vincent73 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 hej Nie znalazłem nigdzie opinii nt.Hecht 323 - parametry przynajmniej na papierze są ok a cena przyjemna ;P pozdr.Jacek
wujek84 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 695573 B&D PW1700 328 zł w castoramie hej , gdzie Ty taką cenę widziałeś, bo u mnie i na stronach internetowych castoramy widnieje cena 448 zł, posiadam tą myjkę, lecz chciałem kupić drugą taką samą dla ojca..lecz w necie taniej niż 422 zł nie znalazłem ..
Szymon_Lodz Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2017 695573 B&D PW1700 328 zł w castoramie hej , gdzie Ty taką cenę widziałeś, bo u mnie i na stronach internetowych castoramy widnieje cena 448 zł, posiadam tą myjkę, lecz chciałem kupić drugą taką samą dla ojca..lecz w necie taniej niż 422 zł nie znalazłem .. W Łodzi w castoramie jest taka cena.
Lex Luthor Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Cena taka bo za moment wejdzie zapewne następca tego modelu: BXPW 1700 E
wujek84 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Cena taka bo za moment wejdzie zapewne następca tego modelu: BXPW 1700 E skąd takie info ? Jakie będą różnice między tymi myjkami ?
Lex Luthor Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Co do różnic to nie wiem niestety. Szczegóły znajdziesz na stronie Annovi Reverberi, bo to faktyczny wytwórca.
Radziu Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Na wiosnę planuję zakup porządnej myjki ciśnieniowej firmy Karcher K 7 tylko nie wiem jaki wybrać model? Zależy mi aby dłużej i solidniej działał, będę stosował do 2 aut osobowych, mycia felg aluminiowych i niewielkich domowych porządkach Poprzednio miałem myjkę Lavor STM160, który po 2-3 latach nadawał się do kosza, tania chińszczyzna - nie polecam!
papylonpapylon Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Witam. Pierwszy mój post tutaj i czytając wszystkie 120 stron nie znalazłem zatem zadaje pytanie: znalazłem w Castoramie taka myjkę https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/porzadki-i-chemia/urzadzenia-wysokocisnieniowe/myjki/myjka-wysokocisnieniowa-macallister-1600-w.html#product Jest to marka Mac Allister. Jak się ma ona do myjki z Jula http://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/pielegnacja-samochodu/myjki-wysokocisnieniowe/elektryczne-myjki-wysokocisnieniowe/myjka-wysokocisnieniowa-000931/ a to Nilfisk C120 Innymi słowy, jaka polecacie z tych dwóch? No i dodatkowe pytanie, nie wiem czy dobry dział: gdzie w Wawie jest w miarę dobry auto detaling, miejsce, które polecacie: mycie silnika, odświeżenie lakieru etc etc.
Jożin Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 witam Kolegów mam prośbę poradźcie czy warto kupić po generalnym remoncie KARCHER HD 5/15 C cena 1850 http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-kar ... 96219.html lub nową-KARCHER K7 https://www.leroymerlin.pl/porzadki-w-o ... 4,l90.html ALBO UŻYWKA-- KRANZLE 1150T za- 1000 http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-kra ... 75584.html Gość twierdzi ze nie chodzi manometr a może tylko to wystarczy NISFILK https://www.leroymerlin.pl/porzadki-w-o ... 9,l90.html potrzebne do użytku domowego - dzięki z rady
powalla Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 696177 Karcher K 7 tylko nie wiem jaki wybrać model? https://myjki.com/8-dom-i-ogrod/5213-k- ... 45942.html To najnowszy model , czyli lepszy pistolet z regulacją ciśnienia (komunikacja pistoletu z zaworem w myjce drogą radiową ) , kompaktowe wymiary i nowa lanca (3 strumieniowa) .
SSN774 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 To ja zapytam z innej beczki. Drazni mnie okrutnie "pistolet" kranzle. Jest cholera o 3/4 za długi, jak dolozyc sama lance to juz w ogóle z metr ma. Ma ktos w posiadaniu krótkie pistolety od techkar? techkar,3,3546,2716 chodzi mi o taki styl. Korci mnie zeby przejsc na akcesoria Karchera. Dostepne, korzystam z produktów techkar wiec i ceny sa baaaardzo atrakcyjne w odniesieniu do jakosci.
powalla Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Jak pistolet z lancą jest długi, to tylko dla Ciebie lepiej bo nie musisz się schylać i jesteś suchy, gdyż efektywne mycie jest max 20cm od dyszy .
cik3n Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Witam, Panowie co myslicie o myjce karcher HDS 5/11 U? Jest na ciepla wode i wymiary poreczne, nie jak te duze kolosy za 14tys a tuta cos kolo 7tys. Myslicie ze do mycia samochodow wystarczy?
krzywer Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 [ref=#00aa00]kuflik[/ref], To gdzie znalazłeś tego nilfiska za tą cenę?
