haks Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Mam na szybie mnóstwo waterspotów. Niefortunnie stanąłem przy zraszaczu u znajomych i bęc, nawet nie zauważyłem jak już woda wyschła. Whatever. Na lakier poszedł qd, gorzej z szybą przednią. Nie mogę tego "gówna" niczym dotrzeć. Megs i ocet 100% nie pomogły. No może ocet ciut zdjął kamienia, ale i tak zostało. Macie jakiś sposób (najlepiej domowy) by się tego pozbyć całkowicie?
Cendra Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 To i ja się podłącze, co zrobić jak na przedniej szybie mam kolorowe zacieki, prawdopodobnie od jakiegoś beznadziejnego płynu do spryskiwaczy.
booohal Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Tlenek ceru Waszym przyjacielem
pabloo1033 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 A może najpierw CGP lub Duragloss #755. Ewentualnie Menzerna 400,2500. Ja właśnie przy pomocy 2500 pozbyłem się dziwnych zacieków z szyby
haks Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Tlenek ceru Waszym przyjacielem Ręcznie też można? Jak wtedy się tym pracuje?
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 haks, praca z tlenkiem ceru to masakra - pyli niemiłosiernie i dostaje się wszędzie Spróbuj najpierw glinki, cleanera a jak nie pomoże to jakiejś pasty polerskiej - poczytaj jeszcze o CarPro - Ceri-Glass. Ręcznie teoretycznie wszystko da się zrobić, kwestia obwodu w bicepsie
haks Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Na forum akwarystycznym polecają jeszcze sok z cytryny i jakiś preparat z biedry do mycia kabin prysznicowych. O glince nawet nie pomyślałem
wkr Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Jaki zapach ma wosk Harly Wax ? chemiczny jak Colli czy przyjemniejszy w stylu PB RED
ShiningCar Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 wkr, zapach Harly Wax jest neutralny, nie kręci w nosie chemią ani landrynkami
booohal Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 haks, ręcznie śmiało można działać. W końcu będziesz tylko usuwał water spoty itp. a nie rysy. Ręcznie nie narobisz też dużego bałaganu. Filc, do tego jakiś uchwyt (może być BP) i jedziesz. Ceri Glass to przyjemniejszy w pracy lenek ceru z niemałą marżą
wkr Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 wkr, zapach Harly Wax jest neutralny, nie kręci w nosie chemią ani landrynkami Dziękuję za podpowiedź
micrus Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Ocet trzeba rozcieńczyć 1:1 z wodą. Wtedy dopiero zadziała. I zostawić na 5 minut na szybie.
haks Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 haks, ręcznie śmiało można działać. W końcu będziesz tylko usuwał water spoty itp. a nie rysy. Ręcznie nie narobisz też dużego bałaganu. Filc, do tego jakiś uchwyt (może być BP) i jedziesz. Ceri Glass to przyjemniejszy w pracy lenek ceru z niemałą marżą Dzięki spróbuję jeszcze z octem jak pisze micrus i dopiero wtedy tlenek Ocet trzeba rozcieńczyć 1:1 z wodą. Wtedy dopiero zadziała. I zostawić na 5 minut na szybie.
booohal Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 haks, jeżeli chcesz kiedyś przygotować porządnie szybę np. pod NW to i tak radzę kupić tlenek
/miodu/ Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Forumowicze z Rzeszowa! Chciałbym sobie opłukać przód auta po nocnej jeździe pośród lasów przejeżdżając przez RZ. Wjeżdżam od Głogowa, wyjeżdżam trasą na Barwinek. Znajdę gdzieś po drodze bezdotyk, aby nie wieźć cmentarzyska owadów na południe Europy?
piotr-gozdowiak Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Jak napisać nowy temat ? Nie widzę guzika nigdzie
pawelpp Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Pewnie trzeba mieć staż dłuższy niż 53min :-)
piotr-gozdowiak Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Hehe, a to ile muszę czekać ?
pawelpp Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Znalazłem za ciebie: viewtopic.php?f=25&t=917&view=unread#unread
piotr-gozdowiak Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Czyli 10 postów trzeba mieć, dzięki za pomoc
mbieniek Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Wydaje mi się, że właśnie Ci się to udało... Jestem ciekaw o czym napiszesz ten temat o czym nie może być krótkie pytanie??
haks Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 haks, jeżeli chcesz kiedyś przygotować porządnie szybę np. pod NW to i tak radzę kupić tlenek Spoko, będę robił softem szyby i lusterka, ale to na jesień dopiero Poza tym dwa tygodnie temu zmieniałem szybę przednią i mam nową, niezniszczoną. Za wyjątkiem wspomnianych waterków
pawelpp Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Wydaje mi się, że właśnie Ci się to udało... Jestem ciekaw o czym napiszesz ten temat o czym nie może być krótkie pytanie?? Kolega tak się śpieszył z zakładaniem nowego tematu i pisaniem 10 postów, że nie miał nawet kiedy danych swoich uzupelnić w profilu piotr-gozdowiak jest już tyle napisane, że pewnie znajdziesz coś pomocnego jeśli najpierw trochę poczytasz
kukis Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 PDR w Warszawie/okolicach ktoś coś wie poleca ?
Rekomendowane odpowiedzi