Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szybkie pytanie (bo jestem narazie zielony, ale czytam forum i sie doksztalcam)

czy Chemical Guys Black Light to mniejwiecej to samo co POORBOYS BLACK HOLE ?

i czy ktos porownywal ? ktore lepsze ? cena wyglada nastepujaco CG ok 130 zł vs. PB ok 60 zł , więc różnica dość spora

prosze o opinie

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ten nowy IronX Lemon Scent różni się czymś od poprzedniego? Czy tylko zapach nowy? Który ładniejszy? :P

Opublikowano

Koledzy pomozcie.

Potrzebuje czegos co doczysci elementy plastikowe i gumowe na zewnatrz.

Sa to glownie pozostalosci po polerowaniu mechanicznym.

Lakiernik nie zabezpieczyl/zamaskowal niczego i teraz mam sporo balaganu.

Chodzi glownie o uszczelki zewnatrzne, plastikowe czesci zderzakow i lustra.

Kazda podpowiedz na wage zlota.

Z gory dzieki.

Opublikowano

Hej, obszywał ktos moze podgrzewaną kierownice? Da sie to zrobić bez uszkodzenia maty grzewczej czy tam czegoś co jest pod skorą?

Opublikowano

Tego to nie wiem.Znalazlem gdzies jakis stary temat to gadali, ze java desing posiada jakas maszyne do sciagania skory z takiej kierownicy, a inni fachowcy tego nie mają i nie chcą sie podjąć.Pytam bo co jakiś czas pojawia się taki rarytas do mojego modelu i zastanawiam się czy sobie zamienić.Szkoda, ze kazda jest mocno dojechana.

Opublikowano
magiczna gąbka

Kiedys probowalem na sucho.

Zdarlem cala gabke a ze zderzakow nie zeszlo.

W golfe mk3 plastiki zderzakow sa chropowate, w kropki jakby.

Nie wiem, moze nie na sucho...?

masło orzechowe

Serio czy jaja...? :o

Opublikowano
impex, jak miałem Astrę z tą cudowną opcją to niestety nikt z trójmiejskich tapicerów nie podjął się obszycia tego czymkolwiek...

Czyli moge zapomniec o kupnie uzywanej podgrzewanej kierownicy?

Opublikowano

samo obszycie kiedyś na maila dostałem info to nie był jakiś kosmos ;) ale nie wiem czy jak chodzi o podgrzewane czy nie będzie inaczej :)

Opublikowano

i czy ktos porownywal ? ktore lepsze ? cena wyglada nastepujaco CG ok 130 zł vs. PB ok 60 zł , więc różnica dość spora

prosze o opinie

nikt nic nie podpowie ?

Opublikowano

prosze o opinie

nikt nic nie podpowie ?

Podpowie, szukaj na forum i poczytaj opisy tych produktów w sklepach. Serio, to nie boli, a wszystkiego się dowiesz.

Opublikowano

prosze o opinie

nikt nic nie podpowie ?

Podpowie, szukaj na forum i poczytaj opisy tych produktów w sklepach. Serio, to nie boli, a wszystkiego się dowiesz.

dzieki, czytalem ;) i na forum to co znalazlem i na opisach w sklepach,

CG

Oczyszcza lakier, maskuje defekty, hologramy, usuwa cienką warstwę utlenionego lakieru i pozostawia bardzo głęboki, gładki i trwały połysk. Produkt zapewania także trwałe zabezpieczenie, choć nie wyklucza pokrycia woskiem. Lakier po zastosowaniu Black Light pozostaje ekstremalnie gładki i charakteryzuje sie świetnymi właściwościami antystatycznymi.

PB

Black Hole Glaze to niesamowita, łatwa w użyciu politura przeznaczona do ciemnych lakierów samochodowych, która delikatnie oczyszcza lakierowane powierzchnie

i maskuje defekty. Pozostawia gładką, lustrzaną taflę lakieru i połysk godny najlepszego show samochodowego. Przygotowuje powierzchnię na zabezpieczenie powłoką ochronną w postaci sealantu lub wosku. Poorboy’s Black Hole Glaze jest mistrzem iluzji „mokrego lakieru”. Ukrywa powstające w skutek codziennego użytkowania ryski, tak widoczne na ciemnym lakierze.

więc dla mnie to to samo, jezeli sie myle prosze o korekte, czy ktos stosowal oba i moze powiedziec ktore lepsze do czarnego lakieru ze zlotym ziarnem ?

Opublikowano

Cel:

Zabezpieczenie srebrnego lakieru w BMW E46 przed zimą i nadanie świeżości, lekkiego blasku :)

Produkty do wyboru:

IPA + Soft99 Fusso

IPA + POORBOY'S WORLD EX-P 473ml

POORBOY'S WORLD White Diamond Show Glaze 473ml + POORBOY'S WORLD EX-P 473ml

IPA + Colli #476

Jaką kombinacje wybrać.

Opublikowano

witam, czy dobrze zrobie jeśli wyczyszcze szybe za pomocą Cleanera a późnieją IPA, bo chce nałożyć 4nano premium vision, ale nie mam żadnych innych środków do mycia szyb.

Czy wystarczy sama IPA?

Opublikowano

Jak jesteśmy przy szybach to czy ta kolejność jest ok?

płyn megsa->FG400(na rotacji)->AG CGP(na rotacji)->IPA->niewidzialna wycieraczka.

Opublikowano
Cel:

Zabezpieczenie srebrnego lakieru w BMW E46 przed zimą i nadanie świeżości, lekkiego blasku :)

Produkty do wyboru:

IPA + Soft99 Fusso

IPA + POORBOY'S WORLD EX-P 473ml

POORBOY'S WORLD White Diamond Show Glaze 473ml + POORBOY'S WORLD EX-P 473ml

IPA + Colli #476

Jaką kombinacje wybrać.

1 albo 4

Opublikowano

woof wybieram Soft99 ze względu na krycie drobnych rysek. Tylko pod jaką nazwą go znajdę dla jasnych, srebrnych lakierów?

Może to Soft99 King of Gloss White & Pearl? Ale w nazwie nie ma fusso.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.