Szpako99 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 3 godziny temu, powerf napisał: @czester To powiem ci że od kilku tygodni testuję inny patent, mianowicie do mycia bezwodnego przy użyciu ech2o dodaję trochę BSD i dzieki temu za jednym zamachem mam zarówno auto umyte jak i zabezpieczone, hydrofobowość od BSD utrzymuje się spokojnie 2 tygodnie, a jako że swoje auto myję z reguły co tydzień, to w zupełności taki zabieg mi wystarcza. A dawkuję tak, by w roztworze do mycia bezwodnego było Ech2o w stężeniu 1:15-1:20 i dodaję wtedy tyle bsd aby jego stężenie było ~1:10. Czyli np: 300ml wody + 20ml Ech2o + 30ml BSD. Efekt miazga, mycie i zabezpieczenie w 1 kroku, pół godziny roboty. Ok, a jak to wpływa na lakier? Psikasz na lakier, a potem docieranie tylko mikrofibra? Na yt widziałem właśnie jak koleś mył auto woda z dodatkiem bsd w proporcji 3:1 - psikal na lakier roztwór, na mikrofibrę bsd i przecierał... Ale czuję, że będzie za to lincz na forum
czester Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 Hm ja o myciu samą wodą z BSD nie słyszałem. Tutaj mowa o dodawaniu BSD do roztworu do waterless (woda + Ech2o)
powerf Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 @Szpako99 @Szpako99 mam gdzieś kto coś sobie o tym myśli, ważne że to działa i nie robi bałaganu na lakierze jak co niektórzy twierdzą. Do tego jest skuteczne. Natomiast nie myję samym bsd z wodą, bsd dodaję do Ech2o, to Ech2o jest u mnie głównym składnikiem a bsd tylko podbija kropelkowanie. Szczerze mówiąc to mnie śmieszy jak ktoś kto w życiu nie spróbował takiej techniki a wypowiada się jakie to szkody na lakierze wyrządzi. Ja od roku tak myję tydzień w tydzień i jakoś nie mam matowego od rysek lakieru, jasne że pojedyncze mikroryski się pojawią, chociażby od wycierania czy suszenia.
Szpako99 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 20 minut temu, powerf napisał: @Szpako99 @Szpako99 mam gdzieś kto coś sobie o tym myśli, ważne że to działa i nie robi bałaganu na lakierze jak co niektórzy twierdzą. Do tego jest skuteczne. Natomiast nie myję samym bsd z wodą, bsd dodaję do Ech2o, to Ech2o jest u mnie głównym składnikiem a bsd tylko podbija kropelkowanie. Szczerze mówiąc to mnie śmieszy jak ktoś kto w życiu nie spróbował takiej techniki a wypowiada się jakie to szkody na lakierze wyrządzi. Ja od roku tak myję tydzień w tydzień i jakoś nie mam matowego od rysek lakieru, jasne że pojedyncze mikroryski się pojawią, chociażby od wycierania czy suszenia. Dla mnie super pomysł, zwłaszcza na szybką akcję gdzie tego czasu coraz mniej. Napiszę PW.
maciek-drummer Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 @powerf możesz przedstawić jak wygląda proces takiego mycia u Ciebie , krok po kroku?
powerf Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2020 @maciek-drummer Opisywałem usprawnianie mojej metody mycia w przeciągu ostatniego roku w osobnym temacie, dokładnie tutaj: https://kosmetykaaut.pl/topic/15666-mój-patent-na-mycie-auta-zimą-i-nie-tylko/page/4/ Zaktualizowałem go dzisiaj jeszcze o dodatkowe wykorzystanie BSD.
Fredi88 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2023 Jest to dostępne w PL? Używał ktoś? Jak z zapachem?
Gardor Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2023 5 godzin temu, Fredi88 napisał(a): Jest to dostępne w PL? Z tego co kojarzę ma nie być dostępny u nas w kraju.
Fredi88 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Gardor napisał(a): Z tego co kojarzę ma nie być dostępny u nas w kraju. To chyba sobie z ciekawości kupię jedynego na forum Wreszcie będę miał coś czego @Domel nie ma 1 4
przemas.p Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2023 Jest na Amazonie Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka 1
Fredi88 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2023 5 godzin temu, przemas.p napisał(a): Jest na Amazonie Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Wiem, ale u mnie w lokalnym sklepie tez
Moderator Domel Opublikowano 5 Czerwca 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2023 2 godziny temu, Fredi88 napisał(a): Wiem, ale u mnie w lokalnym sklepie tez Link pls 1 2
analyzator Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2023 Jak macie gdzieś to limitowaną wersję dostępną z wysyłką do Polski to również poproszę o linka.
skrzat06 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2023 Jakby szło jakieś grupowe zamówienie to i ja się dopiszę
Fredi88 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2023 2 godziny temu, Domel napisał(a): Link pls https://forstinger.com/SONAX-BrillantShine-Detailer/25604689 Jak chcecie to mogę wam wziąć, jadę do PL za 2 tyg. Nie mam tylko czasu potem na rozsyłanie do wszystkich pojedynczo. Mógłbym całość wysłać do 1 osoby która zajmie się dystrybucją dalej ewentualnie.
RAZERS Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Co sądzicie o mixie BSD z wodą destylowaną 1:1? O wiele łatwiej jest rozpylić wtedy mgiełkę i wypracować produkt.
przemas.p Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Co sądzicie o mixie BSD z wodą destylowaną 1:1? O wiele łatwiej jest rozpylić wtedy mgiełkę i wypracować produkt. Plus 5ml ech2o podobno fajny Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka
majkel207kj Opublikowano 14 Października Zgłoś Opublikowano 14 Października Panowie jak się sprawdza BSD na mokro w temp 10-15 stopni
SerowyCheetos Opublikowano 14 Października Zgłoś Opublikowano 14 Października 3 godziny temu, majkel207kj napisał(a): Panowie jak się sprawdza BSD na mokro w temp 10-15 stopni Nie miałem z nim nigdy żadnego problemu, używałem go nawet w zimę przy minusowych temperaturach, różnica jest taka że wolniej odparowuje z lakieru
Rekomendowane odpowiedzi