michałoś Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Mi się rolowało gdy przesadzałem z ilością. Miałem taką zasadę : Zaczyna się rolować - czyścimy pad, przecieramy element IPA i od nowa z mniejszą ilością.
senz Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 escimo Tak własnie robie psikam woda destylowaną ciężko zrobić cokolwiek a tymbardziej na białym padzie od flexi. Wełną idzie jak trza ale mam tylko małą ktoś się nie bał i z.... dużą juz zamówiłem czekam jak przyjedzie.. zabiore sie do roboty wogóle mi nie idzie na duzych padach a na małych praca idzie wporządku. Rozprowadź pastę na niskich, i zacznij pracować (~1000/1200/1500) jak zacznie Ci zasychać czy rolować do psiknij wodą (kilka razy) i dalej. Zwykłą woda z kranu wystarczy.
masa140 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Jak wygląda taka zrolowana pasta Pytam bo jestem przed 1szą korekta
Administrator Evo Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Mniej więcej tak, zaczną się robić placki zaschniętej pasty na lakierze, a spod pada wylatywać grudki zrolowanej pasty.
dunga Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Czy przed położeniem Gtechniq C1 lepiej się sprawdzi zmywacz silikonowy czy Eraser od Car Pro ??
Carire Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 dunga, ja bym zmywacz silikonowy kładł i potem C1
dunga Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Carire, dzieki za odp. Problem w tym że zmywacza w NL jeszcze nie widziałem a będę teraz robił tutaj zamówienie w jednym ze sklepów i mają erasera. Chodzi mi o to czy jest duża różnica pomiędzy tymi produktami. A takie coś się nada http://allegro.pl/motip-zmywacz-silkono ... 60174.html ???
senz Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Carire, dzieki za odp. Problem w tym że zmywacza w NL jeszcze nie widziałem a będę teraz robił tutaj zamówienie w jednym ze sklepów i mają erasera. Chodzi mi o to czy jest duża różnica pomiędzy tymi produktami. A takie coś się nada http://allegro.pl/motip-zmywacz-silkono ... 60174.html ??? Będzie dobre. Tak samo jak ludwik, mocne apc, mocna ipa - wszystko co uważasz że dobrze odtłuści powierzchnię przed powłoką (dobrze = tak aby była tafla wody na każdym panelu). Mniej więcej tak, zaczną się robić placki zaschniętej pasty na lakierze, a spod pada wylatywać grudki zrolowanej pasty. Do tego dochodzi jeszcze skakanie maszyny i problem ze starciem pasty, ogólnie rzeźnia...
HoodY Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Evo dokładnie miałe to samo co przedstawiłeś na zdjęciu. A dla sprawdzenia poszedłem z białym padem na swoje auto BMW zielony metalik i biały pad 125mm flexi idzie jak trza 2 zarnka grochu fg500 a na landroverze nie idzie nic zrobić.
dunga Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 senz, Carire, Jutro ruszam szukać tego.
kubik Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Pytanie do focusowców I. Dla felgi 7/7,5x16 jakie jest minimalne et,żeby nic,nie tarło?
booohal Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 dunga, W każdym lakierniczym są zmywacze silikonowe po około 15zł/litr. Ten co podałeś jakiś drogawy się wydaje Nowiccy na pewno będą mieli. Łukasz, pytałeś o odkurzacz B&D. Na forum na pewno o nim było. Dobrze poszukaj. Wychodziło na to że jak na taką popierdziawkę to całkiem niezły, wygodny. Na forum jak go ktoś wystawił to poszedł moment.
escimo Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 booohal, kolega dunga siedzi w Holandii A tam z tym może być problem Wracając do tematu, to nie kojarzę nic w okolicy, gdzie byś mógł tam dostać
booohal Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 No faktycznie A lakierniczych tam nie ma?
dunga Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 booohal, żadnego takiego sklepu nie widziałem, a po tym jaką robotę odwalają tutejsi lakiernicy to śmiało mogę powiedzieć ze plakatówkami lepiej bym pomalował.
booohal Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 dunga, Po Holendrze nie robiłem auta, ale jak robią tak jak SSmany (i to jeszcze przed wstąpieniem ciapatych do interesu) to wiem o co chodzi Ale ktoś ostatnio podawał fajną mieszankę do odtłuszczanie. 45%IPA/45%H2O/10%płyn do mycia naczyń. Może się sprawdzi.
ktm950 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Mam na aucie 3 miejsca w których złazi mi klar. 2 wielkości "5 groszówki" i jedno bardziej rozległe na górze tylnej klapy. Lakier VW. Mam zamiar przeprowadzić w najbliższym czasie korektę maszynowo i tu rodzi się pytanie: Omijać jakoś te miejsca, zaklejać je, czy może próbować jakoś je zeszlifować i prysnąć klarem, licząc na "jako-taki" efekt?
Gówniash Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Dostałem dziś w spadku/prezencie Tar Remover od Car Plana. Czy ktoś stosował ten produkt ? Jest w postaci mleczka i bardzo brzydko pachnie http://www.carplan-international.com/pl ... ar-remover
Kama Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 próbować jakoś je zeszlifować i prysnąć klarem Dobrze by było gdyby wypowiedział się jakiś lakiernik i potwierdził, ale ja słyszałem że klar nie zwiąże tak jak powinien.
ktm950 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Kama, wiem. Zresztą oryginalnie klar też nie jest kładziony na już wyschnięty lakier, tylko na nie do końca wyschnięty. Ogólnie chodzi mi o to, żeby nie okazało się po przejeździe polerką po dachu, że muszę go malować całego
Borek123 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Czarny wafel Urbana nadaje się do cleanerów, odżywek itd?
maya Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Czarny wafel Urbana nadaje się do cleanerów, odżywek itd?Jak najbardziej, nie zauważyłem żadnych problemów.
manio49 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 http://allegro.pl/bd-odkurzacz-samochodowy-adv1220-nast-acv1205-i3065654102.html Co myslicie?Dla kogos bez garazu da rade? Szału nie ma, dupy nie urywa, ale coś tam wciągnie. No i ma fajne cienkie ssawki. ogólnie ok. Ale 120 zł da się spożytkować lepiej Ogarnij sobie jakąś zwężkę do odkurzacza myjniowego/stacjowego i tym działaj. IMO nie warto wydawać takiej kasy.
Mnichu Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 ktm950 omijaj te miejsca bo jak przejedziesz po nich polerką to wyjdzie jasny podkład
Rekomendowane odpowiedzi