wysoczanin Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Co do środków to podałem te które ktoś tam zachwalał jako budżetowo ok;) Czytam czytam i planuje tak w podpunktach to ogarnąć
shadowpicture Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Panowie, oklejał ktoś taśma 3M klamki wewnętrzne? Jak to zrobić dobrze? Dzięki
lukwawa Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 1) Mycie Ad 1. Myślę, że każdy wie jak to robić. Dwa wiadra i od razu płukać każdy element po umyciu. Lakier nie nagrzany. Myślę, czytając, to co napisałeś, że nie każdy wie jak umyć auto Co masz na myśli pisząc od razu płukać każdy element po umyciu. Lakier nie nagrzany. . Masz na myśli, że trzeba płukać każdy element auta oddzielnie po jego umyciu, np. umyłem maskę - płuczę ją czystą wodą, przechodzę do zderzaka - myję go i płuczę czystą wodą, etc. Czy też masz na myśli to, że po umyciu elementu płuczesz za kazdym razem rękawicę? Ad 2. No idee. Jest cały rozdział o tym kompleksowo napisanyAd 3. Może być zamiast wosku mleczko? np. mleczko Przecież w opisie tego produktu stoi jak byk w pierwszym słowie zdania wstępnego "wosk"B - Autoland to się nadaje do działu "polerowanie" Pozostałych produktów A i C nie da się sklasyfikować do listy którą napisałeś. Obu produktów używa się po pełnym procesie, tzn. myciu, przygotowaniu lakieru (polerowaniu) i woskowaniu. Dopiero na "wywoskowane" auto używasz produktów A i C. Biorąc pod uwagę to co napisałeś: wiem, że nic nie wiesz dlatego czytaj, czytaj, czytaj i dopiero pytaj jak czegoś nie ma opisanego
MaroLBN Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Panowie mam na aucie coli 476s czy można użyć zamiast Quick Detailera, Turtle Wax Ice (syntetyczny wosk w płynie) ?
wysoczanin Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 1) Mycie Ad 1. Myślę, że każdy wie jak to robić. Dwa wiadra i od razu płukać każdy element po umyciu. Lakier nie nagrzany. Myślę, czytając, to co napisałeś, że nie każdy wie jak umyć auto Co masz na myśli pisząc od razu płukać każdy element po umyciu. Lakier nie nagrzany. . Masz na myśli, że trzeba płukać każdy element auta oddzielnie po jego umyciu, np. umyłem maskę - płuczę ją czystą wodą, przechodzę do zderzaka - myję go i płuczę czystą wodą, etc. Czy też masz na myśli to, że po umyciu elementu płuczesz za kazdym razem rękawicę? To i to. Przynajmniej tak wyczytałem aby każdy element po umyciu właściwym spłukać wodą. Ad 2. No idee. Jest cały rozdział o tym kompleksowo napisany Poszukam. Politur stosuję się do polerki? Ad 3. Może być zamiast wosku mleczko? np. mleczko Przecież w opisie tego produktu stoi jak byk w pierwszym słowie zdania wstępnego "wosk" Mleczko też zawiera wosk, a się je łatwiej aplikuje;) B - Autoland to się nadaje do działu "polerowanie" Pozostałych produktów A i C nie da się sklasyfikować do listy którą napisałeś. Obu produktów używa się po pełnym procesie, tzn. myciu, przygotowaniu lakieru (polerowaniu) i woskowaniu. Dopiero na "wywoskowane" auto używasz produktów A i C. A i C nie są to QD? Biorąc pod uwagę to co napisałeś: wiem, że nic nie wiesz dlatego czytaj, czytaj, czytaj i dopiero pytaj jak czegoś nie ma opisanego Dzięki za odp! Twój post przybliżył mnie do małej renowacji mojego Puga;) ehhh w tym co zacytowałem dałem odp.
Moderator krd Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Panowie mam na aucie coli 476s czy można użyć zamiast Quick Detailera, Turtle Wax Ice (syntetyczny wosk w płynie) ? Mozna.
dreadlook Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Mam alufelgi na których na wierzchu są jakby prążki takie - nie są gładkie jak się po nich przejedzie, czym je mogę zabezpieczyć? Czy np. colli da tu radę?
Swoop Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 dreadlook, do kół to albo dedykowane do felg albo FK HI Temp 100P (tester ok 20 zł)
Tomexy Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Odbieram autko od Lakiernika Co powinno się zrobić?
Administrator AreK Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Tomexy, zrobić inspekcję w świetle słonecznym
gruby_RS Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 zrobić inspekcję w świetle słonecznym Nie zaszkodzi ale bardziej patrzyłbym na jakość naprawy, części, spasowanie, uszczelki, plastiki etc
Tomexy Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 O to to się nie martwie . Pytanie czy myć czy nie myć czy woskować
Administrator AreK Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Tomexy, tak, woskować i myć zgodnie ze sztuką
mamut103 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 No i co do nakładania wosków,cudów, to chyba poczekać trochę aż lakier się utwardzi
Administrator AreK Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Uważam ,że przy dzisiejszej technologii nie ma takiej potrzeby. Lakiery są utwardzone już po paru godzinach .
Tomexy Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 czyli rozumiem IPA Piana umycie auta cleaner IPA i wosk? czy cleanera nie uzywac?
Donatel Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Uważam ,że przy dzisiejszej technologii nie ma takiej potrzeby. Lakiery są utwardzone już po paru godzinach . Możliwości dzisiejszej technologii to jedno, możliwości dzisiejszych lakierników to drugie
mamut103 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Tomexy, Piana--->Umycie--->wyglinkowanie--->cleaner--->wosk,
Borek123 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Do wykańczania miękkiego lakieru pastą SF4000 lepszy będzie czarny czy niebieski wafel 3M?
pawelpp Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Doszedł dziś do mnie Achilles i robiłem mały test. Czy można ręcznie białym ValetPro Ergo stosować ruchy koliste czy koniecznie tak jak piszą na etykiecie: przód-tył ? Bo przecież maszynowo też są koliste.
Moderator krd Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Do wykańczania miękkiego lakieru pastą SF4000 lepszy będzie czarny czy niebieski wafel 3M? Dla mnie to w zasadzie to samo. Doszedł dziś do mnie Achilles i robiłem mały test.Czy można ręcznie białym ValetPro Ergo stosować ruchy koliste czy koniecznie tak jak piszą na etykiecie: przód-tył ? Bo przecież maszynowo też są koliste. I tak, i tak bedzie dobrze.
wega67 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Witam, stoję przed poważnym wyborem... Jakie felgi do peugota 207 1.4 HDI iść w 16 czy w 17 ? jak się jeździ po Wawie na 17 ? bardzo telepie ? Opony jakie będą to: Felga 16: 205/55/16 Felga 17: 205/45/17 Lub 195/45/17 Czy jest ktoś w stanie doradzić obiektywnie ? Samochód raczej służy do przejażdżek niż do codziennej jazdy.
rickson Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Mialem 17 w clio tce i było spoko
dreadlook Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ciekawe, czy się poradzi na takich felgach
bubolak Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Czy odkurzacz Rainbow nada się do wyprania tapicerki w aucie? Chodzi mi o to, czy komponenty odkurzacza przeżyją chemię typu nielsen?
Rekomendowane odpowiedzi