Michał82 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zależy czego szukasz. Osobiście nigdy nie używałem, bo nie lubię wrażenia tępego lakieru po użyciu QD. 1 1
Birkhof Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zależy czego szukasz. Osobiście nigdy nie używałem, bo nie lubię wrażenia tępego lakieru po użyciu QD.Wystarczy dodać cos śliskiego do BSD i jest super :)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Michał82 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Ale wtedy to już nie jest BSD tylko mix
Birkhof Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 Ale wtedy to już nie jest BSD tylko mix Wtedy jest BSDmax Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 3
samsung89 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Witam, mam okazje kupic BSD 5 L, lecz jak to wyglada z data waznosci? Jezeli uzyje ten produkt raz w miesiacu.
Birkhof Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Witam, mam okazje kupic BSD 5 L, lecz jak to wyglada z data waznosci? Jezeli uzyje ten produkt raz w miesiacu.Hehe, to na 10 lat będziesz mia:-)Ja mam od 4 lat BSD i nic mu nie jest (nie przemarzam).Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
_harry Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zanim to zużyjesz samochody zostaną zakazane, staniesz się eko freakiem i kupisz rower lub kolor i blask lakieru będzie sterowany smartfonem z poziomu aplikacji. Szkoda życia na wiązanie się z jakimkolwiek środkiem na tak długo... 1
lol19pl Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2019 W dniu 20.04.2019 o 16:45, _harry napisał: Szkoda życia na wiązanie się z jakimkolwiek środkiem na tak długo... Z bsd? a w życiu, on jest już od kilku lat na rynku i nadal wiele osób jest wiernych qd'kowi na sterydach.
Viento Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 @samsung89 Sonax jako jeden z niewielu producentów podaje na opakowaniach informację, że produkt nie ulega przeterminowaniu. BSD nie jest wyjątkiem, pilnuj tylko, żeby go nie przemrozić
kaktusPL Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 Kiedyś obiło mi się o uszy, że nie powinno się go kłaść na upały, tylko raczej w okresie jesiennym, zimowym, bo sprawia jakieś problemy. Prawda to czy kolejna legenda ?
analyzator Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 4 minuty temu, kaktusPL napisał: Kiedyś obiło mi się o uszy, że nie powinno się go kłaść na upały, tylko raczej w okresie jesiennym, zimowym, bo sprawia jakieś problemy. Prawda to czy kolejna legenda ? Zimowość sonaxa wynika z jego cech. Można używać cały rok bez problemu. Nie mam doświadczenia z aplikacją przy obecnych temperaturach to tutaj nie pomogę ale jako że to sonax to na pewno da się
kaktusPL Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 @analyzator ok, dzięki za pomoc
gori Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 BSD ma jakiś filtr UV? Chroni lakier przed słońcem? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Qukie Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ja na większości auta mam Fusso 12M i po każdym myciu, co weekend robię szybki detailing BSD. Nie mam z nim żadnych problemów, ale to może dlatego że auto jest w białej perle.
lodowa Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2019 zmieszałem dziś qd1 z BSD . jestem ciekawy jaki będzie efekt finalny po aplikacji ... ale tak sobie teraz myślę czy ma to jakiś sens ;d
ghost Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2019 Godzinę temu, lodowa napisał: zmieszałem dziś qd1 z BSD . jestem ciekawy jaki będzie efekt finalny po aplikacji ... ale tak sobie teraz myślę czy ma to jakiś sens ;d
lodowa Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2019 41 minut temu, ghost napisał: ok bede kontynuowac we wskazanym dziale
Tomek1419 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2019 @lodowa kiedyś tak miałem i na pewno poprawiła się śliskość lakieru oraz docieranie na moje oko trwałość nie spadła. 1
_harry Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 Można brać....Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Bapko Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2019 Nabyłem kilka dni temu BSD i wczoraj zaaplikowalem go na auto ale pod światło wychodziły mi straszne mazy i chmury... aplikowałem wg instrukcji jednego z youtuberow, na aplikator mikrofibrowy i rozprowadzenie na krzyż i docieranie fluffym. Trzeba była się sporo namachać i to na większym docisku żeby usunąć mazy..Jak u was to wyglada?
Zani Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2019 30 minut temu, Bapko napisał: Jak u was to wyglada? Bez problemu nawet w słońcu , psikam na fibre z krótkim włosiem i rozprowadzam na elemencie . Pózniej fibra z dłuższym włosiem i finalne dotarcie , nie ma żadnych mazów .
Bapko Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2019 Bez problemu nawet w słońcu , psikam na fibre z krótkim włosiem i rozprowadzam na elemencie . Pózniej fibra z dłuższym włosiem i finalne dotarcie , nie ma żadnych mazów .Jeden strzał na panel ( powiedzmy drzwi) wystarczy?
_harry Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2019 Dyskusje tego typu przypominają dyskusję z intormatykiem przy awarii programu, na zasadzie: "dziwne, u mnie działa".Koledzy z kłopotami nie piszą jaki mają lakier, jak przygotowali go do użycia detailera, czy coś już leży na lakierze.Przecież porady w takim przypadku to wróżenie z fusów.
Zani Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2019 2 godziny temu, Bapko napisał: Jeden strzał na panel ( powiedzmy drzwi) wystarczy? Zależy jakiej wielkości panel , na maskę dwa strzały ,na drzwi jeden powinien wystarczyć , chyba ze to są drzwi od coupé to wtedy dwa musisz dać . 2 godziny temu, _harry napisał: jak przygotowali go do użycia detailera, To nie wosk ani powłoka żeby przygotowywać lakier .
Rekomendowane odpowiedzi