Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Chce zakupić sobie do mojej myjki pianownicę:

lanca-pianowa-06-l-do-k-2-k-7.jpg

Jak powinienem rozcieńczać pianę?

A może w ogóle nie powinno się rozcieńczać do tego zbiorniczka tylko wlać i samo się rozcieńczy?

Opublikowano

Nie uzywalem tej piany, ale jak jestes na nia zdecydowany do musisz sam sprawdzic w jakim rozcienczeniu ci pasuje, ale mniej wiecej to bedzie tak jak ci podalem ;)

Opublikowano

Potwierdzam co mówi prezes.gd, lepiej doinwestować odrazu w lepsza pianownicę, np. poleconą tutaj PA. Mam tą pianownice Karchera i dokładnie, wytwarza mleko, które niemal odrazu spływa z karoserii, niezależnie od pian i ich stężeń. Teraz leży w pudełku (była dodana do myjki), a do użytku zaopatrzyłem się w PA :good:

Opublikowano

Jak postępować w przypadku mleka rozlanego na podłogę w samochodzie? Typowa ekstrakcja do skutku, czy stosuje się w tym przypadku jakieś triki?

Słyszałem, że ciężko pozbyć się również tego przykrego zapachu. Jak skutecznie go zlikwidować- Stripper Scent, ozonowanie, kawa na noc?

Proszę o podpowiedź.

Opublikowano

Ja nie dałbym temu mleku wyschnąć i na szybko ekstrakcja do skutku ale w pierwszym czytaniu zimną wodą, na ciepło uprałbym mając pewność, że cały nabiał został już wyssany z tapicerki.

Opublikowano

Zastanawiam się nad przygotowaniami felg do nowego sezonu już powoli. Pomyślałem sobie o kombinacji DLUX i na to SV Autobahn. Ma to jakiś sens? Czy lepiej samego DLUX'a albo Autobahna. Kombinował już ktoś w taki sposób? :)

Opublikowano
Słyszałem, że ciężko pozbyć się również tego przykrego zapachu. Jak skutecznie go zlikwidować- Stripper Scent, ozonowanie, kawa na noc?

Proszę o podpowiedź.

Zrobiłbym tak jak Pavlik napisał a później wyozonował całość. Uzywanie jakiś pachnideł nie ma kompletnie sensu jeżeli nic nie zrobisz ze źródłem odoru. To tak jakbys bezdomnego wypsikał perfumami zapominając wczesniej o prysznicu kloszarda. Mieszanka wybuchowa :kox::mrgreen:

Opublikowano

Jaka polecacie taśmę dwustronną do emblematów na tylną klapę? Nie chciałbym zbyt grubej, może macie inne sposoby na montaż (oczywiście zero wiercenia etc.)

Opublikowano

Qub@, można też użyć kleju do szyb. Dwie małe kropelki po bokach i trzyma pięknie. Taśma dwustronna, też dobre rozwiązanie tylko jeśli ma być stosowana do napisów to trzeba wycinać w literach.

Opublikowano

Jest specjalna taśma do emblematów, złożone dwa papierki, jeden odchylasz, przykładasz znaczek. Na znaczku pozostaje sam klej. Cała operacja trwa tyle ile trwa odtłuszczenie karoserii

Opublikowano

częściowo również "detailingowe" pytanie - czy warto bawić się w odświeżanie klimy za pomocą tych puszek do rozpylania w obiegu wewnętrznym i/lub pianek wstrzykiwanych do instalacji czy też lepiej po prostu oddać na "profi" czyszczenie w stosownym warsztacie?

Opublikowano

smalec, jest gdzieś na forum temat o tym. Te puszki, naboje możesz zastosować, ale czy to coś da to nie wiadomo, ale tych pianek to nie stosuj. Później się w kanałach od nawiewów wszystko klei, lepi i się jeszcze gorzej robi. Oddaj na ozonowanie lepiej

Opublikowano

Spray Wurth'a do klimatyzacji jest ok, ale pod warunkiem, że masz dogodny dostęp do parownika. Ozonowanie jest dobre, ale jeśli mają ozonator który ma wydatek minimum ~10g/h.

Opublikowano

Panowie u kumpla na blotniku pokazuje sie bardzo delikatnie ruda. Jak sie zabrac za nia zeby nie pozwolic jej na powiekszenie swoich rozmiarow :?:

Opublikowano

Jeżeli nałożę CG Butter waxa na lakier to mogę bezpośrednio po spolerowaniu nałożyć Colli 476 czy lepiej odczekać około 24 h??Proszę o szybka odpowiedź

• Moderator
Opublikowano
Jeżeli nałożę CG Butter waxa na lakier to mogę bezpośrednio po spolerowaniu nałożyć Colli 476 czy lepiej odczekać około 24 h??Proszę o szybka odpowiedź

Dalbym mu polezec conajmniej noc- 8-12h. Spolerowalbym ponownie i dopiero potem kladl Colli. Tylko w zasadzie nie lepiej byloby odwrotnie? Trawale Coli pod spodem i na to CG BW

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.