powalla Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2017 713123 czy wybór K5 do ~1,5k to będzie najlepszy? K5 kosztuje max tysiak , a nie 1500 i jest solidną myjką . Natomiast K7 jest pod każdym względem lepsza tyle że kosztuje 2x tyle co K5 .
mkr Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2017 Witam, czy wybór K5 do ~1,5k to będzie najlepszy? Mycie floty 1-2 tak 2 razy w miesiącu + mycie kostki i plandeki okazjonalnie? Zależy mi na trwałym sprzęcie który będzie służył mi przez parę lat czy lepiej dołożyć do k7 (do mosiężnej pompy ogólnie)? K 5 nie będzie najlepszym wyborem. Jeśli jest odpowiedni fundusz to oczywiście warto dołożyć do mosiężnej pompy, ceramiki i dobrej jakości osprzętu. Niestety, ale Karcher K 7 nie posiada już mosiężej pompy
powalla Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2017 Stara seria X range która często jest jeszcze spotykana w sklepach ją posiada .
elucidate Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Witam, czy wybór K5 do ~1,5k to będzie najlepszy? Mycie floty 1-2 tak 2 razy w miesiącu + mycie kostki i plandeki okazjonalnie? Zależy mi na trwałym sprzęcie który będzie służył mi przez parę lat czy lepiej dołożyć do k7 (do mosiężnej pompy ogólnie)? K 5 nie będzie najlepszym wyborem. Jeśli jest odpowiedni fundusz to oczywiście warto dołożyć do mosiężnej pompy, ceramiki i dobrej jakości osprzętu. Niestety, ale Karcher K 7 nie posiada już mosiężej pompy Co w takim razie proponujesz?
mkr Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Najlepiej poczytaj tak ze dwa, trzy miesiące do tyłu Moim skromnym i subiektywnym zadaniem takim minimum powinny być myjki klasy Stihl 129/Nilfisk E 140. ( 1200-1500 zł) Jak szukasz jeszcze czegoś bardziej żywotnego i masz trochę większy budżet to do wyboru: Kranzle 1050 (Model od 2017) lub Nilfisk P150/160 (1650-2500 zł) Lub K 7, pod warunkiem, że trafisz np. na starego x range jak pisze powalla (ale według mnie szanse są nikłe ).
Arkeolowy Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 [ref]mkr[/ref], masz na myśli 1050 P - kranzle ?
mkr Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 LAVOR PRIME 135 R-LINE 180 BAR ma ktoś ? poleca ? podbijam Tu jest sporo informacji na temat Lavorów. Opinie różne, a własne wnioski wyciąga się dopiero po zakupie i eksploatacji https://www.ceneo.pl/27979905#tab=reviews https://www.ceneo.pl/27979908#tab=reviews https://www.ceneo.pl/12216320#tab=reviews Dodane po 2 minutach 50 sekundach: [ref]mkr[/ref], masz na myśli 1050 P - kranzle ? A o co konkretnie pytasz Arkeolowy
aeropro Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 LAVOR PRIME 135 R-LINE 180 BAR ma ktoś ? poleca ? podbijam Tu jest sporo informacji na temat Lavorów. Opinie różne, a własne wnioski wyciąga się dopiero po zakupie i eksploatacji https://www.ceneo.pl/27979905#tab=reviews https://www.ceneo.pl/27979908#tab=reviews https://www.ceneo.pl/12216320#tab=reviews a coś w tych pieniądzach znajdę rozsądnego ? ~400 zł
mkr Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Dla mnie osobiście to wszystko będą raczej zabawki, Ale do lekkich prac polecają sobie chłopaki nilfiski c 120/125 Wyszukaj, nawet na tym forum jest sporo opinii.
aeropro Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 a jest duza roznica miedzy c120 a c125.7 ? odczuwalna ?
Memciu Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Ciśnieniem maksymalnym. (120 bar i 125) Wysłane z mojego XT1635-02 przy użyciu Tapatalka
alexlikenew Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 Witam,planuje zakup myjki do 400 złotych,będzie używana do mycia samochodu raz w tygodniu oraz do mycia części samochodowych raz czy dwa w tygodniu po 20 minut.Planuję do tego dokupić pianownice PA. Mam na myśli tylko dwie opcji: BLACK DECKER Myjka ciśnieniowa BXPW1700E NOWOŚĆ z Allegro za 379 złotychMyjka ciśnieniowa kompaktowa o maksymalnym ciśnieniu 120 bar z wózkiem Nilfisk C 120.7-6 EU 128470930 5 lat gwarancji z StukPuk.pl za 359 złotych Co lepiej wybrać?Bez względu na ilość wody czy prądu.
rustin Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 Nilfisk, Przynajmniej firma normalna to i części będą.
koder Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 W segmencie karchera hds 5/15c jest coś lepszego? Czyli okolice 2,5 tysiąca?
