Bonthyc Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Swoją drogą to dlaczego nie chcecie innych wosków z Softa? Myślę, że przyczyna jest taka, że spora część osób boi się sięgać po nietestowane rozwiązania. Mam king of gloss i jestem zachwycony. Zrobiliśmy nim dwa samoloty (srebrny i czerwony) i efekt powala. Za tą cenę nie miałem lepszego wosku. Jedyny minus jaki zauważyłem to barwi plastiki. Masz jakieś fotki? Sam bym poczytał coś o tym wosku bo na forum informacji o nim mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Efekty możesz zobaczyć na naszym fp. Ostatnie dwie relacje czyli Extra i TS11 Iskra. Wosk leży na moim aucie ok 1,5 miesiąca i ma się świetnie. Zapach, aplikacja, śliskość, krople i odpychanie wody na wysokim poziomie. Wg bardziej doświadczonego kolegi Fusso przegrywa z King Of Głos pod każdym względem. Nie znamy trwałości obu wosków. Postaram się wrzucić jakiś materiał jak zachowuje się woda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarooN Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Efekty możesz zobaczyć na naszym fp. Ostatnie dwie relacje czyli Extra i TS11 Iskra. Wosk leży na moim aucie ok 1,5 miesiąca i ma się świetnie. Zapach, aplikacja, śliskość, krople i odpychanie wody na wysokim poziomie. Wg bardziej doświadczonego kolegi Fusso przegrywa z King Of Głos pod każdym względem. Nie znamy trwałości obu wosków. Postaram się wrzucić jakiś materiał jak zachowuje się woda. Byłoby super zrobić jakieś porównanie tych wosków, king of gloss 20zł tańszy nie znaczy to że gorszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Wg bardziej doświadczonego kolegi Fusso przegrywa z King Of Głos pod każdym względem. Nie znamy trwałości obu wosków. Postaram się wrzucić jakiś materiał jak zachowuje się woda. Proszę nie ... jak kupowałem fusso to obiecywałem sobie że to na razie ostatni wosk i zanim nie zużyję go chociaż połowę to przerwa w zakupach. ... dobra czekam na jakieś fotki / filmiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarooN Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Proszę nie ... jak kupowałem fusso to obiecywałem sobie że to na razie ostatni wosk i zanim nie zużyję go chociaż połowę to przerwa w zakupach. ... dobra czekam na jakieś fotki / filmiki Nic nie mówię ale chyba się skusisz na king of glossa Taka kolej rzeczy kupujesz, próbujesz, znów kupujesz, bo kto używałby jednego wosku przez 2 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 podczas mojej rozmowy z dystrybutorem king of gloss byl polecany kilka razy więc obu w tym musi być:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybex Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Tu jest filmik z yt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Soft ma jeszcze inny ciekawy wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Panowie namąciliście mi w głowie Chce kupić pierwszy wosk i nie wiem czy Fusso Coat czy King of Gloss czy FK 1000P. Na czerwony akryl wybralibyście białe pudełeczko czy czarne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszk Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 golden0282, to jest jakiś barwiący wosk typu t-cut color fast i te inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverin21 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Ile trzeba czekać po nałożeniu fusso coat aż bd można go polerować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysiu20 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Ile trzeba czekać po nałożeniu fusso coat aż bd można go polerować ? Robisz tzw test palca i wszystko jasne. Jak się rozmazuje to jeszcze trzeba czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Dzisiaj miałem okazję oglądnąć samochód na którym nałożyłem fusso około 2 miesiące temu - na nie przygotowany lakier. Tylko mycie + wosk. Auto myte raczej sporadycznie głównie bezdotyk i raz może trafiło się ręcznie jakimś marketowym szamponem ( może 2-3 razy w sumie było myte przez ten czas), a tak to tylko opłukane. Przed fotkami auto było umyte ręcznie szamponem firmy "Krzak". Kropelki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Jakby kogoś interesowało różnica a w zasadzie jej brak moim zdaniem między Soft99 Fusso Coat dark i light http://www.motor-talk.de/blogs/clean-yo ... 30348.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Auto myte ręcznie 1,5tyg temu. Dziś opłukanie na bezdotyku ostatnim programem. po prawej Soft99 testowo położony 14czerwca. Zrobiono 4500km. Po lewej stronie Lusso Oro Wax obydwa są położone na Lusso Cream. Chciałem przetestować jak się będzie Soft99 zachowywał na tylnej klapie na której najszybciej ( nie licząc dolnych partii drzwi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Co lepiej kupic na nieprzygotowany lakier (tylko IPA) ? Fusso coat czy King of gloss a może sprawdzony FK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woof Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Ja bym brał king of gloss. Leży u żony bez niczego już ponad miesiąc i kropling jakby wczoraj położony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 A przyciemnia coś, maskuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Delikatnie przyciemnia i maskuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woof Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 przyciemnia (na czerwonym akrylu fajnie widać - tak wiem nie dedykowany), co do maskowania nie wiem, ja nie widzę różnicy. Na pewno jest trwały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Dobra, kupuję King of glossa Też mam czerwony akryl Woof masz wersje do jasnych czy ciemnych lakierów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moons Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 King of glossa też mogę polecić. Trwały, łatwo się nakłada i na moim struclu wydaje mi się że sporo rys zamaskował. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszk Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (tak wiem nie dedykowany), Można więcej info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Chyba chodzi o to, że King of Gloss występuje w czterech wersjach http://www.soft99.co.jp/english/product ... ?pid=00171 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 wkamil, tak ale krajowy dystrybutor oferował do tej pory dwie wersje tego wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi