Johnathan Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 Witam mam pytanie jaka jest minimalna temperatura do nakładania Coliego?
WaxItCar Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 Witam mam pytanie jaka jest minimalna temperatura do nakładania Coliego? czy to Colli czy Finish Kare najlepiej 12-15st, przy tych temperaturach co teraz mamy, może lekko nie wiązać chyba, że garaż
Johnathan Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 Dzieki WaxItCar za pomoc!
robcok Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 Stosował ktoś antypara Rain x ? Jak wygląda aplikowanie i czy spełnia swoje zadanie? Pytam bo kobieta chce ojcu sprawić prezent i chodzi o łatwość aplikacji i skuteczność działania. Dodam że ha nie miałem styczności z żadnym produktem anttpara
piter007i Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 http://olx.pl/oferta/polerka-samochodow ... bxmNB.html Co sądzicie o tej ofercie? Czy cena nie jest podejrzanie atrakcyjna?
WaxItCar Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 http://olx.pl/oferta/polerka-samochodowa-nowa-z-gwarancja-faktura-krauss-germany-CID619-IDbxmNB.html Co sądzicie o tej ofercie? Czy cena nie jest podejrzanie atrakcyjna? jeżeli Pan Łukasz ma kilka takich polerek to niezbyt miło.. bo wtedy mielibyśmy dowód jak działa polska dystrybucja jak zauważyłeś cena sklepowa to prawie 6 stówek, taką też cenę mają większości sklepów ale jak widać sam dystrybutor może ją zaniżyć Jeśli polerka/polerki nie są po naprawie to duża promocja, chyba że na prawdę była to okazja tylko na jedną sztukę. Pytaj, dzwoń i daj znać
Mickul Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Ja kupiłem od niego Kraussa miesiąc temu za 400 złotych i był fabrycznie zapakowany jako nówka z kartą gwarancyjną.
Crockett84 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Jeździ ktoś na klockach hamulcowych Jurid ? Zbliża mi się wymiana w Swifcie i zastanawiam się co kupić. Waham się pomiędzy TRW, Ferodo, Bosch i właśnie Juridem. Ponoć dobrze hamują i wolniej się ścierają (są też najdroższe), z kolei Ferodo daje 3 lata gwarancji w przypadku piszczenia.
bbarti Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Czy ktoś się orientuje na jaką myjkę bezdotykową lub odkurzacz są żetony koloru miedzianego z dziurką? Wożę to w aucie już dość długo, a na stacji zawsze zapominam zapytać
booohal Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 z kolei Ferodo daje 3 lata gwarancji w przypadku piszczenia. Nie wierz w bajki o gwarancji na części eksploatacyjne. Nigdy TRW podobno ostatnimi czasy się popsuło. Jurid to bliźniak jakiegoś producenta. Niestety nie pamiętam jakiego. Miałem tarcze i były bardzo okej. Jeżeli chodzi o konwencjonalne klocki to stawiam na Ferodo i Zimmerman. Tych ''niepylących'' zbytnio nie znam. Najważniejsze żeby klocki wymienić zgodnie ze sztuką, a nie podmienić. Niektóre systemy hamulcowe są na to mocno wyczulone. Dodane po 1 minucie 12 sekundach: żetony koloru miedzianego z dziurką Mam na takie odkurzacz na Orlenie.
Dawid_Bojarski Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Obiecałem sobie ze każdemu ale to każdemu będę odradzal Trw... Jest totalnie do dupy, znam osobiście wiele przypadków ze z klocków po kilku hamowaniach robi się beton który totalnie nie hamuje i robi ogromny pisk a tarcze momentalnie są przez nie przegrzane a tarcze krzywia się również po kilku mocniejszych hamowaniach z większej prędkości... Z klocków szukaj ate/EBC... EBC green z tego co pamiętam u kumpla nie pylily jakoś mocno a hamowanie bardzo na plus
Crockett84 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Dzięki wszystkim za pomoc.
cannonn Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 wolniej się ścierają To przekłada się równierz na zmniejszone pylenie, ale też na właśnie gorsze hamowanie, szczególnie w początkowej fazie jazdy, a nawet po pokonaniu sporej trasy bez użycia hamulców. Twardszy klocek->mniej pyli->mniej się zużywa->gorzej hamuje. Dlatego wolę częściej umyć koła i 1 sezon wcześniej wymienić klocki niż potem mieć problem przy awaryjnym hamowaniu na zimnych klockach Edit: Dodatkowo twarde klocki mogą deformować tarcze hamulcowe (szczególnie nacinane).
Wenega Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 a ja polecam Textara jeśli chodzi o hamulce. bardzo dobrze hamują i (standardowe) bardzo mało pylą. Reklamacji bardzo mało w porównaniu do innych producentów. aaa i maja tez linie specjalnych, niepylących (lub pylących ale na biało, nie pamiętam aktualnie) linie klocków ale tylko do nowszych aut.
marcelonip Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Rękawica z mikrofibry CarPro Cquartz Wool Wash Mitt czy Meguiars Microfiber Wash Mitt? Czy jest sens dokładać drugie tyle przy amatorskim zwykłym myciu auta?
powalla Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Uznaj ze nie bylo pytania i doskladaj te niecale 40 zl do wlochacza carpro(waxparadise 87.90zl) .
Dawid_Bojarski Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 A tak na serio, aż taka różnica? Bo sam się zastanawiam teraz nad tym co kupić
WaxItCar Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 A tak na serio, aż taka różnica? Bo sam się zastanawiam teraz nad tym co kupić Wełna jest bardziej wytrzymała niż włókna z mikrofibry, które po jakimś czasie zaczynają twardnieć, chyba sami zauważyliście co się dzieje ze starą mikrofibrą przy tym dylemacie warto wydać tą stówkę
powalla Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Tu sie nie ma co nawet zastanawiac Ostatnio zostawilem sobie wlochacza flexi na sznurku po myciu i zapomnialem o nim. W nocy wiewiorki albo kot sie do niej dobral ...nie bylo co zbierac Kupilem megsa microfibrowa i jak dotarla przezylem szok. Jak takim czyms mam dotykac moj lakier??? czyzby to juz zboczenie ? Od razu ja odsprzedalem , kupilem wlochacza carpro bo cenowo wyszedl tyle co wlochacz flexi , a w sobote mylem auta rekawica fredzlowa Nigrin ... mordega i tyle. Wlochacz to wlochacz
matek55 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Witam. Poleca ktoś ten produkt Wolf's Chemicals Nano Glaze ?
robcok Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 nikt nie mial stycznosci z Rain X Antypara? PRzy okazji pytań o rękawicę jak się ma GYEON Q2M Smoothie albo Gyeon Q2M Woolie Wash Mitt do CarPro Cquartz Rękawica Wool Wash Mitt?
peterback Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 1. Koch Chemie Lack-Polish Blau czy do tej pasty przy pracy ręcznej tricolor wystarczy czy szukać coś lepszego ?
marcelonip Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Dziękuję za pomoc. Zakupię jutro z carpro Mam jeszcze pytanie... Taka sytuacja, mam brudne auto to zaczynam od mycia pianą aktywną. Przed rozpylaniem piany na auto powinienem większy brud spłukać karcherem czy od razu na suche auto dawać pianę?
Rekomendowane odpowiedzi