mk77 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Zastanawiam się nad zakupem nowej myjki ciśnieniowej. Obecnie posiadam kilku letnią karcher k2 kupioną w obi za mniej niż 200zł. Wydaje mi się że przydało by się większe ciśnienie myjki i to co mnie nie miłosiernie denerwuje to krótki wąż między myjką a lancą. Muszę latać z myjką w jednym ręku i lancą w drugim aby to jakoś sprawie było ale sprawnie nie jest bo wąż wody zasilający myjkę i kabel elektryczny plączą się. Co bym oczekiwał głównie od myjki to długi wąż ciśnieniowy tak aby myjka stała w jednym miejscu a ja mógł bym z samą lancą obskoczyć całego kombika. Ciśnienie nieco wyższe niż w tej K2 bo wydaje mi się że mogło by skuteczniej myć. Poza samochodem to będę chciał też tym umyć kostkę na podjeździe i taras. Nie wiem czy jest sens się pchać w dodatkowe końcówki do mycia czy starczy zwykła dysza + rotacja ? Zastanawiam się nad jakąś K5 ale spotkałem się gdzieś z opinią żeby nie kupować Full Control. Czy te nowe są takie kiepskie ??? Aha mam pianownicę PA i chciał bym móc ją podłączyć do nowej myjki. Co polecicie ?
kuflik Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Jakiś sklep budchem czy coś. Ale koniec końców z mall.pl zamówiłem.
powalla Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 696433 spotkałem się gdzieś z opinią żeby nie kupować Full Control. Czy te nowe są takie kiepskie ??? Tylko które to te "nowe" , bo full control są już 2 typy , czyli stary (na pistolecie tylko wyświetlacz jakie ciśnienie jest podawane) i nowy (na pistolecie plusem i minusem sterujesz radiowo zawór na pompie w myjce Jeśli chodzi o bebechy , to K5 i K5 compact full control to te same myjki (ciśnienie i wydajność wodna) , a różnią się tylko obudową i tym bajeranckim pistoletem . Czy warto dołożyć te ok 200zł to już sam zdecyduj.
Roburtek Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Witam Stanąłem przed wyborem myjki i mam takie dwie na oku: 1. Stihl RE-129 plus 2. Nilfisk E150.1-10 X-TRA - https://www.leroymerlin.pl/porzadki-w-o ... 1,l90.html Ponieważ jest to 150.1 (niestety nie 150.2) parametry ma zblizone do Sthil'a. Chyba, że coś przegapiłem Którą myjke polecacie? Zastosowanie domowe: mycie samochodów, co jakiś czas tarasów, kostki, itd... Z góry dzięki za sugestie i pozdrawiam R.
mkr Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Witam,Panowie co myslicie o myjce karcher HDS 5/11 U? Jest na ciepla wode i wymiary poreczne, nie jak te duze kolosy za 14tys a tuta cos kolo 7tys. Myslicie ze do mycia samochodow wystarczy? Do jakich samochodów i jak często ? Jeśli auto lub dwa na tydzień zaryzykuj. Jeśli myjesz sporo zapomnij o takich wynalazkach Popatrz na wagę tego urządzenia około 70 kg. Więcej waży sam kocioł z wężownicą, która siedzi np. w Kranzle therm. Zresztą to jest urządzenie ciepłowodne a maszyny Kranzle czy Karchera za kilkanaście tysięcy są już urządzeniami gorącowodnymi. Poza tym bardzo mała wydajność wody a o żywotności już nie wspominam. Pod rozwagę.
Biolmol Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Potrzebuje umyć ogrodzenie klinkierowe. Kostkę granitową około 300m2. Auta do mycia 3: panda, 208 i grand Vitara. Zastanawiałem się nad zakupem Nilfisk E 140.3-9 PAD X-TRA lub sthil RE 129 tą wersję z myjka patio. Chyba że coś jeszcze innego polecicie. Cena obydwu jest zbliżona chyba że c130 starczy albo słabszy sthil. Marketowe myjki Karcher już dwie mi padły zaraz po gwarancji a naprawa nie opłacalna
Jożin Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 witam czy ktoś użytkuje te szczotkę -- KARCHER szczotka obrotowa wb 100, da rade zamiast zwykłej szczotki umyć auto a nie porysować ,jest na tyle miękka ? czytałem ze ona podczas mycia się obraca ?? http://www.oleole.pl/akcesoria-do-myjek ... 70304-2327
powalla Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 Umyj nia np. sztachety w plocie, a nie lakier!
Gesiu_15 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 [ref=#ff3366]Jożin[/ref], nadaję się do kostki , płytek w garażu , płotu betonowego ale nie lakieru
Light03 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 Panowie zepsuła mi sie końcówka lancy (dysza tak sie to chyba nazywa) gdzie kupie zamiennik tego? Gdzie szukać? Chodzi o normalna końcówke do mycia auta a myjka to Parkside PHD 150 C2
powalla Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 Możesz kupić przejściówkę z parksida na karchera (ok 35zł) i potem masz już spory wybór lanc karchera ...jednak jeśli chcesz taniej , to chyba Lavor ma złącze tożsame z Parksidem i może lanca z lavora podejdzie?
Rekomendowane odpowiedzi