saddam Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Djtomas, nie, nie po myjce bezdotykowej. Nakładam BSD (i inne specyfiki) tylko po dokładnym myciu ręcznym. Do tej pory aplikację powtarzałem co mycie. W zimie pewnie też tak będę robił tylko z mniejszą częstotliwością.
Moderator Domel Opublikowano 22 Grudnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 uzylem sonaxa jakos 2 tyg temu. dzis auto uwalilem woda z blotem. wziolem zwyklego marolexa i chcialem sobie progi spłukac. Zaluje ze tego nie nagralem. splukiwanie tego syfu zwyklem marolexem bylo dziecinnie proste, a lakier zostal "czysty". Jestem w szoku. Jutro jadę na generalne mycie przed swietami. zobaczymy dalszych efektów, ale ogolnie produkt WOW.
g.pajak Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Jutro jadę na generalne mycie przed swietami Gdzie to wiem, ale o której?
Moderator Domel Opublikowano 22 Grudnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Jutro jadę na generalne mycie przed swietami Gdzie to wiem, ale o której? PW ;]
Tworek Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Szybki pogląd na to co wyczynia Sonax na lakierze, w aurę jaką mieliśmy przez ostatnie 2 miesiące Dodam że był potraktowanym w tym czasie dwa razy tylko pre-wash'em z Marolex'a, Raz Combo 2 od VP i raz Fruit Snow Foam od SG.
Moderator Domel Opublikowano 10 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Dokladnie. U mnie po okolo 1,5 miesiaca nie mycia i kilogramach sniegu taki sam efekt
Administrator Evo Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Tworek, coś leży pod spodem ? Ale i tak -
Tworek Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Wstyd się przyznać, ale z natłoku pracy 6 dni w tygodniu/3 zmiany auto do zimy nasmarowałem tylko Sonax'em BSD A FK 1000p leży w lodówce się się śmieje ze mnie Tak jak pisałem od 2 miesięcy tylko 2 x pre-wash, ale auto garażowane z tym całym 2 miesięcznym syfem. Dolne części paneli, dosyć mocno osłabione, lub inaczej napiszę, zaklejone.
Sabat Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 No właśnie na dolnych panelach też u mnie ciężko go zobaczyć, nawet po umyciu na dwa wiadra . Ale na miesiąc spokojnie styka.
Moderator Domel Opublikowano 14 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 u mnie siedzi pieknie
tosztotomasz Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 u mnie też trzyma się jak zły już 1,5 miesiąca.
Procent Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 po tym co zobaczyłem zamówiłem i czekam na przesyłkę
Arni Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Również polecam. W listopadzie było grane Collinite na cleanerze Poorboy's PP + na to wszystko Sonax BSD, w międzyczasie ze 2 pełne mycia na bezdotyku proszkiem i ze 2 płukania (łatwo wszystko schodziło). Auto przejechało z 1000-1500 km w różnych warunkach, a wczoraj przy myciu było widać tylko osłabienie na dołach drzwi. Maska i dach jak po aplikacji. Pacnąłem więc po wczorajszym myciu świeżą warstwę, i do wiosny będzie pewnie spokój. Wg mnie na zime super opcja, jest dodatkowa ochrona i spływanie, choć chyba nie podbija wyglądu i praca z nim nie jest tak przyjemna jak z klasycznymi QD. Po prostu dobre narzędzie, a nie zabawka.
Lucas123w Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Wg mnie na zime super opcja, jest dodatkowa ochrona i spływanie, choć chyba nie podbija wyglądu i praca z nim nie jest tak przyjemna jak z klasycznymi QD. Po prostu dobre narzędzie, a nie zabawka. Aplikacja prosta tylko trzeba w małych ilościach aplikować. Na minus to podbija delikatnie ryski, u mnie na czarnym widać szczególnie na klapie bagażnika gdzie się rysuje od podnoszenia. Wytrzymałość z połączeniu z Colli wysoka. U mnie teraz jest Colli 915 na tym BSD i po ostatnim myciu wleciał na to wszystko Megsowy QD.
Procent Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 szkoda że nie podbija jak megsowy UQD.BSD daje jakikolwiek wet look??
bienek Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 BSD daje jakikolwiek wet look? Może delikatnie podbija look ale to minimalne. W tej kwestii nie równa się z AF finale np i megs UQD też moim zdaniem lepszy od BSD.
SJake Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Z obserwacji to BSD daje ładny poblask na srebrnych autach i pochodnych jasnych. Na ciemnych... hmm.. trochę muli.
Lucas123w Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Na ciemnych... hmm.. trochę muli. Nie robi szału może tak
Mirko Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Na ciemnych... hmm.. trochę muli. Dokładnie tak
daniel87 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Ja kiedyś próbowałem połączenia z FK 425 i PB S&G i chyba nie zobaczyłem tych 2%
Mirko Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Ja kiedyś próbowałem połączenia z FK 425 i PB S&G i chyba nie zobaczyłem tych 2% By zobaczyć te 2% nie można robić porównania jednocześnie, jak wysmarujesz każdy panel czym innym to za Chiny nie zobaczysz różnicy. Ja widzę różnicę i to bardzo dużą przy porównaniu BSD do AF Finale i Angelwax QED, w jednym przypadku - mam czerwonego VAGa, zawsze jakaś warstwa LSP leży i gdy po BDS jest ładnie bo czysto i schludnie, to po tych dwóch jest wow... i to wcale nie 2 procentowe Mam też seicento w granatowym metallicu... i tam nie widać takiej różnicy, zadbany metallic zawsze się błyszczy Więc gdy pogoda to leję Angelwaxa albo Finale... jednak gdy robi się deszczowo to jak tylko dam radę, dokładam BSD Porównania typu rajstopy vs. pończochy oddawałyby tę różnicę najlepiej
robszw Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 na aucie siedzi FK1000, na to bym chcial polozyc sonax BSD, ile moze zejsc na jedna aplikacje na mondeo? i czy te najtansze oferty BSD 750 ml w cenie 27zl na allegro to moze byc jakas podroba? (wrzucilbym przykladowy link ale nie wiem czy moge?)
kamil_rosen Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Wszystko zależy jak sobie będziesz "psikał". Generalnie z tego co zauważyłem to lepiej rozpylić ciut więcej produktu żeby był w każdym zakątku, wtedy jest efekt i wiadomo, że nic nie pominęliśmy. Kiedyś chyba 20-30ml mi zeszło na auto, ale pewnie tak koło 40-50ml to tak na bogato trzeba lecieć Czemu miała by to być podróba i kto niby ma podrabiać Sonaxa. Jak się boisz kup u jakiegoś partnera forum. Cena trochę wyższa, ale dodaj rabat i masz pewny produkt
powalla Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Też stosuję BSD na FK i kropelki są "widowiskowe" Kupiłem w sumie jeszcze taniej bo za 24zł i pomimo nie żałowania BSD na auta i nawet odlaniu 250ml userowi Makiol dalej mam w butelce spory poziom
robszw Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Dzieki za informacje, zamawiam w takim razie
Rekomendowane odpowiedzi