mkr Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 Typowo do aut ? Poczytaj jeszcze o Kranzle 1050 i 1152 TS oraz Nilfisku p 150/160
pavell91 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 [ref]koder[/ref], w takim budżecie bez problemu kupisz porównywalny jakościowo sprzęt, z tego co się orientowałem to karcher jest po prostu odrobinę droższy, ewentualnie oferuje mniej wyposażenia w zadanej kwocie proponuję wybrać się do jakiegoś porządnego sklepu i ocenić jakość wykonania na żywo, mnie kranzle przekonało w 100% Co do myjek pokroju nilfisk c120, karcher k5 vs kranzle 1050/karcher 5/x: W ciągu ostatniego miesiąca miałem okazję korzystać ze wszystkich tych myjek i każdą z nich da się umyć auto. Nilfisk waży 5kg ale coś tam spłukać się nią da, mój karcher k5 jest już stary więc nie do końca jest miarodajny ale jego praca do złudzenia przypomina pracę k5 z filmiku użytkownika marcinn998 a więc zupełnie bez szału. Kranzle zdecydowanie deklasuje obie te myjki i ciężko jakkolwiek je porównać nawet znając różnicę cenową tych urządzeń Ewidentnie bliżej jest niflisk c120 do karchera k5 niż k5 do kranzle, jedyna znacząca różnica miedzy c120 a k5 to waga i jakość wykonania. Pozdrawiam, Paweł.
koder Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 Chyba jednak zostanę przy karcherze, bo mam sporo ich akcesoriów i jakoś nie narzekam na ich sprzęt. Najwyżej dokupię przejściówkę z hds na k i odwrotnie Chociaż te kranzle nie wyglądają źle, gdybym startował od zera to myślałbym nad nią dosyć poważnie.
pavell91 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 [ref]koder[/ref], tak to jest jak najbardziej słuszny argument, akcesoria wcale tanie nie są
mkr Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Chyba jednak zostanę przy karcherze, bo mam sporo ich akcesoriów i jakoś nie narzekam na ich sprzęt. Najwyżej dokupię przejściówkę z hds na k i odwrotnie Chociaż te kranzle nie wyglądają źle, gdybym startował od zera to myślałbym nad nią dosyć poważnie. Przed zakupem upewnij się czy są kompatybilne. O ile adaptery są dostępne to powstaje pytanie co z serii K można użyć do hd ? Z pewnością nie lance, bo jest ścisła zależność między jakością wykonania oraz średnicą dysz powiązanych z kolei z ciśnieniem i wydatkiem wody.
madas87 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Witam, szukam myjki ciśnieniowej który będzie mi służyła do mycia 1-2 razy w tygodniu auta dostawczego Iveco Daily wraz z plandeką oraz dwóch aut osobowych (mycie oczywiście z użyciem dodatkowo pianownicy PA). Mój budżet na myjkę to ok. 1100zł. Zastanawiam się na następującymi myjkami: -Karcher K5 (czy są jakieś istotne różnice między nowszym typem Full Control, a starszym K5?), -Karcher K4, -Bosch AQT 42-13. Przeglądałem wcześniejsze wątki i zainteresowałem się myjką Nilfisk C 120, czy sądzicie że ta budżetowa myjka da radę? Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
mkr Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Madas, według mnie szkoda twojej kasy na w/w. Minimum Stihl Re 129 / nilfisk E140 lub wyżej.
zyla Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2017 Witam.Potrzebuję kupić myjkę ciśnieniową + PA do użytku domowego/amatorskiego. Myjkę będę używał raz/dwa razy w tygodniu i sporadycznie np. do kostki,coś umyć. Przeglądając allegro trafiłem np. na model LAVOR PRIME 165 za 599 zł. Co w tych pieniądzach jest godne uwagi?Jak byłaby jakaś myjka warta dorzucenia np. z 200 zł to rozważę propozycje. Myślałem nad Karcherem K5 ale do mojego użytko 1-2 razy w tygodniu wydaje mi się,że jest to nie opłacalne wydawać +1000zł
pavell91 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2017 Mega nieprzyjemna akcja Myje swoim kranzle 1050tst (model z 2017r z nową pompą), puszczam spust piostoletu a myjka nadala pracuje szybko wyłączyłem, odłączyłem wszystko, wężę pistolety itp, złożyłem od nowa odpowietrzyłem ponownie i nadal to samo. Co to może być za problem? Da się to jakoś prosto naprawić czy tylko gwarancja?
mkr Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2017 Mega nieprzyjemna akcja Myje swoim kranzle 1050tst (model z 2017r z nową pompą), puszczam spust piostoletu a myjka nadala pracuje szybko wyłączyłem, odłączyłem wszystko, wężę pistolety itp, złożyłem od nowa odpowietrzyłem ponownie i nadal to samo. Co to może być za problem? Da się to jakoś prosto naprawić czy tylko gwarancja? Jak nie wyłącza po puszczeniu pistoletu, to pewnie dostał się jakiś syf z wody na zawór zwrotny. Pompa nie buduje odpowiedniego ciśnienia i nie idzie sygnał na mikrowyłącznik. Odkręć korek i przeczyść końcówkę grzybka oraz siedzisko i sprężynkę. Powinno pomóc. Masz stale założony i czysty filtr? Skąd pobierasz wodę ? Jest twarda?
pavell91 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2017 [ref]mkr[/ref], mam stale założony, filtr jest czyściutki, wodę pobieram normalnie z domowej instalacji, co do twardości to raczej średnia, cięzko mi porównać ale mając odniesienie do dwóch innych miejscowości w okolicy to tam jest na pewno gorzej. Jutro to oczyszczę bo nie wykluczam że może być tak jak mówisz. Dzięki bardzo za radę ps. Mogę to zrobić samodzielnie bez obawy o utratę gwarancji?
Rekomendowane odpowiedzi