Sparco Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 volvo69,bierz wosk Chemical Guys Butter Wet Wax
wojtassss Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Co lepsze pod wosk Poorboys World Natty's Red?PB Black Hole Czy Meguiar's Deep Crystal Step 2 Polish? Lakier czarna perła! Ja pod reda kładę DJ Lime Prime Lite i pierwsza klasa
MM.MM Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Jak usunąć temat z lubianych czy jak to zwał ?
Mielony Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 MM.MM, lub klik na Przestań śledzić ten temat po prawej na dole.
wolny Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 wojtassss Sam Cleaner DJ Lime Prime Lite i wosk? Bez politury?Podobno PB BH skraca żywotność wosku, prawda czy nie?
Donatel Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Sam Cleaner DJ Lime Prime Lite i wosk? Bez politury? Podręcznikowa wręcz kombinacja dla aut po korekcie. Bez korekty zresztą też. Podobno PB BH skraca żywotność wosku, prawda czy nie? Każda politura, glaze skraca żywotność wosku. A jak bardzo to już zależy: -jaka politura/glaze -jaki wosk -sposób aplikacji -przygotowanie powierzchni
Borek Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Sam Cleaner DJ Lime Prime Lite i wosk? Bez politury? zwykły LP robi taką robotę "politurniczą" (przyciemnienie, głębia, maskowanie defektów), że dokładanie jeszcze typowej politury to trochę sztuka dla sztuki
wojtassss Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 wojtassss Sam Cleaner DJ Lime Prime Lite i wosk? Bez politury? Dokładnie taka kombinacja. Będzie pan zadowolooooooony
Gobbi Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Lepszy po korekcie PB Black Hole czy AG SRP?
kosa771 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Audi S4 B8. Czarny lakier, kodu nie znam. Wypracowuje się ciężko, ryski nie chcą się usuwać, natomiast nowe powstają mega łatwo. Cały pakiet 3M od zielonego po niebieski - pasty i gąbki - i tylko to do dyspozycji. Jakieś porady jak mogę wyprowadzić ten lakier?
gomez Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Witam. Panowie gdzie w Polsce kupie oryginalne cherry glaze w opakowaniu 5 litrów
SJake Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 cherry glaze Autobrite czy Autosmart?
tukolarz Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 gomez, wpisz: autobrite cherry glaze 5 l w google i już .
Yasiek Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 tukolarz, nie bądź wymagający! Gomez tu masz linka: http://lmgtfy.com/?q=autobrite+cherry+glaze+5l
wolny Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Dziekuje bardzo za nakierowanie W takim razie po przejechaniu Cleanerem DJ Lime Prime Lite (przyciemnienie, głębia, maskowanie defektów) moge jechać Poorboys World Natty's Red ?
Yasiek Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 wolny, śmiało możesz jechać. Możesz sobie zrobić 50/50 na masce z BH i zobaczysz sobie czy warto nakładać politurę i o ile skraca żywotność wosku. Pracy nie będziesz miał dużo a sam się przekonasz czy warto - pytanie o to czy warto to bardzo subiektywne odczucie każdego użytkownika.
gomez Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 gomez, wpisz: autobrite cherry glaze 5 l w google i już . nie jestem wymagający chodzi mi o oryginalny produkt
Tomek WRO Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Lepszy po korekcie PB Black Hole czy AG SRP? Lepiej typowy cleaner i wosk lub typowy cleaner, PB BH i wosk. Z resztą parę postów wcześniej Donatel wyjaśnił: Sam Cleaner DJ Lime Prime Lite i wosk? Bez politury? Podręcznikowa wręcz kombinacja dla aut po korekcie. Bez korekty zresztą też. Podobno PB BH skraca żywotność wosku, prawda czy nie? Każda politura, glaze skraca żywotność wosku. A jak bardzo to już zależy: -jaka politura/glaze -jaki wosk -sposób aplikacji -przygotowanie powierzchni
Borek Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 nie jestem wymagający chodzi mi o oryginalny produkt też mi się o uszy obiło, że CG z polskiej dystrybucji ma mało wspólnego z oryginałem choć sam mam "podróbę" i prawdę mówiąc nie wiem czego jeszcze można oczekiwać od AIO
Sabat Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 zwykły LP robi taką robotę "politurniczą" (przyciemnienie, głębia, maskowanie defektów), że dokładanie jeszcze typowej politury to trochę sztuka dla sztuki Tu bym się kłócił. Stosowałem taka kombinację i zdecydowanie lepiej lakier wygląda jak ma npDJ LPL + PB BH lub PB DW +wosk niz sam DJ LP
Gobbi Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Jaka jest różnica między DJ LP i DJ LPL? Z tego co rozumiem Lite nie jest ścierny, ale po co ma być skoro jest cleanerem, i jest stosowany juz po korekcie?? No i co lepiej brac?
Moderator krd Opublikowano 19 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Jaka jest różnica między DJ LP i DJ LPL? Z tego co rozumiem Lite nie jest ścierny, ale po co ma być skoro jest cleanerem, i jest stosowany juz po korekcie?? No i co lepiej brac? Lepiej brac zwykla wersje, usunie hologramy po glince czy jakies inne drobiazgi. I tak sciernosc tego jest praktycznie znikoma wiec nie zastanawiac sie i brac normalny.
Rekomendowane odpowiedzi