mateuszk Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 Tzn. co to oznacza lepszego ? Ja zakupiłem Sonax Profiline Polymer Netshield 210ml to nie jest to samo ? Kupiłem na tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=4428561638
Artih Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 Tak, to to samo - inni pytają o tą wersję "amatorską" w zestawie.
Siwy Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zauwazyliscie, czy u Was PNS pada szybko na dolnych partiach drzwi, na tylnym zderzaku i tylnej klapie? Bo u mnie na tych obszarach tafla wody, a w pozostalych czesciach karoserii ladne kropelki po ponad 2 miesiacach od aplikacji.
bienek Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Te części karoserii które wymieniłeś są akurat najbardziej narażone na zabrudzenia i nieważne co na aucie leży zawsze w tych miejscach jako pierwsze produkty zabezpieczające tracą swoje właściwości.
Artih Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ale 2 miesiące to bardzo mało jak na PNSa. Może brudny ?
lukas10313 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 U mnie tak samo szybko znika na dolnych partiach drzwi... Smutne, ale tłumaczę sobie to tym, że brak chlapaczy i sprzyjająca aura..
Siwy Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ja to zauwazylem juz myjac recznie jeszcze w poprzednim roku przed swietami. Zawsze najszybciej mi schodzilo LSP w tych miejscach. Przy ostatnim nakladaniu PNS staralem sie te miejsca zabepieczyc powoli i dokladnie, ale widocznie dalej jest cos nie tak
mkbewe Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 ja mam to samo, co bym nie nałożył to dolne partie drzwi, tylna klapa i zderzak bardzo szybko słabną
Stefan-16 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Może lepiej popracować nad przygotowaniem powierzchni. Ja to zawsze robię tak: Coś na smołe, Iron, Glinka, Pasta wykańczająca na czerwonej gąbce Urban/NAT, Odtłuszczanie za pomocą PREP lub zmywacz Novola, i na to daję PNS. Ale zauważyłem, że też są różne formy aplikacji.. ostatnio widziałem to, ale chyba sporo towaru się traci...:
mkbewe Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 najpierw zrobilem korektę lakieru, potem jak wosk osłabł to jeszcze raz myce iron,prick, glinka mycie cleaner i wosk i tez to samo Zastanawiam się tylko czy każde auta mają tka smao czy np to zależy od kształtu nadowzia też częściowo czy nie
Artih Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 ... ostatnio widziałem to, ale chyba sporo towaru się traci...: Hahahaha 80% Sonaxa w ścierce po takiej aplikacji.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Stycznia 2015 Partner forum Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 najpierw zrobilem korektę lakieru, potem jak wosk osłabł to jeszcze raz myce iron,prick, Glinka mycie cleaner i wosk i tez to samo Zastanawiam się tylko czy każde auta mają tka smao czy np to zależy od kształtu nadowzia też częściowo czy nie Dużo zależy od samego lakieru Mam testową maskę od jakiegoś nie dużego starszego auta myślę że jakiś mały ford fiesta mk4 chyba testowane był na niej wszystko: - korekta - zmywacze, odtłuszczacze - 4nano scrub - nawet glass polish i nadal kropelkuje jak zmęczony wosk (przy tym lakierze uzytkownik może stwierdzić że nawet wosk w spray-u leży i chroni prawie rok
Moderator krd Opublikowano 16 Stycznia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Nie do konca. Lakier niczym nie zabezpieczony szybko sie zapcha i znikna kropelki, a zrobi sie tafla
kempus Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Ostatnio nałożyłem Net Shielda na Focusa, fajnie przyciemnił lakier. Jestem pod wrażeniem odpychania wody i kropelek. Chyba skończy się tak, że na zimę Net Shield i BSD, na wiosnę dobry natural i tyle tego detailingu
malypb Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 Sonax PNS nałożony miesiąc temu i w tym czasie przejechane ok. 4000km in słońcu, deszczu, śniegu i lodzie z temperaturami od -12 C do +10 C
atvmmz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 Pod spodem jest jeszcze Cosmic czy kładłeś na goły lakier?
MarrciN Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 Hmm, można parę słów o szamponie ADBL?
malypb Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 Pod spodem jest jeszcze Cosmic czy kładłeś na goły lakier? Auto zostało najpierw przygotowane (kilka dni przez Wigilią) ze wszystkimi krokami (piana, mycie, Vampire, Prickbort, glinka (medium)), potem przetarte Eraserem, następnie całość została "wypolerowana" za pomocą SONAX Xtreme Machine Polish Hybrid NPT na czerwonym padzie Royal Pads i rotacji (Flex). Na to nałożona jedna warstwa PNS. Czyli tak: nie mam pojęcia czy Cosmic jest nadal pod spodem - od jego aplikacji minęło 10 miesięcy. 24 sty 2015, o 17:23 Hmm, można parę słów o szamponie ADBL? Niedługo będzie o nim głośno tak myślę Dla mnie rewelacja...
atvmmz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 PNS robi robotę. Co do Cosmica to pewnie nie możesz określić jego trwałości? Pamiętam, że niezłe kanapki na nim robiłeś, a lakier błyszczał się przeokropnie.
iljash Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 a jak PNS spisuje sie przy kontakcie z piana/chemią na bezdotyku ? Domyslam sie, że od razu zabić go nie zabije, ale czy widać znaczne osłabienie PNS ?
Siwy Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Ja nic takiego nie zaobserwowalem
Moderator krd Opublikowano 29 Stycznia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 iljash, poprawnie nalozonego trwalszego wosku/sealanta czy powloki (a taka jest PNS) proszek na bezdotyku nie zabije bardziej jak mycie normalna piana aktywna i szamponem.
iljash Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 dzieki to w takim razie na wiosne testy, przy moich smiesznych przebiegach 2-3 miechy pewno polezy i bedzie idealnie
krakow_kult Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 7000km na kołach zimowych (felgach alu) i koła pięknie się domywają. Ostatnio spryskując je atomizerem woda + DG#901 brud sam ładnie odpłynął. Na dachu kombi się trzyma. Na masce już na samym przodzie ok 20cm znikło. Na tylnej klapie poległ szybko i nie ma po nim śladu. Generalnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony trwałością. W zeszłym roku robiłem testy na felgach z coli, hi temp fk1000, i żaden tak ładnie się nie trzymał na kołach jak netshield.
Rekomendowane odpowiedzi