Pimps Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 krd, Krzychu, jest Gyeon. Na mieście mówią, że Angel Wax też sobie dobrze radzi jeśli chodzi o kropelki. Mam i Gyeon i mam Reloada i wydaje mi się przynajmniej u mnie na aucie że ten drugi jest trochę trwalszy. Napewno Reload mocniej przyciemnia lakier od Gyeon'a i moim zdaniem jest bardziej śliski/gładki no i dla mnie rewelacyjnie pachnie.
Mirko Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Na mieście mówią, że Angel Wax też sobie dobrze radzi jeśli chodzi o kropelki. Dobrze mówią, jest nieźle z kropelkami ale BSD to to nie jest:) Jednak u mnie jest na pierwszym miejscu jeśli chodzi o wygląd więc słabsze kropelkowanie mu wybaczam pomimo, że lepiej byłoby na Netshielda klasc BSD
Big Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Od pewnego czasu (mniej więcej od miesiąca) używam Sonaxa BSD i muszę wam przyznać, że jestem pod dużym jego wrażeniem Do używania tego detailera namówił mnie Griffe, a właściwie efekty jakie widziałem na jego RS6. U mnie BSD leży na Powłoce C Quartz, oraz na drugim aucie na Zymolu Carbon. Oba auta są w czarnych kolorach. To co mogę powiedzieć o BSD, to to, że świetnie podbija głębię koloru i wet look i naprawdę pięknie kropelkuje oraz dość długo się utrzymuje. Co do zmywania ptasiego guana, to również nie ma z tym problemu, tylko pytanie czy to efekt BSD, czy też leżącego pod nim Carbona, lub C Quartza ??
g.pajak Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 tylko pytanie czy to efekt BSD, czy też leżącego pod nim Carbona, lub C Quartza ?? Wg mnie tak właśnie jest. Jak dla mnie BSD za dużo do wyglądu nie dodaje - u mnie ani na czarnym ani na szarym kolorze Ja tam używam go - tego BSD - do szybkiego ogarnięcia/wytarcia wnęk i innych zakamarków, ewentualnie do szybkiego ogarnięcia pod maską . Do tego nadaje się genialnie, dlatego zakupiłem galonik Jako klasycznego QD wolę CG P40 (którego też mam większą ilość)
Administrator Evo Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Big, na aucie z Cquarztem używałeś może Reloada przed BSD ? Ciekawi mnie właśnie jak BSD by się sprawdził jako takich uzupełniacz dla powłok, w miejsce właśnie Reloada, Cure, C2 etc, nigdy nie miałem okazji tego sprawdzić
Big Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Evo, Reload był użyty tylko raz, pierwszy raz po aplikacji powłoki. Później używany był Megsa Ultimate Quick detailer, a potem AF Finale Quick Detailer, a teraz Sonax BSD. W kolejności uszeregowałbym jest tak: 1. Sonax BSD 2. Megs QD 3. AF FQD
Paviarotti Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Co do zmywania ptasiego guana, to również nie ma z tym problemu, tylko pytanie czy to efekt BSD, czy też leżącego pod nim Carbona, lub C Quartza ?? Raczej tego co pod spodem. U mnie BSD zostawał natychmiastowo zjadany przez ptasie odchody. Po spłukaniu zostawała niestety w tamtym miejscu plama bez jakiejkolwiek ochrony. Może to zależy od ilości jaką się smarowało, ale przy oszczędnym psikaniu tak było.
przemas22 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 No panowie odkurzac zapasy Sonaxa idzie zima. Ja czekam aż osłabienie mi nałożony DG 105 i ładuje zimowego przyjaciela ;-)
Lucas123w Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 U mnie współpraca BSD z Collinite 915 ma się perfekcyjnie deszcze, mokry śnieg i dalej ładnie trzyma względny porządek na czarnej perle.
djtomas Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 a co ile kilometrów/co jaki czas odświeżacie powłokę BSD? POzdr.
saddam Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Co mycie, czyli co tydzień (czasami 2).
kaperecz Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Ja aplikuje BSD po kazdym myciu (czyli co tydzien) tylko powłoka jest taka tepa.
Moderator krd Opublikowano 3 Grudnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Ja aplikuje BSD po kazdym myciu (czyli co tydzien) tylko powłoka jest taka tepa. Jak nie masz juz na aucie zadnego innego LSP to sie nie dziw. Posmaruj jakims normalnym woskiem i dopiero potem w ramach dodania kropelek aplikuj BSD
Piotrek ! Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Nawet na wosku BSD robi taki tępy lakier. Ale ostatnio zrobiłem tak że po paru godzinach od nałożenia BSD przeleciałem całe auto Dodo Juice Basic Of Bling Detailing Spray i nie dość że auto odzyskało świetny wygląd (po BSD niezbyt mi się podoba) to lakier ma całkiem fajną śliskość i mniej łapie kurz.
kamilgt Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Psikałem BSD na kilkugodzinnego FK i śliskość drastycznie zmalała
Moderator Domel Opublikowano 4 Grudnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Co to znaczy tępy lakier ? chropowaty ? nie sliski ?
MarrciN Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 tak, tępy to odwrotność śliskiego
Big Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Fakt, BSD Sonaxa, jest bardziej tępe niż np. UQD Megsa, ale nie jest aż tak tragicznie, jak wynikałoby z tego co piszą niektórzy.
Sabat Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 I co z tego, że jest tępy jak woda z niego spierdziela :>
Piotrek ! Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 I co z tego, że jest tępy jak woda z niego spierdziela :> Bo się fajnie mizia coś śliskiego
Sabat Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Ja tam wolę żonę miziać ale na lato do miziania mam PB qd+
Big Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 I co z tego, że jest tępy jak woda z niego spierdziela Dokładnie !! Odpychanie wody ma dużo lepsze niz jego konkurencji. Przy czym efekt ten utrzymuje się naprawdę długo.
djtomas Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Co mycie, czyli co tydzień (czasami 2). po myciu na myjce bezdotykowej? bo teraz w zimie to ręczne mycie dla mnie już odpada, a po bezdotyku mam zawsze wrażenie, że auto nie przeszłoby testu "białej rękawiczki"
Master kecav Opublikowano 5 Grudnia 2013 Master Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 a po bezdotyku mam zawsze wrażenie, że auto nie przeszłoby testu "białej rękawiczki" Raczej nigdy nie przejdzie takiego testu po bezdotyku. Na dowód - przynajmniej u mnie - wystarczy po bezdotyku spróbować nałożyć coś ręcznie (cleaner, wosk itp), tak aby wcierać coś aplikatorem. Po zabiegu wystarczy oglądnąć zwykle czarny od brudu aplikator
Rekomendowane odpowiedzi