karambol Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Czy używał ktoś Netshield na szyby lub plastiki? Będzie to moja pierwsza zabawa z tym produktem i nie wiem czy pomijać plastikowe elementy
kubik Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Bez obaw,na bocznych nawet spoko,na czołowej szybko się poddaje wycieraczkom
Yanek Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Na gładkich plastikach spisuje się równie dobrze jak na lakierze
DDominikk Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2014 Co najlepiej użyć by wspomóc i przedłużyć życie Sonaxa PNS?
ktm950 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2014 DDominikk, odpowiedź jest tylko jedna... BSD
DDominikk Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2014 Racja BSD dobry na wszystko Ogólnie rzecz biorąc może być zwykły QD? Nie musi to być coś bardziej na powłoki typu Cure?
Saico Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2014 u mnie fajnie Aquawax leży na PNS. Na pewno poprawia efekt wizualny, trwałości raczej nie zmniejsza (kilka miesięcy spokojnie)
barzlo Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 witam, przeczytałem cały wątek i mam 2 pytania: 1) jaki PNS daje look (blask, głębia, śliskość) w porównaniu do droższych powłok? 2) rozumiem, że w porównaniu do powłok kwarcowych nie zapewnia żadnej ochrony przed drobnymi zarysowaniami? Kolega wyżej pisał o połączeniu PNS i Aquawaxu - czy wygląd samochodu wyraźnie się poprawił? Pzdr.
Artih Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 1. Moim zdaniem bardzo zbliżony, dodatkowo nawet mniej od nich się brudzi. 2. Dobrze rozumiesz. Aquawax'a nie używałem.
Saico Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Śliskości za dużej nie daje, wręcz przeciwnie. Wygląd mi osobiście się podoba bo nie jest taki tłusty jak po woskach. Powiedziałbym, że zbliżony do wyglądu po sealantach, np. AG deep gloss. Aquawax dodaje połysku i kryje drobne ryski - tak to wygląda na 5 letnim aucie bez korekty:
janisz_gd Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Po przeczytaniu tylu pochlebnych opinii na temat Sonax'a PNS mam dylemat. W najbliższym tygodniu będę działać przy swoim aucie, którym jest Seat Leon z lakierem LC9Z. Auto ma sporo rys i nie ma opcji na korektę. Dotychczas zastosowałem połączenie Valet Pro Achilles + FinishKare 1000HP z którego byłem zadowolony. Teraz zastanawiam się nad: 1. Achilles + Collinite 476 + wspomaganie BSD lub 2. Achilles + Sonax PNS + wspomaganie BSD Auto mocno narażone na ptasie sraki ze względu na jaskółki Podpowiedzcie co będzie lepszym wyborem
comando Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Pod PNS wymyj ahillesa żeby dobrze złapał. Ja też mam pytanie. Czy polerowanie PNS zaraz po nałożeniu może wpłynąć na trwałość lsp ? Nakładałem 0,5 metra kwadratowego i od razu polerowałem bo bałem się żeby nie zaschnął i nie narobił smug. Po aplikacji byłem zadowolony z kropelek. Myłem Gold Classem i minimalnie osłabł. Potem dwa razy na bazdotyku i praktycznie znikł. Teraz po deszczach znowu odżył ale to już nie to samo co było. Zastanawiam się czy nie powinienem odczekać po aplikacji chociaż 2 minut.
janisz_gd Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Czyli PNS nadaje się w sumie na bdb przygotowany lakier??? Jest coś co można by zastosować pod PNS'a co ładnie zamaskuje rysy?
comando Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Pod PNSa najlepsza jest korekta. Podobno sam w sobie też maskuje ale ja robiłem jasne auto i tego nie zauważyłem.
Artih Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Ja PNS'a kładę zawsze jak powłoki - czyli auto po korekcie i max. odtłuszczony, czysty lakier.
daniel87 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 A ja mam pytanie odnoście PNS'a. Pierwszą puszkę kupiłem z szarą etykietą, obecnie widzę, że dostępne są z czerwoną...czy jest to ten sam Sonax
ShiningCar Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Pierwszą puszkę kupiłem z szarą etykietą, obecnie widzę, że dostępne są z czerwoną...czy jest to ten sam Sonax Prawdopodobnie masz 210ml (starsza wersja), teraz Sonax wypuścił PNS'a w 340ml. Oba opakowania są oryginalne.
mateuszk Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 Czym się różni ten produkt PNS od SONAX Xtreme Protect + Shine Hybrid Protection ?
Artih Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 Było już o tym w tym temacie - poczytaj. To nowe to wersja "amatorska".
mateuszk Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 Przeczytałem cały wątek wczoraj i było jedynie wersja "amatorska" ale jaka nazwa produktu i jakie są różnice nie było. Czy jest łatwiejsza aplikacja, co z kropelkowaniem, trwałością w porównaniu do PNS ?
Artih Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 Gdzieś (chyba na DW) czytałem, że wersja amatorska ciut lepiej się aplikuje ale nie ma już tej trwałości. Look ten sam
mateuszk Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 Zakupiłem ten specyfik jeszcze z tego co widzę starszą edycję 210 ml. Czym to zmyć jeśli utrzyma się długo a chciałbym nałożyć kolejną warstwę ? SRP da radę ?
mavq Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 Powinno dać radę, możesz jakąś pastą finiszową to usunąć, cleaner ścierny też powinien podołać
kerad Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 A jaki numer Sonaxa jest tego lepszego PNS'a możecie odczytać z puszki?
Rekomendowane odpowiedzi