manio49 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Więc po co kłaść FK?Nie rozumiem tego typu zabiegów... To, co napisał proximo i look.
atvmmz Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 FK na goły lakier + BSD = look ? Ja myślałem, że np HDC + Glasur.
luq92 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 atvmmz, chyba jeszcze zależy dużo jaki lakier. U mnie FK przykryty BSD robi świetną robotę. Sam się łapię na tym, że zawieszam się przy samochodzie i podziwiam Tutaj masz taką kanapeczkę w moim wykonaniu na lakierze proszącym się o lekkie odświeżenie.
atvmmz Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Fk położony na nie przygotowaną powierzchnie czy tak jak pisałeś w innym temacie, na Achillesie? A drugiego dnia kładziesz na to BSD? Rozumiem po dwóch, trzech miesiącach...
luq92 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 atvmmz, kiedyś zdarzyło mi się położyć bez achillesa, tylko porządne mycie. Raz był to SRP. BSD przeważnie kładę po następnym myciu, chociaż zdarzyło mi się dopiero po 3-4 myciach czyli jakiś miesiąc-półtora. Tutaj jest położony na Achillesie i po kilku godzinach psiknięty BSD.
atvmmz Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 luq92, Tak jak pisałem wyżej, nie rozumiem takich kanapek dzień po aplikacji. Teraz pytanie co dało ten wygląd cleaner, wosk czy BSD? Obstawiam to pierwsze
luq92 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 atvmmz, z ciekawości psiknąłem zaraz po aplikacji. Przeważnie robię to po drugim myciu. Może i faktycznie cleaner najwięcej tutaj zrobił, bo już po nim było na czym oko zawiesić. Niestety mam mało detailerski lakier. Po ochlapaniu samą wodą już w miarę wygląda, chociaż jest dość "matowy".
Tomek WRO Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 U mnie FK przykryty BSD robi świetną robotę. Sam się łapię na tym, że zawieszam się przy samochodzie i podziwiam U mnie na srebrnym lakierze w V50 BSD również robi robotę. Niedawno zrobiłem korektę i położyłem FK 1000P - z racji tego, że autem jeździ żona. Więc potrzebowałem coś bardziej długoterminowego niż Carbon na HDC Po pierwszym myciu położyłem BSD i widocznie podbiło to lustro
daniel87 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Ja ostatnio nałożyłem znajomym na granatowy lakier, na którym nigdy nic nie było. Zwykłe mycie i BSD. Na początku tylko na błotnik w celu sprawdzenia czy jest sens. Zgrzeszyłem tak myśląc. Efekt Fotek nie mam
Mirko Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Wracając do tematu prickborta to zjadł u mnie i BSD i Armor all shield. Jeden i drugi był świeżo położony. Mycie szamponem i glinkowanie nie pomogły. Od tego czasu jestem ostrożny z prickportem
pitheron Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Prickbort jest ponoć bezpieczny dla wosku, a BSD usunął? Czy ktoś może potwierdzić, że prickbort faktycznie nie rusza np FK1000p? Jestem bardzo zainteresowany, bo mam właśnie ten sealant położony i używam prickborta przy każdym myciu, a może nie powinienem...
luq92 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Nie dam sobie rąk uciąć, ale chyba psikałem kiedyś na gołego FK Prickiem i chyba nic złego się nie stało
Mirko Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 BSD to nie FK a Armor all to coś jeszcze nie do końca poznane
Bonthyc Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Jaki jest sens stosowania prickborta po każdym myciu i to na zabezpieczonym aucie
pitheron Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Sugerujesz, że smoła z zabezpieczonego lakieru zejdzie przy zwykłym myciu bądź przy pre-washu? Pytam szczerze - ja dopiero stawiam pierwsze kroki.
Bonthyc Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Wg. mnie jeśli masz nałożone LSP i myjesz auto na bieżąco to smoła będzie świeża i większość czarnych kropek powinna zejść podczas normalnego mycia rękawicą z szamponem. W tym wypadku po prostu uważam, że szkoda prickborta na coś takiego. Ja dekontaminację wykonuję razem z glinkowaniem tylko podczas przygotowania lakieru do LSP.
JUBAS Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Koledzy, czy jest możliwość dodania czegoś do BSD co zwiększy jego śliskość po aplikacji ?
Tomek WRO Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 JUBAS, możesz dodać jakiegoś Finalle czy ProDetailera. Ktoś już tutaj pisał o mieszaniu i rozrabianiu BSD
Maniek8888 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Jeśli chodzi o BSD, to zauważyłem, że potrafi "przejąć" trochę śliskości od wosku, jeśli stosujemy go na nawoskowane auto, albo jeśli mycie wcześniej używałem VP Citrus Bling, to lakier w trakcie ścierania BSD, jak i później, nie jest już taki tępy
damian Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Jeśli chodzi o BSD, to zauważyłem, że potrafi "przejąć" trochę śliskości od wosku, jeśli stosujemy go na nawoskowane auto, albo jeśli mycie wcześniej używałem VP Citrus Bling, to lakier w trakcie ścierania BSD, jak i później, nie jest już taki tępy Zgadza się i było o tym mówione w tym temacie
Procent Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 damianTDCi, na której stronie??rozrobiłem sobie BSD w wodą destylowaną i myślę dolać z deka SG almond QD?? nie wiem czy jest sens czy nie??
Lazer Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2014 dzisiaj z braku laku psiknalem auto BSD bo ptaki zaczely s..ć pisaliscie ze lakier po nim jest tępy ale nie spodziewałem się, ze az tak
Moderator Domel Opublikowano 18 Maja 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2014 Sugerujesz, że smoła z zabezpieczonego lakieru zejdzie przy zwykłym myciu bądź przy pre-washu?Pytam szczerze - ja dopiero stawiam pierwsze kroki. przynajmniej powinna zejść szybciej niż z "gołego" lakieru. Smoła ma właściwości w żerne ... na punciaku żony mam jeszcze takie dwa małe placki które ani prickbort ani tenzi ani zadna glinka jeszcze nie usunęła od 2 lat
Procent Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2014 Lazer, jest masakrycznie tępy. mi przy polerowaniu BSD fibra stawała
ktm950 Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2014 Zawsze można zmieszać BSD z AF Finalle lub Last Touchem (np. 3:1) i docieranie jest duuużo przyjemniejsze
Rekomendowane odpowiedzi