coat 12 Months Wax Dark - po kazdym myciu QD i raz DG#951 - wosk położy mieisac temu, ale po polozeniu po godzinie od wystwienia z garażu padało, i w miesiac zrobilem 2,5 tyś km, myty 4 razy Czy polozyć już drugą wartwę Fusso Coat 12 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi