Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Poszukuje na terenie warszawy najlepiiej w jednym miejscu filce z glori do melorexa i lance 15 cm. Poproszę link gdzie kupić lub czy ktoś ma na sprzedaż.

Nie wiem z której części Warszawy jesteś,jeśli ze wschodniej to polecam Ci centrum ogrodnicze w Rembertowie przy ul Instruktorskiej. Mają tam pełną gamę urządzeń Marolexa. Niestety filców do glorii brak.W Warszawie je jedndak spokojnie dostaniesz. ;)

Siemanko!

1) Na jak długo wystarczy mi puszka Collinite 476 266ml? Planuję woskowac autko cieńko dwuwarstwowo. Na 3 pełne woskowania powinno wystarczyć?

2) Czy świeżo po glinkowaniu gdy autko jest suche można przejść do woskowania bez żadnego odtluszczania powierzchni itd.?

3) Jak często woskować autko które stoi pod chmurką? Wiem że sporo zależy od żywotności wosku i przejechanych km, ale chodzi mi i taką średnia. Raz na 3 miesiące wystarczy?

Z góry dzięki za te odpowiedzi, pozdrawiam :)

zamierzam zakupić Meg Ultimate Compound w celu wykorzystania do przygotowania samochodu taty. Mam pewną wątpliwość w którym momencie wrzucić go do pracy. Jak robiłem moje auto to wykorzystałem taka kolejność :

1. mycie (odsmalanie, deironizacja)

2. glinka valetpro żółta

3. mycie

4. cleaner : Meg Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner

5. politura: Me Deep Crystal Polish

6. wosk: Megs #16

auto które zamierzam robić ma trochę zarysowań które chciałbym wypracować Meg Ultimate Compound - czy zastosować ten środek w miejscu dotychczasowego cleanera ?

Jeżeli chcesz użyć Meguiar's UC to kolejność powinna wyglądać tak:

2. glinka valetpro żółta

3. mycie

4. Meg's UC (nie ma potrzeby używać cleanera. UC jest w pewnym sensie cleanerem))

5. politura: Me Deep Crystal Polish (czysta politura bez właściwości ściernych)

6. Meg's #16

zamierzam zakupić Meg Ultimate Compound w celu wykorzystania do przygotowania samochodu taty. Mam pewną wątpliwość w którym momencie wrzucić go do pracy. Jak robiłem moje auto to wykorzystałem taka kolejność :

2. glinka valetpro żółta

3. mycie

4. cleaner : Meg Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner

5. politura: Me Deep Crystal Polish

6. wosk: Megs #16

auto które zamierzam robić ma trochę zarysowań które chciałbym wypracować Meg Ultimate Compound - czy zastosować ten środek w miejscu dotychczasowego cleanera ?

Jeżeli chcesz użyć Meguiar's UC to kolejność powinna wyglądać tak:

2. glinka valetpro żółta

3. mycie

4. Meg's UC (nie ma potrzeby używać cleanera. UC jest w pewnym sensie cleanerem))

5. politura: Me Deep Crystal Polish (czysta politura bez właściwości ściernych)

6. Meg's #16

:good: Hoffmann, masz już zakupionego Megsa #16? :o ostatnio duże problemy z nim są.

Dzięki, kupiłem uszczelniacz Sika. Na szczęście był dostępny w Warszawie.

poszukuje fibry z krótkim włosiem glównie do polerownia quik detailera. Dobrze by było aby sie nic nie mazało bo niektóre tak mają że za diabła nie chcą do sucha spolerować tylko rozmazują. Co polecanie ?

Ja z tej jestem bardzo zadowolony ;)http://www.shiningcar.pl/pl/p/ShiningCa ... 420gr/1110

Czy można wymieszać zimowy koncentrat płynu do spryskiwaczy Sonaxa z letnim płynem? Letniego mam bardzo dużo w zbiorniku. Z wlanych 4 litrów może z 0,5 zużyłem tylko a trzeba by już było przygotować samochód do mrozów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.