Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie pytanko przed weekendowymi zabiegami :)

1. Prewash (aktywna piana+APC)

2. Dekontaminacja (SNB sensvol, iron-x), i detale APC+pędzel

3. Mycie (2 wiadra etc etc)

4. Glinka

5. Mycie

6. Korekta 3 steps with Menzerna, Megs US + tricolor do klameczek

?? Mycie???

7. AG SRP czy Lusso Revitalizing Cream na czarnym waflu?

8. Pete's 53

I teraz dwa pytania, czy po korekcie trzeba myc auto, czy wystarczy przetarcie wszystkiego IPĄ (która tak czy siak będzie używana).

Czy warto bawić się z SRPkiem czy totalnie go olać i od razu Lusso i na to Wosk ;)

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Skończył mi się Glyde, pracując z z nim i z glinką Sonusa byłem zadowolony ? Kupić coś innego ( co ? ) ?

Czy pozostać przy Sonus Glyde i nie szukać na siłę ?

Opublikowano

Mess, jak chcesz to zrobić dobrze, to może Ci weekendu zabraknąć.

Czy myć? Ja czasem myłem po etapie I - czyli "cut'cie" wymywając pył i zajazdy na szczeliny. Nie jest więc to konieczne - zależnie od sytuacji ;)

Opublikowano
czy po korekcie trzeba myc auto, czy wystarczy przetarcie wszystkiego IPĄ (która tak czy siak będzie używana).

nie trzeba, ale lepiej umyć, aby wymyć resztki past z zakamarków i pył.

Czy warto bawić się z SRPkiem czy totalnie go olać i od razu Lusso i na to Wosk ;)

nie warto ;) od razu cleaner lusso i wosk

Opublikowano
Czy pozostać przy Sonus Glyde

Jeśli akceptujesz cenę takiej przyjemności (dosłownie :) ) to nie kombinuj - IMO Glyde jest :kox: , nawet pytałem kiedyś o galonowe opakowanie, ale niestety raczej nieosiągalne....

Opublikowano
Sonus Glyde

U mnie idzie flaszka ~500ml na samochód... ;) Podpatrz jak to robią na szamponie, może warto....

Opublikowano

Witam! Czym najlepiej polerować felgi aluminiowe?? Jaka pasta/mleczko i jaki pad?? Chodzi mi o efekt lustra. Obecnie mam autosol aluminium polish i polerowałem zwykłą szmatką i filcem na wiertarce, ale efektu lustra nie umiem zrobić :/ Mam jeszcze jedno pytanie, czy są jakieś woski żeby zabezpieczyć felgę ale tak żeby nie traciło się efektu lustra??

Opublikowano
Witam! Czym najlepiej polerować felgi aluminiowe?? Jaka pasta/mleczko i jaki pad?? Chodzi mi o efekt lustra. Obecnie mam autosol aluminium polish i polerowałem zwykłą szmatką i filcem na wiertarce, ale efektu lustra nie umiem zrobić :/ Mam jeszcze jedno pytanie, czy są jakieś woski żeby zabezpieczyć felgę ale tak żeby nie traciło się efektu lustra??

Spróbuj Mothers Bilet i do tego mikrofibra, lecz jeśli powierzchnia nie jest dobrze przygotowana papierami to na lustro nie licz, a co do wosku to możesz użyć dedykowanego do felg autobahna lub FK 1000p ;)

Opublikowano
Pany,co ochroni elementy gumowe i plastikowe przed mocnym promieniowaniem UV,Trim glitz da rade?

Ja mam Trim glitz i jest ok :good: ale na twoim miejscu wziąłbym Koch Chemie Nano Magic Plast Care albo Plast Star :song:

Opublikowano
Trim Glitz trzyma wam się na elementach gumowych ?

W moim wypadku na uszczelkach wyczyszczonych apc trzymał sie do pierwszego mycia lub deszczu, pózniej zostawaly takie jakby plamy :dontknow:

Opublikowano

Pytanko, mam opony zdjęte z felg i przydało by się je umyć na sezon. Czy jak "wrzucę do wanny" same opony to nic im się nie stanie? Chodzi o to, czy jak woda dostanie się do środka felgi to czy będzie ok?

Opublikowano

Spoko, tylko wysusz.

Woda dostaje się też przy pompowaniu opon z kompresora bez odwadniacza (np. na stacjach paliw, niektórych)

Edit - ale i tak Ci ubabrają w wulkanizacji ;)

Opublikowano
Edit - ale i tak Ci ubabrają w wulkanizacji ;)

w sumie zakładał będzie kolega, ale fakt o tym nie pomyślałem, dzieki :good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.