kinek01 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Jakie kosmetyki można rozrabiać w wodzie destylowanej? Wiem że IPA, APC, CarPro Perl ale co dalej? Większość środków do felg, szyb, QD itp... Jak jest taka możliwość producent zawsze informuje o tym na opakowaniu Tylko nie przesadzaj, bo jak będziesz mocno rozcieńczał to na tym nie zaoszczędzisz, trwałość spadnie, lub siła działania
jarekrk Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 koledzy czy pasta lekkościerna typu Menzerna 2500,w zależności od pada,będzie inaczej "ciąć" ?na twardym więcej,na miękkim mniej itd.,czy siła cięcia ta sama a tylko "kłopotów" sobie narobię?i czy Menzerna 2500 to "to samo" co Scholl S17 ? podbijam pytanie
MarrciN Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 tak, padem regulujesz siłę cięcia.
skiba Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Podziękował.a mógłby ktoś jeszcze cos podpowiedzieć w temacie,opisać doświadczenia?będę wdzięczny,i nie tylko ja widzę
Moderator krd Opublikowano 18 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Koledzy czym sobie poradzić z takim zabrudzeniem na feldze? Czterokrotna aplikacja Tenzi Prixa nie wiele zmieniła. Czy Iron sobie z tym poradzi? Ogólnie są to głębokie wżery.Może jakiegoś Blue Gela albo Aluxa? Dzięki Obrazek IronX do skutku i bedzie po sprawie. Czy żółta Glinka Valetpro ciągnie się jak guma czy jest bardziej twarda typu BH ? Ciagnie sie troche bardziej, jest elastyczniejsza, ale BH medium zbiera troche wiecej na pewno. koledzy czy pasta lekkościerna typu Menzerna 2500,w zależności od pada,będzie inaczej "ciąć" ?na twardym więcej,na miękkim mniej itd.,czy siła cięcia ta sama a tylko "kłopotów" sobie narobię?i czy Menzerna 2500 to "to samo" co Scholl S17 ? Praktycznie kazda pasta tak dziala, ze z roznymi twardosciami padow sa rozne rezultaty. Menzerna 2500 wypracowana do konca nie powinienes narobic zadnych klopotow sobie. S17+ to troche w mojej ocenie mniej scierna pasta. Jak nie jestes wymagajacy to mozesz ja uzyc jako one step do odswiezenia auta i pozniej leciec od razu cleanerem, w wypadku 2500 finish jest wg mnie wymagany.
boss Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Mam zamiar wziąść się za felgi przed sezonem na zabrudzenia mam irona ale czym atakować stary klej/gąbkę po ciezarkach??
boss Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Posiadam takowy nilsena bede próbował. THX
maya Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 stary klej/gąbkę po ciezarkachJak nic nie będzie się dziać to nasącz wacik kosmetyczny denaturatem i zostaw na 15 minut. Klej zmieni konsystencje i zroluje się bez większego wysiłku.
lajcik1 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 IronX do skutku i bedzie po sprawie. Najbliższe zakupy u partnerów planuje na kwiecień, a u mnie na wiosce mam tylko kosmetyki z Tenziego. Kapnę szybko Aluxem i przemyje, zobaczymy co z tego będzie. Dzieki
Moderator krd Opublikowano 18 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 IronX do skutku i bedzie po sprawie. Najbliższe zakupy u partnerów planuje na kwiecień, a u mnie na wiosce mam tylko kosmetyki z Tenziego. Kapnę szybko Aluxem i przemyje, zobaczymy co z tego będzie. Dzieki Po jednym razie nie spodziewalbym sie cudow.
lajcik1 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 krd, będę próbował do skutku Mam jeszcze pytanie, czy środki kwasowe mają bardzo negatywny wpływ na powłokę lakierniczą na felgach?
Moderator Eryczek Opublikowano 18 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 lajcik1, ano maja Ale jak dwa razy w roku je obskoczysz jakims kwasem to tragedii nie bedzie
maya Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Mam jeszcze pytanie, czy środki kwasowe mają bardzo negatywny wpływ na powłokę lakierniczą na felgach?Środki kwasowe nie uszkadzają lakieru. Natomiast mocne zasady utleniają lakier, także lepiej kwase niż zasadą. To i to nie może zaschnąć i należy solidnie wypłukać wodą.
sztosik Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Czym wyczyścić emblematy na klapie bagaznika ? Mam zielony nalot, chce sie go pozbyć
Masta Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 wie ktoś z was jaki gwint ma EP801? Czy to jest M14? Zaznaczam że EP801 jest identyczna co LARE EPL-11 Drugie pytanie. Jakiej wielkości pady są najlepsze do BP 125mm ?? Najbardziej optymalne?
SzaKal Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Środki kwasowe nie uszkadzają lakieru. Natomiast mocne zasady utleniają lakier Oj oj kwas robi dużo więcej bałaganu niż zasada
Dojnik91 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Czy APC nada się do usunięcia plan na T-shirtcie ? (proszek nie dał rady)
wolny Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Co lepsze pod wosk Poorboys World Natty's Red? PB Black Hole Czy Meguiar's Deep Crystal Step 2 Polish? Lakier czarna perła!
lajcik1 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 SzaKal, święte słowa, właśnie jestem po aplikacji Tenzi Aluxa. Niestety nie poradził sobie z tymi wżerami, w dodatku w miejscu gdzie był aplikowany lakier zaciemnił się Uprzedzając pytania, na feldze był może 20-30 sekund, czyli aplikacja na wżer, szorowanie szczoteczką a następnie zmywanie dużą ilością wody. Po zrobieniu zdjęć makro widać, że wżery nie powstały od rozgrzanych opiłków itp tylko raczej wygląda to na ubytek powstały podczas procesu produkcji felgi. W związku z tym odpuszczam próbę tego usunięcia. Dzięki wszystkim za pomoc i przestroga dla laików takich jak ja, uważajcie ze środkami kwasowymi.
Fancivi Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 PB Black Hole uzywalem/uzywal bd pewnie dalej Efekt zawsze bardzo fajny. Co do megsa nie uzywalem
volvo69 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Panowieee ;D Nattys czy Wosk Chemical Guys Butter Wet Wax ? do dobrego weet looku i szklistości co byście brali ?
Docent114 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Czy lakier toyoty yaris 2003r jest twardy czy mieki? Menzerna g400 moze byz? .
SzaKal Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Docent114, Japońskie auta z reguły mają miękkie lakiery.
Rekomendowane odpowiedzi