Swoop Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 rustin, w Lidlu swego czasu był dobry smar silikonowy bezbarwny w sprayu
adek1983 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Ja odgrzeję kotleta i zapytam: Czym i w jaki sposób wypłukujecie pianę z brudami po pędzelkowaniu wnęk drzwiowych? Nawet jak by to robił przed myciem całej budy to przy zamkniętych drzwiach jest to trochę niewygodne. Czy wypłukiwanie tego opryskiwaczem/atomizerem zda egzamin? Bo robienie tego myjką przy otwartych drzwiach to trochę hardkor.
Yasiek Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 adek1983, ja używam najzwyklejszego opryskiwacza ciśnieniowego - kiedyś w biedronce był po 8zł chyba. W Castoramie też takie znajdziesz i każdym ogrodniczym. Ma regulowany strumień i nie ma problemu z wypłukaniem.
Pimps Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Albo po prostu butelką z atomizerem napełnioną wodę i do przodu.
klimo931 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Opryskiwacz z lancą na przewodzie giętkim ,najwygodniej wedlug mnie (wersja bezpieczna).Wersja mnie bezpieczna myjka .
mcwiciu Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Zabrałem się dzisiaj za mycie wnęk i zawiasów. Użyłem SG Lime APC w stężeniu 1:4 ale nie byłem zadowolony, więc zwiększyłem stężenie na 1:2. Niby było lepiej ale jeszcze nie do końca wszystko wymyło (czyściłem metodą APC -> pędzelek -> płukanie -> mikrofibra). Kupiłem Lime APC bo miał mieć lepszy zapach niż inne, ale powiem szczerze pachnieć to on nie pachnie (no chyba że inne APC walą jeszcze bardziej, ale to wole nie myśleć, skoro ten lime APC ma średno znośny zapach). W każdym razie zastanawiam się czy ten APC jest za słaby i lepiej: 1. spróbować go bez rozcieńczania (samym koncentratem) - tylko proszę o podpowiedź czy tak można i czy to nie zaszkodzi lakierowi i reszcie w otoczeniu czyszczonych powierzchni? czy 2. użyć mocniejszego np. Surfex HD (chwilowo niestety nie mam i jeżeli opcja z użyciem bezpośrednio koncentratu bez rozcieńczania jest bezpieczna to wolałbym najpierw tak spróbować a dopiero w drugiej kolejności kupować kolejne APC).
booohal Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Użyj czegoś do smoły, dokończ APC.
mcwiciu Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 ok dzięki za podpowiedź a czy można używać nierozcieńczonego APC np. lime APC? bo producent zaleca min. 1:3
Yasiek Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 mcwiciu, można tylko zależy gdzie i na czym chcesz to użyć.
mcwiciu Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 nierozcieńczone, skoncentrowane APC to chce psiknąć tylko po zawiasach tam gdzie nie chce mi ten syf zejść najcięższy. Myślałem jeszcze ew. po feldze gdzie jest troche syfu z klocków, tylko nie wiem czy nierozcieńczone APC nie zadziała za ostro z oponą ...
Sabat Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 lime apc do mocarzy nie nalezy, bardziej bym sie bal Red devila od SG
Dark Knight Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 czym jest zwykłe APC w porównaniu z tenzi alux - do kwasu się chowa takie APC
Yasiek Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Grzesiek ale nie porównuj kwasu do środka ogólnego stosowania.
Dark Knight Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Robię porównanie że APC nic nie narobi złego, a wracając do tematu na zasyfiony zawiasy użyj np prickborta lub zwykłe wd-40 i potem APC odtłuścić i nasmarować białym smarem
bananv8 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Ja też miałem raz pacjenta przy którym SG Red Devil to tak jakbym samą wodą czyścił a rozcieńczyłem 1:2. Dopiero Dimer w silnym stężeniu coś zdziałał.
rustin Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Jeżeli umyjecie zawiasy nie skrzypią wam potem drzwi ?
rustin Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 I znowu zaraz się kurz zbierze, tak jak myślałem
kita33 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2015 Czym i jak najlepiej płukać wnęki drzwi a w szczególności mowa o górnej części tak aby woda nie wpadała do środka na fotele i wykładzinę
Administrator AreK Opublikowano 12 Lipca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2015 Wąż, pistolet ustawiony na tryb prysznic i małe ciśnienie. Idealna metoda. ...lub konewka ;-)
kita33 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2015 no tak ale jak będę płukał górną część drzwi przy uszczelkach to nie ma takiej możliwości aby woda nie wpadła. Chodzi mi właśnie o to miejsce bo pozostałe to właśnie wężem płuczę
makaba Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2015 Ja przecieram wilgotną mikrofibrą i za chwilę wycieram suchą aby uniknąć zacieków.
powalla Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2015 właśnie wężem płuczę Użyj opryskiwacza ciśnieniowego np Kwazar za kilkanaście zł.
Przemcio Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2015 Ja ostatnio karcherem robiłem z dysza rotacyjna. testy wyszły pomyślnie tylko pod odpowiednim kątem lance trzeba trzymać i w odpowiedniej odległości. Na wnękę drzwi od strony kabiny położona była zasłona od namiotu ogrodowego. przy pierwszej wnęce troche chlapnęło na zasłonkę. Przy kolejnych po zmianie kąta lancy już było sucho W razie "w" i tak by sie nic nie stalo bo za chwile było pranie tapicerki i tak a przy tym był właściciel i szło na jego odpowiedzialność Wczesniej u siebie tez robie karcherem ale z dysza vario i na zmniejszonym ciśnieniu. Albo delikatnie na wyłączonej pompie. Szkód brak Smarowanie - teflon w sprayu
KR54321 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2015 Przemcio, to jest dobra metoda, jednak tak jak napisałeś, wymaga wprawy Nie ma się czego bać. Zawsze tak płukam wnęki i progi drzwi przy "codziennym" myciu - kurz bezdotykowo albo szampon. Z zakamarkami pod tylną klapą już mi tak ładnie nie idzie, skutecznie utrudnia to kształt rynienek.
Rekomendowane odpowiedzi