demon220 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Hej ostatnio przetestowałem Allmorka na mocnym słońcu na bardzo mocno rozgrzany lakier. Bałem się że go nie zetrę ale ku mojemu zdziwieniu bardzo ładnie schodził dzisiaj padał deszcz i obserwowałem jak się zachowuje i powiem szczerze że teraz tylko bedę nakładał go na rozgrzany lakier w słońcu bo woda spływa jak szalona o wiele lepszy efekt niż na po woskowaniu w cieniu.. a jakie kropkowanie mmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comando Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Ile czekałeś od nałożenia do polerowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Czy ktoś gdzieś trafił na nowego dystrybutora Armora ALL ? Ps. Armor All u producenta wystpęuje już tylko w wersji Extreme Shield Wax. Także jak ktoś jeszcze nie zakupił, a ma sklep w którym jest Armor to radzę się spieszyć Znika z rynku niczym Lusso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 W sensie, że Lusso już nie będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 MatthewG, Na to wygląda, chyba że mnie jakieś "memo" ominęło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon220 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Ile czekałeś od nałożenia do polerowania ? Nałożyłem a lakier gorący był bardzo momentalnie schło.. Nakładałem na cały element odczekałem kilka sekund i polerowałem.. Ps. Mam nadzieję że będzie dalej dostępny w PL i będzie można go kupić bo jak do tej pory dla mnie jest nr 1 !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonthyc Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Kolejny update z mojej strony. All Armor Shield na dzień dzisiejszy zrobił jakieś 6500km przez ponad 4 miesiące. Odpychanie wody oraz kropelkowanie na podobnym poziomie jak na wcześniej linkowanych przeze mnie filmikach. Niestety dalszych aktualizacji nie będzie. W tym tygodniu kładę fusso na zimę i siłą rzeczy ściągam wszystko co jest na lakierze. Armor wytrzymał na pewno więcej niż 10 myć. Wszystkie były przy pomocy piany i szamponu o neutralnym ph (Shiny Garage Fruit Snow Foam oraz pomarańczowy Sonax nabłyszczający ). PS. Dziś w ramach odszczurzania auta przed nowym woskiem Armor dostał chemią na bezdotyku oraz pianą Tenzi Super Green która miała trochę czasu na zadziałanie i nie zrobiło to na nim wielkiego wrażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianldz Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Panowie ja położyłem wczoraj na zimę juz AAS ma alfe , czy to dobre posunięcie ? Czy lepiej go zmyć i położyć HiTempa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Masz wyżej wystarczająco sporo danych, więc po co pytasz ? Można wyciągnąć wnioski samemu choćby z postu przed Twoim więc nawet wysilać się z szukaniem nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianldz Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Wszystko fajnie , tylko jednak zima to nie lato, a sól wpływa mocno na trwałość wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Ja nie mogę, to tak ciężko wywnioskować, że jak wosk wytrzymuje X miesięcy/tygodni w lato, to w zimę poleży krócej? przez kilkanaście postów pisałeś o tym, że kupisz BSD, jeśli w końcu udało Ci się to zrobić to psiknij nim jak Armor osłabnie i już.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianldz Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Spokojnie, Kamil nie denerwuj się ja tylko sobie tak gdybam Swoją drogą serio pisałem coś o BSD , jeżeli tak to mam niezle luki w pamięci bo nie pamiętam nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rosen Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Połóż Hi-tempa na to, a później psiknij BSD i będziesz miał pancerną ochronę lakieru Swoją drogą wierzysz w to, że wosk ten czy inny osłoni ci auto w jakimś dużo większym stopniu auto ? Myślę, ze bez znaczenia jaki to wosk, ważne żeby na aucie był i działał. Z innej strony jak blacha słaba to nawet wysmarowanie warstwą wosku o grubości 2cm nic ci nie pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Takie małe odkopanko Wosk jest dostępny w nowej formie Spray Waxa - myślę, że warto spróbować -> http://abt24.pl/woski-i-sealanty/1638-armor-all-shield-spray.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 7 godzin temu, Artih napisał: Wosk jest dostępny w nowej formie Spray Waxa - myślę, że warto spróbować Spróbowany latem - żadna rewelacja. Przeciętny połysk, taka sama trwałość - po prostu przeciętny produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Czyli nie jest jak oryginał sprzed lat... a szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Po testach (z sentymentu) potwierdzam - wersja w sprayu to jakiś żart w porównaniu do oryginału :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Artih napisał: oryginału Odkopałeś temat po latach a ja akurat ten produkt miałem dziś w ręku i ciągle się zastanawiam na co go wrzucić - myślę i odkładam na półkę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 @Domel czyli wrzucasz go, ale na półkę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 W dniu 18.04.2020 o 12:40, Domel napisał: Odkopałeś temat po latach a ja akurat ten produkt miałem dziś w ręku i ciągle się zastanawiam na co go wrzucić - myślę i odkładam na półkę Rozumiem, że masz oryginał w formie kethupu Nie zawiedziesz się. U mnie stał na półce 4 lata zanim spróbowałem. Jak by był nadal w sprzedaży, to Fusso nie zrobiło by takiej kariery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomeZ Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Właśnie znalazłem podczas robienia porządków całą zamkniętą butelkę starej wersje Armorall shield w formie kethupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 @DomeZ i co z tego wynika..? To zapowiedź testu / porównania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomeZ Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 3 godziny temu, Eidos71 napisał: @DomeZ i co z tego wynika..? To zapowiedź testu / porównania ? Z czym chcesz porównanie? turtle wax ICE (też stara wersja)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 10 minut temu, DomeZ napisał: turtle wax ICE Posiadam i demonem trwałości nie jest. Znam ArmorAll Shield, więc porównaj go z np. ADBL SSW, lub (bardziej hardkorowo) z Fusso. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi