daniels Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 Na to mam patent. Góra statywu ma plastikową zaślepkę. Jeśli nawiercę w niej otwór o średnicy otworu w rączce statywu (1,1cm) i włożę stalowy pręt, który usztywnię np. poxiliną od dołu - całość będzie grała.Tak to sobie wyobrażam, realizacja do marca. (alternatywnie można poprosić tokarza o wytoczenie pewnego rodzaju czapeczki z wystającym mocowaniem statywu) powielasz problem który mamy z obecnymi statywami bo i ile jest on w miarę stabilny to właśnie mocowanie hqi- statyw jest jego problemem, jedynym rozwiązaniem było by wrzucenie metalowej tulei w statyw dość głęboko. Do tulei musial by być uchwyt przyspawany, wtedy miało by to ręce i nogi a tak będzie się to wszystko gibać jak rezus na wiejskiej dyskotece
KR54321 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 ... może nadałby się statyw perkusyjny? Dobry pomysł. Używam swoich starych statywów do lakierowania części. Ładnych parę kilogramów da się zawiesić, np. przekładnię, albo 4 amortyzatory za jednym razem
Pan Miyagi Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 decyzja zapadła - będzie spawanie dla lepszej stabilności
ZANDAR Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Testował już ktoś może taką lampę LED 50W http://www.allegromat.pl/aukcja129240
Pan Miyagi Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Jakiej firmy żarówkę najlepiej założyć do HQI żeby barwa światła była odpowiednia do korekty?
rickson Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 ZANDAR, Wokół domu kilka wisi i świeci. Lepiej kupić hqi
ZANDAR Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 ZANDAR, Wokół domu kilka wisi i świeci. Lepiej kupić hqi Dzięki za pomoc, bo już chciałem zamawiać tą lampę. Czyli jednak nie świecą tak mocno jak chociażby HQI 150W? Jakiej firmy żarówkę najlepiej założyć do HQI żeby barwa światła była odpowiednia do korekty? Raczej dużego wyboru nie ma, albo 3000K lub 6500K...u znajomego widziałem jak świeci Osram 3000K 70W i powiem, że daje rade.
cash Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Jakiej firmy żarówkę najlepiej założyć do HQI żeby barwa światła była odpowiednia do korekty? Jakieś znanej ale barwę brałbym "ciepłą", mam teraz zimną i nie na każdym kolorze wszystko widać... IMO "ciepła" jest bardziej uniwersalna
Pan Miyagi Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Cash, dziękuję za szybką odpowiedź. Właśnie myślałem, że im zimniejsza tym lepiej widać niedoskonałości lakieru ale zawierzę doświadczeniu
rickson Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Jakiej firmy żarówkę najlepiej założyć do HQI żeby barwa światła była odpowiednia do korekty? Jakieś znanej ale barwę brałbym "ciepłą", mam teraz zimną i nie na każdym kolorze wszystko widać... IMO "ciepła" jest bardziej uniwersalna Jakimś linkiem możesz podrzucić?
cash Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Jakimś linkiem możesz podrzucić? Kupowałem tutaj SKLEP , ale wtedy były żarówki osrama jeszcze jak dobrze pamiętam. Patrzeć na barwę i trzonek czyli Rx7s.
bmwsrc Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jakimś linkiem możesz podrzucić? Kupowałem tutaj SKLEP , ale wtedy były żarówki osrama jeszcze jak dobrze pamiętam. Patrzeć na barwę i trzonek czyli Rx7s. Ta w promocyjnej cenie 37 zł netto (45 zł brutto) to jest właśnie Osram. Barwy światła w Osramie: - WDL- 3000 K - NDL - 4200 K - D - 5600 K. Ps. Mogę takie sprzedawać po 42 zł (brutto). Chętnych zapraszam na PW. pozdr Łukasz
Pan Miyagi Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Obiecana przeróbka zakupionego statywu nagłośnieniowego (info kilka postów wyżej). Wizyta u tokarza i lokalnego mechanika z możliwością spawania. Koszt: 40 zł + piwo + 2 śruby z castoramy. Stabilność całej konstrukcji po włożeniu elementu w statyw i dokręceniu do niego HQI dwiema śrubami, z racji tego, że statyw jest gruby i stalowy - więcej niż dobra. Element wymaga tylko powierzchniowego odczyszczenia i polakierowania co stanie się na dniach.
rogo Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 no i fajnie zrobione, ten element będzie poprostu wsuwany, czy ma jak jakąś blokadę ?
Pan Miyagi Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 rogo, jest wsuwany bez blokady ponieważ siedzi ciasno i nie rusza się po włożeniu w statyw
dek33 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 fajny prosty pomysł solidnie to wygląda
jareckitdci Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 A co sądzicie o tym podukcie? http://www.pielegnowacauto.pl/the-fresh ... ojaku.html
Fancivi Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Jak masz za duzo $$$ i brak zdolnosci manualnych to mozesz kupic... ale dla mnie cena przegiecie bo lampe w Castoramie widzialem ostatnio 140zl do tego kupic zarnik + przedow + wtyczka dowolnie. A zrobic taki statyw to nie sa tak duze koszta jak w podanym linku Wydac 300-500zl, a 1000zl jest roznica
tfelek Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Jak masz za duzo $$$ i brak zdolnosci manualnych to mozesz kupic... ale dla mnie cena przegiecie bo lampe w Castoramie widzialem ostatnio 140zl + zarnik + przedow + wtyczka dowolnie. A zrobic taki statyw to nie sa tak duze koszta jak w podanym linku Wydac 300-500zl, a 1000zl jest roznica ....to czemu jeszcze nikt nie wykonał takiego statywu jak to takie proste.. bo na forum stosują statywy takie jak pod halopaki .. lampa ze statywem moim zdaniem wart swojej ceny
Franek Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Fancivi, zrób analogiczne po Wydac 300i biorę od Ciebie 4 sztuki. jareckitdci, jakość mega.
jareckitdci Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Szczerze mówiać to na zdjęciu podstawa wygląda na wygiętą a ta skrzynka akcesoryjna też jakoś majtek nie zrywa - ale skoro ktoś widział na żywo wersję produkcyjną i jest ok to wierzę na słowo. Oczywiście za 300 zł raczej tematu się nie da skompletować, a statyw wygląda na konstrukcję z profilu a nie jakieś adaptacje. Szczerze mówiąc to moim banchmarkiem jest lampa Tomka w ShineOn - czy ktoś mógłby się wypowiedzieć i porównać tą od Fresh i Tomka?
tfelek Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Sorry niema co porównywać .. ze ta lampa u tomka jest droższa 4 razy niż fresh , a jak chcesz porównać zapraszam na spoty warszawskie ,bo widzę że nie byles chyba u MX nigdy
bmwsrc Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 w Castoramie widzialem ostatnio 140zl + zarnik + przedow + wtyczka A nie lepiej wspierać rodzime biznesy?? pozdr Łukasz
Fancivi Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 bmwsrc, i tak od Ciebie kupilem
bmwsrc Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 bmwsrc, i tak od Ciebie kupilem Pamiętam...
Rekomendowane odpowiedzi