/miodu/ Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zwykłym strumieniem piany nie stworzysz. Albo strzał z myjki, albo napełnianie wiadra pod dużym ciśnieniem natryskiem jak ze słuchawki prysznicowej.
haks Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Kapitanie Snuja - tak, są zacieki. Ale jako początkujący nie umiem jednoznacznie stwierdzić, czy powstały z mojej poniekąd winy. Miodu - również dziękuję.
W1Michal Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 poszukuje środka typu glaze/odżywka do jasnego lakieru, może być AIO, zależy mi na delikatnym zamaskowaniu oraz wydobyciu połysku. Kolor to jasno złoty metalik
gemaro Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 poszukuje środka typu glaze/odżywka do jasnego lakieru, może być AIO, zależy mi na delikatnym zamaskowaniu oraz wydobyciu połysku. Kolor to jasno złoty metalik Mam podobny kolor do Twojego - szampański. Stosuję Cherry Glaze i jestem mega zadowolony z efektu. Po 2-3 godzinach po nałożeniu cherry kładę BSD i efekt jest naprawdę fajny. Polecam też SRP, który jest nieco droższy, ale efekt wg mnie bez różnicy.
detailercar Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Czytał ktoś może następujące książki? i może coś o nich powiedzieć. http://www.autogeek.net/flex-polisher-book.html http://www.autogeek.net/art-of-detailing-e-book.html Myślę nad ich zakupem. Jeżeli ktoś posiada i chce odsprzedać to z miłą chęcią odkupie.
kkrzysiek1234 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Poszukuje szamponu o nazwie podobnej do "brik" lub "brick" kolor różowy, ktoś zna?
Moderator Eryczek Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Britemax? (choć kolor raczej fioletowy)
dawid.zu Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Panowie czy środki do zabezpieczenia tapicerki skórzanej w samochodzie nadadzą sie do zabezpieczenia wypoczynku domowego ze skóry?
qob Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Ile czasu odczekać aby móc usunąc hologramy z świeżo lakierowanego elementu ? lakiernik oczywiście na koniec zrobił "polerke" i jest masa hologramów, wiem że na świezym lakierze nie powinno sie nic dzialać. Przemyć element IPA czy dokładnie umyć i wystarczy ? Skoro lakiernik katował lakier fareclą, to Ty możesz zrobić to samo
Wisien Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Potrzebuje porady. Nietypowa robota, odswiezenie budy w ciezarówce Renault Premium. Chce zrobic one stepowo, mam dużą tube 3m zielony korek. Do tego pady bialy zolty i czerwony z royala no jakies zmeczone pady z flexi. Moje pytanie da to rade na DA np. zielony korek i bialy lub zolty pad Royala?
Borek Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Używał ktoś ArtDeShine HYDROFOBIC NANO TYRE COAT na gumowe ramki dokoła szyb? Myślałem, że Gyeon Trim jest sposobem na długotrwałe zabezpieczenie jednak po pierwsze zwykle wychodzi bardzo duży połysk - za duży, a dwa, że nie każda guma pozwala na idealnie równomierną aplikację Trima bez smug. Priorytet to suchość po aplikacji, a więc brak efektu tłuszczu na szybach po pierwszym deszczu.
Pimps Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Borek - ja nie używałem ale mogę podpowiedzieć z mojego doświadczenia że u mnie super spisuje się na tych gumach "GTECHNIQ T1 TYRE AND TRIM"
haks Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Czy cleaner należy wypolerować przed położeniem wosku?
haks Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 To mam jeszcze pytanie uzupełniające Cleaner nakładałem tricolorem i oczywiście wypracowałem go tym aplikatorem. Jednak fibry to on nie widział. Czy zatem można to potraktować jako polerowanie czy też nie? Dopytuję w związku z tym problemem: viewtopic.php?f=6&t=24304&view=unread#unread
Bzyk Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Scholl S17-> IPA-> Prima Amigo-> Fusso czy Scholl S17-> Prima Amigo-> Fusso ? Musi wytrzymać 3 tygodnie a wyglądać dobrze.
zegarek Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Raczej szkoda czasu. Po S17 + IPA już bym sobie darował cleaner przed Fusso. Ten wosk ma dużo upiększaczy już w sobie i nałożenie cleanera w tym wypadku nic nie wniesie do wyglądu.
serath Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 To mam jeszcze pytanie uzupełniające Cleaner nakładałem tricolorem i oczywiście wypracowałem go tym aplikatorem. Jednak fibry to on nie widział. Czy zatem można to potraktować jako polerowanie czy też nie? Dopytuję w związku z tym problemem: viewtopic.php?f=6&t=24304&view=unread#unread Ja bym jednak przetarł fibrą - chodzi o usuwanie ew. nadmiaru.
W1Michal Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 wie ktoś jak pachnie MEGUIARS GOLD CLASS RICH LEATHER SPRAY ?
Moderator krd Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zwykłym strumieniem piany nie stworzysz. Albo strzał z myjki, albo napełnianie wiadra pod dużym ciśnieniem natryskiem jak ze słuchawki prysznicowej. I tu się nie zgodzę, lwia część szamponów, które mam wytwarza taką pianę przy nalewaniu wody z kranu, że nie trzeba dobijać myjką. Ostatnio tak miałem z ADBL, Nanolexem czy Britemaxem.
Biszkopt Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgadzam się z krd, nie dobijam myjką prawie nigdy a piana jest bardzo ok. Używałem Wolfsa, Presty, DG, Blink, Megs... Z tego co pamiętam to jedynie VP concentrated car shampoo dawał troche gorszą pianę.
W1Michal Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 poszukuje jakiegoś cleanera albo AIO do skóry dla znajomego, ważne aby nie śmierdział skórą, cenowo ma być w miare przystępnie, co polecicie ? jest pare niezłych środków ale większość zostawia zapach skóry
mbieniek Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Cleaner Autoglyma jest wydajny i nie zostawia zapachu Krem do skóry AG zresztą też.
W1Michal Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 ok, a zymol cleaner jak z zapachem ? bo by najbardziej pasował, mam do niego w dodatku conditioner
Rekomendowane odpowiedzi