Akira Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Podejście nr2. Czy Poorboy's Professional Polish cleaner do białego lakieru się nada ?? Tzn czy po korekcie ewentualnie po samej glince przed woskiem da mi jakiś efekt ? Może się mylę ale to chyba bardziej to innych kolorów niż biały ? Widziałem fotki jak wyciąga kolor itp a na białym to nie ma co wyciągać zbytnio - czy się mylę ? I drugie pytanko - testowaliście jakieś kosmetyki do usunięcia kamienia z kabiny prysznicowej ?
kubik Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 testowaliście jakieś kosmetyki do usunięcia kamienia z kabiny prysznicowej ? Ocet król Potem Megs GCC i jakaś NW i jest na chwilę spokój
rickson Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Akira, Do kabiny - mój numer jeden to Fist z biedronki, inne nie mają nawet startu
Elwood Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Witajcie,dzisiaj pod wycieraczką z przodu w aucie ukazał się moim oczom piękny "pajączek" taki z 5cm czy jest możliwość naprawy szyby czy będę musiał się przygotować na wymianę ?
aster-g Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Mialem podobnie tyle ze przy gornej krawedzi szyby, odprysk od kamyka i pajaczek. Spec od klejenia powiedzial ze jak uszkodzenie jest wieksze od monety 5 zl to nie da rady naprawic i trzeba bylo wymieniacz szybe.
piano Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Zastanawiam się czy znajdujecie jakieś zastosowanie w domu dla APC, np. czy Valet pro Interior APC można czyścić meble, podłogi z płytek, parkietu ?
Elwood Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 aster-g, Fancivi, dzięki [ Dodano: 24 Marzec 2013, 19:13 ] jeszcze mam pytanie odnoście naklejki z nr.rejestracyjnym ,jaki jest koszt duplikatu takiej naklejki ?
Akira Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 testowaliście jakieś kosmetyki do usunięcia kamienia z kabiny prysznicowej ? Ocet król Potem Megs GCC i jakaś NW i jest na chwilę spokój Dzięki. A kysz z octem. Nie wiedziałem że Megs GCC taki ostry że i kamień weźmie. A to NW to co niby jest ? Rickson dzięki. Czasem na rynku się pojawiają dobre środki a jak znikną to olera wie czego używać. Raz pojechałem glinką i było cacy ale chcę sobie ułatwić bo to nie auto żeby godzinami siedzieć i .
kamilgt Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Akira, Całkiem źle zrozumiałeś. Najpierw octem czyści, potem megsem przeciera a na koniec daje Niewidzialną Wycieraczkę
LoozaQ Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Czy nakładać Polymer Net Sheld przed wyważaniem czy po?? Ja bym wolał aby ciężarki były klejone na "suchą" felgę. Wiesz czy kiedyś nie odleci na PNS? Dokładnie w ten sam sposób pomyślałem, ale wolałem się jeszcze upewnić. THX
Piotrek Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 KeepeR, Dużo to może nie, ale Car Pro po 16 funtów czyli na nasze około 80 zł. I Stripper jest chyba za 10 funtów czyli 20 zł mniej niż u nas.
Akira Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Akira, Całkiem źle zrozumiałeś. Najpierw octem czyści, potem megsem przeciera a na koniec daje Niewidzialną Wycieraczkę Teraz to ma sens. Dzięki
michal88 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 który pad lepszy do nakładania cleanerów, AIO itp na rotacji ? Czarny wafel 3M czy niebieski wafel 3M?
g.pajak Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Czarny wafel 3M czy niebieski wafel 3M? Oba dobra - ja nie widzę różnicy
michal88 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Jeden powinien być miękciejszy chyba
kupusso Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Zastanawiam się czy znajdujecie jakieś zastosowanie w domu dla APC, np. czy Valet pro Interior APC można czyścić meble, podłogi z płytek, parkietu ? Moja mama jest zachwycona Surfexem HD, dostała ode mnie literka i podobno używa do najcięższych zabrudzeń. Bardzo sobie chwali.
g.pajak Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Jeden powinien być miękciejszy chyba Teoretycznie czarny, ale ja nie widzę różnicy poza tym czarnego ciężko już kupić, chyba że jakieś resztki magazynów. Znów teoretycznie niebieski 3M jest następcą czarnego
michal88 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 g.pajak, w takim razie pozostane przy niebieskim bo czarny droższy
g.pajak Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 g.pajak, w takim razie pozostane przy niebieskim bo czarny droższy Ja cleaner'y i glaze'y (tu akurat tylko Black Hole mam i miałem) od dwóch lat niebieskim 3M kładę i pracuje mi się nim elegancko w tej roli
Fancivi Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 g.pajak, w takim razie pozostane przy niebieskim bo czarny droższy Ja cleaner'y i glaze'y (tu akurat tylko Black Hole mam i miałem) od dwóch lat niebieskim 3M kładę i pracuje mi się nim elegancko w tej roli Ja tak samo 3M niebieskim i jest
Moderator Eryczek Opublikowano 24 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Czarny 3M ma zupełnie inną strukturę gąbki i wg mnie jest "miękciejszy" od niebieskiego. Do nabycia: http://www.pielegnowacauto.pl/gabka-pol ... wafel.html http://www.klakiernik.pl/Gabka_Polerska ... 8-505.html http://kolorysta.pl/pl/p/Gabka-polerska ... 378-3M/289 Czarne to moje ulubione pady do cleanerów
g.pajak Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Czarny 3M ma zupełnie inną strukturę gąbki i wg mnie jest "miękciejszy" od niebieskiego. Każdy odczuwa to indywidualnie, ale powiem Ci, że może zbyt gruboskórny jestem - dla mnie oba równie miękkie - nie widzę ani nie odczuwam (podczas pracy) różnicy
Moderator Eryczek Opublikowano 24 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 g.pajak, pod względem miękkości może różnica nie jest powalająca ale wg mnie różnica w strukturze gąbek sprawia, że niebieskie są bardziej "tnące" - oczywiście na tyle, na ile można się spodziewać cięcia po padzie finiszowym
g.pajak Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 niebieskie są bardziej "tnące" - oczywiście na tyle, na ile można się spodziewać cięcia po padzie finiszowym Tomek, może na Twoim "miętkim" lakierze to wychodzi, pewnie masz rację - ja na moich w Lagunie i Mondeo nie zauważam tych różnic
Rekomendowane odpowiedzi