piteks Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Powiedz mi jeszcze ile tak mniej więcej produktu schodzi Ci na Golfa? Dokładnie nie wiem ale 250 ml na długo mi wystarczy Generalnie środek jest wydajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfr Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Adbl apc ruszy owady na przodzie ? Bo red devil dawał sobie z nimi rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Czy ktos używa tej latarki do inspekcji? Nadaje się? http://www.ceneo.pl/23400236 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciason Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Siemanko, zakupiłem ValetPro APC, na etykiecie jest napisane żeby spryskać mikrofibrę i przetrzeć powierzchnię - czy to jest poprawny sposób użycia, nie trzeba nic rozcieńczać? Chodzi mi o czyszczenie kokpitu i wszystkich plastików w aucie. Z góry dzięki za odpowiedź, pozdro;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 jaką pojemność kupiłeś? z tego co kojarzę to 500ml z atomizerem jest gotowym produktem do użycia, 1l i 5l są koncentratami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Siemanko, zakupiłem ValetPro APC, na etykiecie jest napisane żeby spryskać mikrofibrę i przetrzeć powierzchnię - czy to jest poprawny sposób użycia, nie trzeba nic rozcieńczać? Chodzi mi o czyszczenie kokpitu i wszystkich plastików w aucie. Z góry dzięki za odpowiedź, pozdro;) ValetPRO Classic APC - środek czyszczący gotowy do użycia 500ml ValetPro Classic Interior APC 1l koncentrat Rocieńcz 1:10—Spryskaj i pozostaw do zadziałania na 5 minut. Przetrzyj miękkim aplikatorem lub pędzelkiem, następnie osusz mikrofibrą. opisy na etykietach nie kłamią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 nie do końca rozumiem proces pielęgnacji wnętrza. plastiki wymyte APC i nałożony dressing PB NL (zbyt świecący moim zdaniem). gdy się przykurzy radzicie aby użyć QD do wnętrza np AF Spritz. ale czy PB NL nie można używać jako quick detailer? w zastosowaniu ma że czyści również plastiki. idąc dalej mamy położony dressing danego modelu jeżeli spryskamy QD innej firmy o innej charakterystyczne w efekcie końcowym otrzymamy widok hybrydy wcześniejszego dressingu i aktualnego QD. w jaki sposób podejść do tego recjonalnie? czemu używacie QD na PB NL skoro można ponownie użyć PB NL? NL jest gęsty, ciężko będzie go użyć jako QD. Spiritz ma tą zaletę, że jest prawie jak woda. Kilka psiknięć na fibrę, przetarcie i gotowe. Nie wspominając już o czasie, mycie i nakładanie NL trwa o wiele dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 NL jest gęsty, ciężko będzie go użyć jako QD. Spiritz ma tą zaletę, że jest prawie jak woda. Kilka psiknięć na fibrę, przetarcie i gotowe. Nie wspominając już o czasie, mycie i nakładanie NL trwa o wiele dłużej czyli można przyjąć że kupowanie PB NL i innych gęstych dressingów jest nieopłacalne. nałożymy, po zakurzeniu do odświeżenia nakładamy inny preparat który zakrywa obecny dressing. lepiej kupić w stylu AF Spiritz (rzadka konsystencja) który też jest dressingiem i może być jednocześnie QD do wnętrza. co do PB NL odrobina na słoneczko megsa i też się ładnie rozprowadzi hm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 hoffmann, To identycznie jak z woskiem. Jak się samochód ubrudzi, to myjemy samochód i odświeżamy warstwę wosku QD, a nie nakładamy nową warstwę wosku. Tak samo tutaj - najpierw czyścisz deskę APC, smarujesz dressingiem, który mocno chroni przed UV, itp itd a jak się zakurzy to zamiast powtarzać proces to psikasz QD do wnętrza 2 razy w miesiącu (w zależności jak się brudzi/kurzy) a co miesiąc czy nawet rzadziej, robisz pełny proces czyli myjesz APC i nakładasz normalny dressing mam nadzieję, że Ci trochę rozjaśniłem a jak smarujesz NL (czy innym dressingiem) na brudny/zakurzony plastik to tak naprawdę konserwujesz ten brud i potem dużo ciężej będzie Ci domyć plastik do zera - przykład znany wszystkim PLAK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Praca AF Spiritz jest naprawde ekspresowa. Ja dressingu uzywam raczej przy gruntownym czyszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Ja dressingu uzywam raczej przy gruntownym czyszczeniu jakie odczucia co do połączenia dressing firmy X a QD firmy Y? a jak smarujesz NL (czy innym dressingiem) na brudny/zakurzony plastik to tak naprawdę konserwujesz ten brud i potem dużo ciężej będzie Ci domyć plastik do zera - przykład