Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
W którym białym jeleniu pierzecie swoje mikrofibry ?

Ja ścieram na tarce do sera kostkę białego jelenia, dodaję do wody i jadę ręcznie :)

A tych wyżej to jeszcze nie widziałem w sklepach ;)

Opublikowano
Kama, Coś robisz źle z SG. 100 ml na całego Marolexa wody i wychodziła bita śmietana. ;)

Ja dawałem 60ml na 1,5l wody.

2 filce do tego i szału nie ma :dontknow:

Jeszcze psika jakby chciał a nie mógł...

Opublikowano
Czy myje ktoś z was samochód wężem ogrodowym 1/2 , da radę umyć?

Oczywiście, że da radę ;)

a jak jeszcze puścisz wodę to już całkiem,samym weżem to co najwyżej rys narobisz :P

a teraz na poważnie-pies mi prawie zeżarł gąbkę dzisiaj :mrgreen: ,jest to czarna miękka gąbka na rzepie,postrzępił ją głównie po obwodzie,środek jest ok-z racji że to wykończeniowa mięciutka,będzie coś z niej jeszcze czy te strzępy będą rysać?

nie zdążyłem sprawdzić bo goniłem psa z siekierką... :mrgreen:

Opublikowano

Sparco, w zależnośći, które MF i jaki stopień zabrudzenia. Z reguły wstępnie przepieram i potem wrzucam do pralki ale zawsze z pozycją nr 2 :)

• Moderator
Opublikowano
Czy warto nakładać na opony Turtle Wax Platinium Series Tyre Dressing http://www.turtlewax.com.pl/sklep/plati ... p-123.html czy może lepiej kupić MEGUIARS GOLD CLASS ENDURANCE HIGH GLOSS http://carok.pl/index.php?action=towar&id=165

Zolwik jest bardzo fajny. Megs tak samo. Polecalbym obydwa po rowno ;)

Opublikowano

może i głupie pytanie , na ile samochodów powinny mi wystarczyć pady Flexipads zółty+pomarańczowy+biały 135-tki przyjmując że lakier nie jest w opłakanym stanie i bez głębszych rys

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie wykańczania miękkiego lakieru na czarnej perle peugeota. Pracuje na białym cuttingu z menzerną FG400. Wszystko idzie na tyle fajnie, że po jednym przejezdzie zostaje idealna powieżchnia pod halogenem i dodatkowo pod ledem nie widze żadnych holsów. Jest sens jechać dalej jakąś wykończeniówką typu FF3000 SF4000 ? Do tej pory wykańczałem dla profilaktyki. Ale czy jest sens ? Holsy widziałem jedynie przy pracy na futrze z tą pastą.

Autko idzie później pod kwarc więc nie chciał bym zrobić "buby" a później krzyczeć przez łzy, że oszczędziłem na pastach i czasie. Z drugiej strony czy dobrze robie, że lece wykończeniówką. Wiadomo czas to pieniądz.

Pozdrawiam.

Opublikowano

fazy, jeżeli później będziesz kładł kwarc to raczej obowiązkowo rób wykończenie FF3000. Do kwarcu powierzchnia powinna być jak najlepiej przygotowana, nie zapomnij o tym ;)

Opublikowano

Wporządku, dzięki Panowie, czyli nie poszedłem na łatwizne. Gdzieś wyczytalem w PSB, że ktoś właśnie zostawiał autko po FG500 bo ładnie mu wykończyła, stąd było to pytanie.

Pozdrówka.

Opublikowano

jeszcze jedno głupie pytanie , czy glinka samochoda valet pro żółta starczy na kilka samochodów czy są one jednorazowego użycia ? ( laik ze mnie jeszcze w tym :P )

Opublikowano
Treys, glinkę dzielisz na 3-4 części

i każda służy do innej części karoseri czy rozdziele na 3 częsci i 1 z nich moge cały samochod wyglinkowac ?

Opublikowano

Treys, 1 część na samochód. Jak złapie zanieczyszczenia to poprostu ją zagniatasz aby drobinki pozostały w środku.

Opublikowano

Matując rysy papierem 3000 na mokro, przesuwamy papier prostopadle czy wzdłuż rysy ? (np. długa rysa przez całe drzwi, prawdopodobnie od klucza)

Opublikowano

Dostałem forumową naklejkę na szybę, ale nie wiem jak ją przykleić. Jest to lustrzane odbicie. Jak się za to zabrać?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.