Moderator krd Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 tfelek, Dzięki. Szukałem czegoś co trzyma się mocno ale nie robi szkód. Ta sie super sprawdza, przy korekcie brak sladow kleju na lakierze, a i jak widac strumien wody i chemii niespecjalnie ja rusza.
Donatel Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Właśnie to w Zanitolu jest fajne też ze tak bardzo nie smierdzi?? \ Zanitol śmierdzi mocno kwasem gdy się "przyłoży" nos do czyszczonej powierzchni i jest to zapach nieprzyjemny, ale przy zachowaniu odległości BHP prawie nic nie czuć w pracy. Nie ma fetoru IronX to dramat pod tym względem, dla mnie wali połączeniem zepsutych jaj i spleśniałego łososia. Nie ma nic wspólnego z wiśnią. Teraz już wiem czemu mówi się tutaj o używających IronX w domowej łazience "zuchy"i "twardziele" Dla mnie nawet na podwórku zrobiło się mdło i czułem to nawet w garażu po włożeniu wyczyszczonych i spłukanych felg. PS1. Wracając do Zanitola. Trzeba uważać gdzie się go leje - ciężko wysycha ale jak już zaschnie zostawia biały nalot a na metalu potrafi nawet wypalić - mi lekko "nadpaliło" na czarno kombinerki. Tutaj jednak plus dla Irona bo jak pokrwawi dokładnie widać czy się zmył czy nie PS2. Zanitol jako że jest tańszy, można spokojnie używać do płukania śrub do felg. Ja włożyłem do małego plastikowego pojemniczka 4 śruby, spsikałem Zanitolem i zostawiłem na 2 minuty. Iron pewnie zrobił by to samo, ale szkoda środka. Efekt poniżej. free screen capture
kita33 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 A co działa bardziej skutecznie na karoserii CAR PRO TRIX czy CAR PRO IRONX?
Franek Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 IronX w domowej łazience do czego ten Iron X w łazience?
Donatel Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 IronX w domowej łazience do czego ten Iron X w łazience? Koło do wanny albo brodzika i Są na forum relacje foto, dla mnie hardcore
w0jta5 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 2. SNB Zanitol Plus Czy Zanitol jest bezpieczny dla lakieru karoserii?
dzinkins Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Fajny test! Dorzuciłbym jeszcze Purple Rain i P21 PowerGel +1 A najbardziej byłoby fajnie i do kompletu jak dla mnie IronX vs P21's PowerGel
Burner Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Bardzo lubię P21S Felgen-Reiniger, nawet zapach mi pasuje... Wiedziałem, że krwawi, że ładnie domywa felgi również, ale nie myślałem, że może konkurować w usuwaniu opiłków/lotnej rdzy z Iron X'em
Chabsu Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 jak ktos podesle jakas dodatkowa probke na testy np Irona albo Prixa to zrobie test z sonaxem
ragandbones Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 IronX w domowej łazience do czego ten Iron X w łazience? Alternatywa dla powieszenia się w piwnicy
LoozaQ Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 IronX w domowej łazience do czego ten Iron X w łazience? Alternatywa dla powieszenia się w piwnicy Oj tam oj tam. Co Wy tacy delikatni. Z doświadczenia wiem, że lepiej wejść do łazienki po IronX niż po jednym inżynierze u mnie w robocie...
FOBOS Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 2. SNB Zanitol Plus Czy Zanitol jest bezpieczny dla lakieru karoserii? Podepnę się pod pytanie. Jak długo ewentualnie może leżeć na lakierze bez żadnych przykrych niespodzianek?
Donatel Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 2. SNB Zanitol Plus Czy Zanitol jest bezpieczny dla lakieru karoserii? Podepnę się pod pytanie. Jak długo ewentualnie może leżeć na lakierze bez żadnych przykrych niespodzianek? Byle nie wysechł, ale wysycha wg mnie wolniej niż woda. Kilka minut (3-4) spokojnie wystarczy aby zrobił robotę, więc jeśli nie działamy na słońcu ryzyko żadne. Warunek: DOBRZE WYPŁUKAĆ
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 9 Maja 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 Bardzo fajny test Do pełni szczęścia brakuje jeszcze Auto Finesse IronOut oraz nowego ValetPRO Dragons Breath
Tworek Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 EXCEDE, nic straconego IronX, Purlpe Rain, Wolf's, Prix są na półce więc będzie można przetestować tą nowość
slawol15 Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 czyli Concept Lift Fall daje radę podobnie jak iron (albo i lepiej?), czy źle widzę? Bo jeśli tak to jest bardzo tani 5l 100zł Tylko po co komu taka ilość pozdrawiam ps. dla mnie Concept wygrał Umarł Król, niech żyje Król
Moderator krd Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zeby nie robic nowego tematu postanowilem sie dolaczyc tutaj. Poscig do krolewskiego tronu nadal trwa Dzis w akcji: - CarChem Iron Remover - Mainz Apocalypse - Shiny Garage Iron Off Bleeding V3 2015 - Shiny Garage Iron Off Bleeding V3 2014 Zeby nie bylo, test w 75% sponsorowany, trzy pierwsze pozycje dostalem od dystrybutorow za co serdecznie dziekuje i polecam sie na przyszlosc Kolo z SUV'a. Umyte uprzednio bezkwasowym plynem do felg Mainz Oblivion (tutaj osobny test tego srodka) Ekipa rozlozona na stanowiskach: I aplikujemy... Obraz z "lotu ptaka": Pedzelki w dlon i staramy sie nie ominac zadnego zakamarka... Po splukaniu z weza ogrodowego bez cisnienia: I psikniecia kontrolne. Produkty na oponie maja za zadanie przypomniec czym traktowalem felge wczesniej. Wnioski? Wszystkie zasadniczo dzialaja. Mainz najszybciej sie zabarwil. Shiny Garage mniej kolorowo, ale rownie skutecznie. Za to CarChem... coz... moim zdaniem najskuteczniejszy produkt z tej czworki. Nie wiem czy dobrze to widac na zdjeciach, ale w rzeczywistosci IronX najmniej po nim "poprawil". Jedynie co to nie za bardzo odpowiada mi konsystencja. Wolalbym produkt bardziej plynny... W sumie nie wiem czemu, ale CarChem to duza firma, produkujaca dla innych znanych marek, ale kompletnie niszowa na naszym rynku. Wiem, ze slodze, ale to kolejny ich produkt, ktory mam okazje uzywac i milo mnie zaskakuje. W zasadzie kazdy siuwaks sprawia wrazenie dopracowanego i dzialajacego. Do tego maja w ofercie 100ml samplerki chyba wszystkich produktow i mozna tanim kosztem przekonac sie czy efekt nam odpowiada.
SJake Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 krd, masz zapał... IronX w tym teście występuje w charakterze podręcznego testu na dragi Do felaszków przydałby się jakiś pędzel od VP z niebieskim włosiem. Są bardzo trwałe w przeciwieństiwe do tych 'normalnych' Czekam na test...: Ironx X, Ironx Lemon, GYEON Q2M Iron, Tac System IRON.ZERO ... na takiej zayebanej fest feldze, po zacisku do regeneracji
Justyna Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Do felaszków przydałby się jakiś pędzel od VP z niebieskim włosiem. Są bardzo trwałe w przeciwieństiwe do tych 'normalnych' ten niebieski pędzel mamy do felg i przeważnie go używamy, ale tu chcieliśmy, aby każdy produkt miał swój własny pędzelek a co do testu o którym mówisz to nie ma problemu tylko skąd ja wezmę taką felgę
funkoval Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Znajdą się chętni dawcy felg, np ja za tydzień ściągam zimowe
Moderator krd Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 krd, masz zapał... Jeszcze troche go zostalo, dzieki! Czekam na test...: Ironx X, Ironx Lemon, GYEON Q2M Iron, Tac System IRON.ZERO Felga sie znajdzie, gorzej z tymi siuwaksami
Dystrybutor ADBL Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 chyba w tym zestawieniu weźmie udział ktoś jeszcze
Rekomendowane odpowiedzi