znany wszystkim PLAK. tylko że PB NL ma w opisie że czyści również plastiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 tylko że PB NL ma w opisie że czyści również plastiki. mój tata ma na takie coś powiedzenie "a jak na ścianie będzie napisane cukierek to będzie jadł?" woda też wyczyści jakie odczucia co do połączenia dressing firmy X a QD firmy Y? nic się nie dzieje złego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 nic się nie dzieje złego mógłbyś jeszcze napisać jaki dressing i jaki na to QD ? po zastosowaniu QD efekt jest QD czy mieszanki dressingu i QD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Musisz mieć świadomość, że dressing nie wygląda przez cały czas tak jak chwilę po nałożeniu - wchłania się, blednie Zwykle jest tak, że QD zastosowany po kilku tygodniach na dressing podbija wygląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Czym bezpiecznie można usunąć zaschnięty cement z auta z dolnych partii plastiki i trochę na lakierze? Auto klienta miało taki przypadek ale nie ruszałem tego ze względu na cenę usługi ale chciał bym znać metodę na taką przypadłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor 29 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Tenzi ,ma w swojej ofercie płyn BetoRast, osobiście nie stosowałem,swego czasu ktoś go polecał . Dodane po 1 minucie 29 sekundach: Tenzi ,ma w swojej ofercie płyn BetoRast, osobiście nie stosowałem,swego czasu ktoś go polecał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryba Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 polerowalem recznie swoja honde przy uzyciu UC , około tygodnia , wiadomo niektore elementy jak to w garazu juz sie zakurzyły . Czy przed nalozeniem wosku wystarczy przetrzec mikrofibra lakier z kurzu czy lepiej jest znowu umyc na 2 wiadra ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haks Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Umyć, zawsze to pewniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Panowie pytanie laika, pacjent malowany cały 2 lata temu kolor biały lakier raczej miękki od malowania tylko raz nałożony wosk. Lakier z widocznymi hologramami i w paru miejscach na dachu przetarty źle ręcznikiem papierowym z ptasiego łajna zostały ślady. Mam taki zestaw, pytanie czy wystarczy czy dobra kolejność. Mam polerkę taką najzwyklejszą z regulacją obrotów i miękkie czarne pady firmy nie podam. 1. Glinka 2. PB Professional Polish 3. PB White Diamond Show Glaze 4. Wosk Dodo Juice Diamond White twardy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio_Gdansk Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Panowie czym myc wewnetrzne części silnika takie jak glowica miska olejowa pokrywa zaworow itp. Chodzi o usunięcie olejów nagarów itp. Znajomy chce wyczyścic silnik w czesciach Wysłane z mojego P6-U06 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
double-bart Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Panowie czym myc wewnetrzne części silnika takie jak glowica miska olejowa pokrywa zaworow itp. Chodzi o usunięcie olejów nagarów itp. Znajomy chce wyczyścic silnik w czesciach benzyna/ropa/nafta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergsonek Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 witam, Jak usunąć zaschniętą pastę na plastiku strukturalnym? (Relingi itp.) Co przetrę IPĄ i MF to znowu wychodzą jasne plamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julian_cg Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Jak zastosować FG 400 na DA jako one step na VW Golfie III kolor czarny. Jakie prędkości zalecacie? Lakier ma być odświeżony, nabrać połysku, ale nie musi być idealnie, to auto ma prawie 20 lat i jest mocno styrane, a na ogarnięcie będę miał tylko 1 dzień. Większość tematów o fg400 dotyczy rotacji, ale ja mam tylko DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 bergsonek, magiczną gąbką te ślady spokojnie usuniesz Julian_cg, FG 400 to mocna pasta, więc na one step średnio się nadaje. Możesz co prawda na początku przelecieć na wyższych obrotach i z lekkim/mocniejszym dociskiem w zależności od poddawania się lakieru a następnie niższe obroty i mniejszy docisk lub sam ciężar maszyny. Nie będzie idealnie, ale coś tam poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julian_cg Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Dzięki, w sobotę będę testował te kombinacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi