Mess Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Takie pytanko przed weekendowymi zabiegami 1. Prewash (aktywna piana+APC) 2. Dekontaminacja (SNB sensvol, iron-x), i detale APC+pędzel 3. Mycie (2 wiadra etc etc) 4. Glinka 5. Mycie 6. Korekta 3 steps with Menzerna, Megs US + tricolor do klameczek ?? Mycie??? 7. AG SRP czy Lusso Revitalizing Cream na czarnym waflu? 8. Pete's 53 I teraz dwa pytania, czy po korekcie trzeba myc auto, czy wystarczy przetarcie wszystkiego IPĄ (która tak czy siak będzie używana). Czy warto bawić się z SRPkiem czy totalnie go olać i od razu Lusso i na to Wosk
Piotrek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Skończył mi się Glyde, pracując z z nim i z glinką Sonusa byłem zadowolony ? Kupić coś innego ( co ? ) ? Czy pozostać przy Sonus Glyde i nie szukać na siłę ?
SJake Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Mess, jak chcesz to zrobić dobrze, to może Ci weekendu zabraknąć. Czy myć? Ja czasem myłem po etapie I - czyli "cut'cie" wymywając pył i zajazdy na szczeliny. Nie jest więc to konieczne - zależnie od sytuacji
Justyna Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 czy po korekcie trzeba myc auto, czy wystarczy przetarcie wszystkiego IPĄ (która tak czy siak będzie używana). nie trzeba, ale lepiej umyć, aby wymyć resztki past z zakamarków i pył. Czy warto bawić się z SRPkiem czy totalnie go olać i od razu Lusso i na to Wosk nie warto od razu cleaner lusso i wosk
Mess Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 dzięki Masterzy kombinuje by w piątek o 13 zacząć
gruby_RS Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Czy pozostać przy Sonus Glyde Jeśli akceptujesz cenę takiej przyjemności (dosłownie ) to nie kombinuj - IMO Glyde jest , nawet pytałem kiedyś o galonowe opakowanie, ale niestety raczej nieosiągalne....
Piotrek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 gruby_RS, Dzięki. Tragedii z ceną nie ma, samochodu nie glinkuje przy każdym myciu.
SJake Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Sonus Glyde U mnie idzie flaszka ~500ml na samochód... Podpatrz jak to robią na szamponie, może warto....
ziomqq Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Witam! Czym najlepiej polerować felgi aluminiowe?? Jaka pasta/mleczko i jaki pad?? Chodzi mi o efekt lustra. Obecnie mam autosol aluminium polish i polerowałem zwykłą szmatką i filcem na wiertarce, ale efektu lustra nie umiem zrobić Mam jeszcze jedno pytanie, czy są jakieś woski żeby zabezpieczyć felgę ale tak żeby nie traciło się efektu lustra??
TADEK14 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Witam! Czym najlepiej polerować felgi aluminiowe?? Jaka pasta/mleczko i jaki pad?? Chodzi mi o efekt lustra. Obecnie mam autosol aluminium polish i polerowałem zwykłą szmatką i filcem na wiertarce, ale efektu lustra nie umiem zrobić Mam jeszcze jedno pytanie, czy są jakieś woski żeby zabezpieczyć felgę ale tak żeby nie traciło się efektu lustra?? Spróbuj Mothers Bilet i do tego mikrofibra, lecz jeśli powierzchnia nie jest dobrze przygotowana papierami to na lustro nie licz, a co do wosku to możesz użyć dedykowanego do felg autobahna lub FK 1000p
bTk^ Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Witam słyszał z was ktoś może o firmie Pure Guard?
Piotrek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 SJake, Na Seja mi idzie mniej. Z szamponem w sensie jak ? Że kilka ml to wiem. Obojętnie jaki szampon ?
lu5asz Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Pany,co ochroni elementy gumowe i plastikowe przed mocnym promieniowaniem UV,Trim glitz da rade?
MarrciN Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 lu5asz, 303 aerospace protectant jest ponoć w tym dobry
TADEK14 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Pany,co ochroni elementy gumowe i plastikowe przed mocnym promieniowaniem UV,Trim glitz da rade? Ja mam Trim glitz i jest ok ale na twoim miejscu wziąłbym Koch Chemie Nano Magic Plast Care albo Plast Star
Carire Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Koch Chemie Nano Magic Plast kot jak narazie
maya Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Trim Glitz trzyma wam się na elementach gumowych ?
slaslu Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 a jak z wytrzymałością Koch Chemie Nano Magic Plas w porównaniu do 303?
prezes.gd Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Bez porównania, oczywiście na korzyść Koch'a
TADEK14 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Trim Glitz trzyma wam się na elementach gumowych ? W moim wypadku na uszczelkach wyczyszczonych apc trzymał sie do pierwszego mycia lub deszczu, pózniej zostawaly takie jakby plamy
damin Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 U mnie było dokładnie tak samo jak u Tadka. Sprawdzane dwa razy.
venomGD Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Czym podkleić tapicerkę w e46 coupe bo mi odchodzi z tyłu na boczkach, starczy to w sprayu ? http://allegro.pl/klej-tapicerski-tapic ... 28339.html
Swoop Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Pytanko, mam opony zdjęte z felg i przydało by się je umyć na sezon. Czy jak "wrzucę do wanny" same opony to nic im się nie stanie? Chodzi o to, czy jak woda dostanie się do środka felgi to czy będzie ok?
manio49 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Spoko, tylko wysusz. Woda dostaje się też przy pompowaniu opon z kompresora bez odwadniacza (np. na stacjach paliw, niektórych) Edit - ale i tak Ci ubabrają w wulkanizacji
Swoop Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Edit - ale i tak Ci ubabrają w wulkanizacji w sumie zakładał będzie kolega, ale fakt o tym nie pomyślałem, dzieki
Rekomendowane odpowiedzi