Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podejście nr2. :-]

Czy Poorboy's Professional Polish cleaner do białego lakieru się nada ?? Tzn czy po korekcie ewentualnie po samej glince przed woskiem da mi jakiś efekt ?

Może się mylę ale to chyba bardziej to innych kolorów niż biały ? Widziałem fotki jak wyciąga kolor itp a na białym to nie ma co wyciągać zbytnio - czy się mylę ?

I drugie pytanko - testowaliście jakieś kosmetyki do usunięcia kamienia z kabiny prysznicowej ? :o

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
testowaliście jakieś kosmetyki do usunięcia kamienia z kabiny prysznicowej ?

Ocet król :D

Potem Megs GCC i jakaś NW i jest na chwilę spokój ;)

Opublikowano

Witajcie,dzisiaj pod wycieraczką z przodu w aucie ukazał się moim oczom piękny "pajączek" taki z 5cm czy jest możliwość naprawy szyby czy będę musiał się przygotować na wymianę ?

Opublikowano

Mialem podobnie tyle ze przy gornej krawedzi szyby, odprysk od kamyka i pajaczek. Spec od klejenia powiedzial ze jak uszkodzenie jest wieksze od monety 5 zl to nie da rady naprawic i trzeba bylo wymieniacz szybe.

Opublikowano

Zastanawiam się czy znajdujecie jakieś zastosowanie w domu dla APC, np. czy Valet pro Interior APC można czyścić meble, podłogi z płytek, parkietu ?

Opublikowano

aster-g, Fancivi, dzięki

[ Dodano: 24 Marzec 2013, 19:13 ]

jeszcze mam pytanie odnoście naklejki z nr.rejestracyjnym ,jaki jest koszt duplikatu takiej naklejki ?

Opublikowano
testowaliście jakieś kosmetyki do usunięcia kamienia z kabiny prysznicowej ?

Ocet król :D

Potem Megs GCC i jakaś NW i jest na chwilę spokój ;)

Dzięki. A kysz z octem. :P

Nie wiedziałem że Megs GCC taki ostry że i kamień weźmie. :kox:

A to NW to co niby jest ? :oops:

Rickson dzięki. :good: Czasem na rynku się pojawiają dobre środki a jak znikną to olera wie czego używać.

Raz pojechałem glinką i było cacy ale chcę sobie ułatwić bo to nie auto żeby godzinami siedzieć i :ad: .

Opublikowano
Czy nakładać Polymer Net Sheld przed wyważaniem czy po??

Ja bym wolał aby ciężarki były klejone na "suchą" felgę. Wiesz czy kiedyś nie odleci na PNS?

Dokładnie w ten sam sposób pomyślałem, ale wolałem się jeszcze upewnić. THX :good:

Opublikowano

KeepeR, Dużo to może nie, ale Car Pro po 16 funtów czyli na nasze około 80 zł. I Stripper jest chyba za 10 funtów czyli 20 zł mniej niż u nas. :)

Opublikowano
Akira, Całkiem źle zrozumiałeś. Najpierw octem czyści, potem megsem przeciera a na koniec daje Niewidzialną Wycieraczkę :dontknow:

Teraz to ma sens. ;)

Dzięki

Opublikowano
Zastanawiam się czy znajdujecie jakieś zastosowanie w domu dla APC, np. czy Valet pro Interior APC można czyścić meble, podłogi z płytek, parkietu ?

Moja mama jest zachwycona Surfexem HD, dostała ode mnie literka i podobno używa do najcięższych zabrudzeń. Bardzo sobie chwali.

Opublikowano
Jeden powinien być miękciejszy :P chyba :D

Teoretycznie czarny, ale ja nie widzę różnicy :dontknow: poza tym czarnego ciężko już kupić, chyba że jakieś resztki magazynów.

Znów teoretycznie niebieski 3M jest następcą czarnego :)

Opublikowano
g.pajak, w takim razie pozostane przy niebieskim bo czarny droższy :dontknow:

:good:

Ja cleaner'y i glaze'y (tu akurat tylko Black Hole mam i miałem) od dwóch lat niebieskim 3M kładę i pracuje mi się nim elegancko w tej roli :)

Opublikowano
g.pajak, w takim razie pozostane przy niebieskim bo czarny droższy :dontknow:

:good:

Ja cleaner'y i glaze'y (tu akurat tylko Black Hole mam i miałem) od dwóch lat niebieskim 3M kładę i pracuje mi się nim elegancko w tej roli :)

Ja tak samo 3M niebieskim i jest :good:

• Moderator
Opublikowano

Czarny 3M ma zupełnie inną strukturę gąbki i wg mnie jest "miękciejszy" od niebieskiego.

Do nabycia:

http://www.pielegnowacauto.pl/gabka-pol ... wafel.html

http://www.klakiernik.pl/Gabka_Polerska ... 8-505.html

http://kolorysta.pl/pl/p/Gabka-polerska ... 378-3M/289

Czarne to moje ulubione pady do cleanerów :P

Opublikowano
Czarny 3M ma zupełnie inną strukturę gąbki i wg mnie jest "miękciejszy" od niebieskiego.

Każdy odczuwa to indywidualnie, ale powiem Ci, że może zbyt gruboskórny jestem - dla mnie oba równie miękkie - nie widzę ani nie odczuwam (podczas pracy) różnicy :dontknow:

• Moderator
Opublikowano

g.pajak, pod względem miękkości może różnica nie jest powalająca ale wg mnie różnica w strukturze gąbek sprawia, że niebieskie są bardziej "tnące" - oczywiście na tyle, na ile można się spodziewać cięcia po padzie finiszowym :)

Opublikowano
niebieskie są bardziej "tnące" - oczywiście na tyle, na ile można się spodziewać cięcia po padzie finiszowym

Tomek, może na Twoim "miętkim" lakierze to wychodzi, pewnie masz rację - ja na moich w Lagunie i Mondeo nie zauważam tych różnic :dontknow:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.